Pozdrav svima! Čitam vas stalno ali nisam još pisala, međutim sad me nešto muči
Trudna sam 27+5 i prije neki dan sam bila na kontroli.. Po mjerama trbuha i bedra je bebica bila do sad uvijek naprednija za nekoliko dana, dok joj je glavica bila uvijek malo uža, na što je doktorica rekla da je to ok jer nisu sva djeca glavataMeđutim, na zadnjem uzv se pokazalo da sve mjere zaostaju za cca tjedan dana, uključujući i glavicu - što bi značilo da je glavica dosta porasla ali trbuščić i bedro slabo...
Evo mjera sa zadnjeg i predzadnjeg uzv-a:
24+4 BPD 57 (22+6)
HC 212 (23+2)
AC 195 (25+2)
FL 46 (25+4)
27+3 BPD 68 (26+3) (opseg nije mjerila ovaj put)
AC 209 (26+5)
FL 48 (26+2)
Inače, od početka trudnoće sam na terapiji zbog visokog tlaka i on je sad ok.. Znam da kod visokog tlaka beba može zaostajat u rastu pa me jako strah, iako imam tlakomjer i redovito ga mjerim i uvijek je ok.. Doktorica (koja je privatnica i ima svemirski uzv) se još nije previše zabrinula, poslala me na kontrolu krvi i ponovo uzv za 2 tjedna.. A ja što više razmišljam sve me više strah da bebica ne raste kako treba...Smiruje me jedino činjenica da je aktivna u trbuhu
Ima li netko slična iskustva? I što mislite - ima li kakve veze to što se bebica ovaj put okrenula poprečno a do sad je uvijek bila okrenuta glavom prema dolje? Je li moguće da u nekim položajima veća vjerojatnost da bebu krivo izmjere ?