Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: kada mlijeko uz siku

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno kada mlijeko uz siku

pozdrav!
    moj je simun napunio 6 mj i krenuli smo s dohranom. dojim ga i nadalje i planiram jos duuugo. zanima me treba li mu i kada dodavati jos nekog mlijeka u prehranu, ne mislim davati kravlje bar do godine. zanima me da li za kasice da kupim neko adaptirano i koje, ili da kupim rizino mlijeko? Ili da mu kasice pravim na vodi? sad smo zapoceli s palentom na vodi i u to trpamo nekad voce, nekad povrce i to nam je ok. Zbunjena sam.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

lidija, ako i dalje dojis kad i koliko maleni hoce, i ne odvajas se od njega na dulje vrijeme tijekom dana, onda mislim da vam dodatno mlijeko u kasicama na pocetku dohrane jos nije potrebno.

nama je prvi mljecni prehrambeni artikl bio obicni jogurt koji sam uvela s 10 mjeseci (tad sam zapravo uvela 3. obrok). dohranu smo poceli s vocem, zatim sam uvela kombinaciju voce ili povrce sa zitaricama, isprva rizinim i rizino/kukuruznim pahuljicama (na vodi, ili samo umijesane u izmiksano ili zgnjeceno voce) te palentom na vodi. nakon uvodjenja drugog obroka prvi joj je obrok uvijek bio voce sa zitaricama, a drugi kombinacije povrca sa ili bez mesa (i eventualno zitarica ako treba zagustiti kasicu).

smatrala sam da nema potrebe za rizinim ili drugim vrstama mlijeka od zitarica jer ta mlijeka ionako po prehrambenom znacenju ne zamjenjuju majcino ili adaptirano, pa im zapravo jedinu svrhu vidim u tome da kalorijski pojacaju obrok, ukoliko je potrebno. ako nisi sigurna da ti bebac nakon uvodjenja dohrane dojenjem dobija dovoljno mlijeka, a ne da ti se kupovati adaptirano, dobra ideja su (kršitelj koda)ove vocno-zitne kasice u kutijama koje se pripremaju s vodom, a u sebi sadrze adaptirano.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako ga dojis, niti uz uvodjenje drugih namirnica ne treba mu nikakvo drugo mlijeko.
    tvoje mlijeko mu je tokom prve godine prva, osnovna i najzdravija hrana. ovo sve ostalo od 6. mj. na dalje samo popunjava menu.
    ima djece koja uopce ne jedu ni mlijeko ni mlijecne proizvode, pa im nista ne fali.
    bitno je da dobiva sve hranjive sastojka, da li je to iz mlijeka ili iz neceg drugog, to je manje bitno.

ali dok je bebac jos puno na ciki, ja se ne bih s tim puno opterecivala.
    ovo dolje se odnosi na sastav mlijeka nakon navrsene 1. godine:
    Citiraj LLLI prvotno napisa
    Dokazano je da je majcino mlijeko i nakon godine dana vrijedan izvor hranjivih sastojaka a posebno proteina, masti i vecine vitamina. Tjekom druge godine majcino mlijeko osigurava (448 ml):
    o 29% potrebe za energijom
    o 43% potrebe za proteinima
    o 36% potrebe za kalcijem
    o 75% potrebe za vitaminom A
    o 76% potrebe za folatima
    o 94% potrebe za vitaminom B12
    o 60% potrebe za vitaminom C

Vrlo je bitno i to da dokle god se doji, majcino mlijeko pruza zastitu od bolesti; djeca su rijedje bolesna i kad su bolesna brze se oporave. Tjekom druge godine se povecava kolicina antitijela u majcinom mlijeku, tako da iako manje doje, djeca jos uvijek dobivaju puno antitijela od majke. Takodjer, produzeno dojenje pomaze u prevenciji alergija i asme.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

A koliko je bitna učestalost podoja nakon prve godine?
    Andreja još uvijek dojim, ali zbog mog posla i njegovih jaslica, morali smo smanjiti broj podoja na tri dnevno i 2-3 noću. A ne bih mu baš dodavala druga mlijeka, ako ne moram (za večeru smo nedavno uveli jogurt, i to je sve od mliječnih proizvoda).

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mamma, stvarno, a kako znati koliko oni pocikaju?

mi imamo 2-3 dnevna podoja i cca 6 noćnih :čupa kosu:, ne sumnjam da mu je to dosta mljekeca ali čisto se pitam. on sad isprazni ciku u par poštenih gutljaja, baš me zanima koliko je to količinski.

tanja, sigurna sam da i je i ovo vaše dosta!

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Eh i mene to interesira. Mi u osnovi imamo jedan poslije podnevni podoj, jedan večernji pred ćorku i 1-3 noćna, + 1 jutarnji pred buđenje. Nemam pojma koliko si pocuga. Nekad malo više cugne, pa se umiruje, nekad (obično 1x noću) baš glaaasnoo vuče (tad sam ziher da si baš poklopa)...

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Takodjer, produzeno dojenje pomaze u prevenciji alergija i asme.[/quote][/quote]

puno hvala na ovoj informaciji, muz mi ima astmu i puno alergija, a i mali je vec sa 4 mj imao bronhitis. ma dojit cu ga do skole...

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ma mi svaki obrok zavrsimo sikom kao desertom, sisa 5-6 puta danju i isto toliko nocu ali dobro prihvaca i dohranu vocem, zitaricama, povrcem pa se pitam stane li mu u taj mali zeludac jos i dovoljno mlijeka...

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ma sta cete, mama slavonka pa se samo brine nije li dijete gladno. al drzim se tablice MPG. zapravo me ubila bebe kuharica, svi su recepti na mlijeku a meni se ne izdaja, a pogotovo mi se ne kupuje adaptirano. sta cu se patit i izdajat kad on to lijepo posisa sam nakon krutog obroka. i to je opet, u toj bebe kuharici zbunjujuce: kao promicu dojenje, a onda u svim receptima mlijeko. i onda jos naglase da mora biti isto ono koje beba i inace uzima, pa nek visim po cijeli dan i izdajam svoje dragocjeno mlijeko da bih ga prokuhavala za neku kasicu, ne pada mi napamet!!!!kasica na vodi a mlijeko direkt od proizvodjaca tj mene

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

ja sam tu 'bebe kuharicu' imala s prvo dvoje djece... i slijedila sam neke recepte iz nje, sjecam se da me je stvarno zbunjivalo to sto se u sve dodaje mlijeko. a ja dojila... i uz to, naravno, uredno kupovala adaptirano za kasice. ne moram niti napominjati da tada nisam cula za nikog tko je radio drukcije : - (

trece dijete mi sad ima 16 mjeseci i jos uvijek ne pije, niti joj u kasice stavljam nikakvo mlijeko osim
    direkt od proizvodjaca tj mene
    ; - ) (ajde dobro, osim kravljeg koje se potkrade u nekim vrstama poslastica koje katkad dobije 'na uvid' dok ih mi veliki sebicno tamanimo). od mljecnih proizvoda, jos smo samo na jogurtu i svjezem siru. 'bebe kuharicu' s ovom bebom nisam vidjela : - )

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj lidija_33 prvotno napisa
    i to je opet, u toj bebe kuharici zbunjujuce: kao promicu dojenje, a onda u svim receptima mlijeko. i onda jos naglase da mora biti isto ono koje beba i inace uzima, pa nek visim po cijeli dan i izdajam svoje dragocjeno mlijeko da bih ga prokuhavala za neku kasicu, ne pada mi napamet!!!!kasica na vodi a mlijeko direkt od proizvodjaca tj mene
    E, upravo to je i meni bio razlog da odustanem od recepata u "bebama kuharici". A osim toga im je i tablica dohrane nekakva čudna...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj lidija_33 prvotno napisa
    kao promicu dojenje,
    ovo je stvarno samo "kao". pa oni još pišu kako se pravi polovinsko mlijeko! tko to danas još radi? bitno da su nasr... silne reklame.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •