Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Sunčev dragulj ili običan kamen?

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno Sunčev dragulj ili običan kamen?

Helena je moja prijateljica iz srednje škole, tipična predstavnica zlatne mladeži u kojoj smo uvjetno rečeno odrasle obje ,samo uz bitne razlike,u karakteru,odgoju,stavovima prema svijetu i ljudima.Sjedile smo u istoj klupi,na tako različit način proživljavajući svoju mladost postajući potpuno različite sobe.Helenini roditelji naseljeni iz provincije u velikome gradu usađivali su svojoj djeci potpuno oprečne vrijednosti onima koje su meni usađivali moji.Helenina majka je govorila-nećeš se valjda udati za siromašnog dečka?Ja sam te rodila za bogatu i priznatu priliku,dušo emocije su prolazne,ostaje realnost,život,novac i u tome treba biti uspješan.Meni je moja govorila- nije važno hoćeš li se udati,vrijednost i status u društvu se potiže čistom savješću.radom,poštenjem,ljudskošću i ljude treba gledati kao osobe a ne kao priliku za nekakv osobni probitak.Oduvijek je u meni tinjala ta mamina crta dobrote i naivnig pokušaja da nikoga ne osuđujem pa čak i kad isti to meni čini.Helena i ja smo se kako je srednja škola se bližila kraju sve više udaljavale,što zbog razlika koje su bile nepremostive što zbog toga što ja njoj nisam bila jasna-mislim cura koja ima para auto bogate starce i ne izlazi u narodnjačke i slične klubove ne dolazi pijana u zoru kući ima sve petice i još ajme najgore od svega-nema 55kg što je optimalno za njezinu visinu već 65.To je bilo sve skupa nedopustivo u njenim očima.Ogovarala me,smatrala glupom,naočigled se izrugivala mojim "humanitarnim glupostima".Iako se nikad nisam dala ubiti u pojam sve to mi se urezalo u sjećanje,nakon maturalne večeri sam razgovarala s njom,tada sam joj rekla što mislim o njoj,njenim izopačenim malograđanskim težnjama i svoje izlaganje završila-jednom ćeš ti shvatiti što znači imati prijatelje,što znači biti ono što jesi i biti voljen i prihvaćen bez snobističih i bilo kakvih drugih materijalnih i degutantnih mjerila.Otada joj se nisam nikad javila.Na moje iznenađenje ona meni jest.Često.Atipično nenametljivo na prvi pogled suprotno njenoj naravi.Moj nastup uvijek je bio distanciran ali daleko od nekorektnog.Studirala sam u drugom gradu;kada bi došla kući popile bi kavu i tako je proletjelo nekoliko godina.Nedavno me nazvala i rekla-mislim a sam skužila onu tvoju filozofsku izjavu o prijateljima.Neznam kako bi te to pitala,ali htjela bi da mi budeš kuma na vjenčanju..
    Moram priznat ostala sam iznenađena,ja nedovoljno reprezentativna premalo hvalisava nikad shvaćena jedinka u njenom usiljenom akvariju snobovštine...
    rekla sam :razmislit ću.
    Svi s kojima sam razgovarala meni bliski ljudi koji znaju čitavu kronologiju naših srazova i anatagonizama kažu-nemoj pristati neka joj kume budu one koje je uvijek smatrala pravim osobama za svoj uzvišeni svijet. Kada me zvala rekla je-moj zaručnički prsten je kao sunčev dijamant a ja se ipak pitam nije li to običan kamen na ruci žene koja je samu sebe u suludoj želji da bude(na loš način posebna)učinila sasvim običnom,većviđenom i nesvjesnom vlastith ograničenja?
    Možda nije prava tema za ovaj forum,ali vidjela sam mnogo puta pametnih i korisnih konstatacija i savjeta pa molim vas za mišljenje :D

maria elena

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

čekamo gđu magdu weltrusky, zna ona i ovdje svratit ...

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

stvarno??inače volim njene kolumne čitati

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Al' si se ti sad nahvalila, neviđeno! Ovoliko samohvale u tako malo teksta skoro nisam vidjela. I još napišeš da si "premalo hvalisava". :shock: Drugi dojam mi je da si, osim što sebe uzdišeš u moralna nebesa, zavidna osoba. Ne bih htjela takvu kumu.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj karmazonka prvotno napisa
    Al' si se ti sad nahvalila, neviđeno! Ovoliko samohvale u tako malo teksta skoro nisam vidjela. I još napišeš da si "premalo hvalisava". :shock: Drugi dojam mi je da si, osim što sebe uzdišeš u moralna nebesa, zavidna osoba. Ne bih htjela takvu kumu.

sad će krenut !!!!!!!!

Filozofski se budi!!

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj točkalica prvotno napisa
    sad će krenut !!!!!!!!

Filozofski se budi!!
    O ne. A taman sam se nećkala da kog vraga uopće odgovaram na ovakav topic... ali prstići na Pošaljite su bili brži.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno Re: Sunčev dragulj ili običan kamen?

Citiraj maria elena 1984 prvotno napisa
    Oduvijek je u meni tinjala ta mamina crta dobrote i naivnig pokušaja da nikoga ne osuđujem pa čak i kad isti to meni čini.
    pa ako je ovo istina, tvoj topic je suvišan.

no iz ostatka izlaganja, čini se da ipak nije, pa prema tome predlažem da kumstvo odbiješ. niti cijeni ona tebe, niti ti nju.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

dok se ne javi magda... ( ), evo samo moga skromnog mišljenja:
    čini mi se da ona tebe voli više nego ti nju...

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ako mi je makar u peti da bih nekom mogla biti kuma, nema šanse da bih o tome piskarala po forumu. neću dalje

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja nemam savjet, niti osudu za topik, jer ja znam nekoliko osoba koje su tako kao tvoja "prijateljica" jako koncentrirane na stvari o kojima pričaš....
    Ne volim se družiti s njima, tj. ne volim biti u njihovom društvu, jer baš znam o čemu pričaš kada kažeš da nisi po normama...

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

maria elena 1984 ak si dosla pitat nas bi li joj trebale bit kuma, na pogresnm si mjestu
    odgovor je u tvom srcu
    ti to najbolje znas
    napravi onako kako mislis i osjecas da treba

ako osjecas da to ne trebas napraviti tj. da joj ne zelis bit kuma - nemoj joj bit i nemoj se zbog tog osjecat lose

ako osjecas da trebas - napravi to

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i btw. tj. skroz OT zanima kaj ti studiras?

vidim da pise da si studentica, a obzirom da mi je trebalo jako dugo da procitam tvoj post koji nicim i ni na koji nacin nije razdvojen zbog toga sto uopce ne mislis da igdje treba lupit razmak, pitam se kak je moguce da takve stvari toleriraju na fakultetima

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Meni su ovo banalne teme. Pa neće ti valjda netko od nepoznatih forumaša savjetovati kako da živiš (i ponašaš se prema prijateljima).

To mi je u rangu s temom "ljudi savjetujte - da li da se večeras poseksam s mužem ili ipak ne?" :/

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Magda ne radi nedjeljom.

NAdam se da nece biti kasno ako ti odgovor proslijedi sutra.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

topic stvarno ne ispunjava svrhu ovog pdf-a, ali i komentari nekih forumaša stvarno su me razočarali.

Topic zaključavam.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •