Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Prhut - da li da nešto poduzimam?

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno Prhut - da li da nešto poduzimam?

Dakle, H. se pojavila prhut nekako baš na vrhu glave, u promjeru oko 5 cm, i to ona masna, tamno žuta, ljuskava, kao malene pločice.

Ne čini mi se da ju smeta pa nisam sigurna da li da nešto poduzimam, i što, ili da pustim pa možda samo prođe...

Doduše, promjenili samo sredstvo za tuširanje (Weledin dječji gel za tijelo i kosu) ali nisam sigurna zapravo koliko dugo ona to ima jer sam tek sad pogledala nakon ne znam ni sam koliko dugo vremena!

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

i L. je imala prošli tjedan prhut, ali po skoro cijelom tjemenu, prvo sam probala sa onim Mustelinim šamponom protiv tjemenica, ali nije pomoglo, pa sam joj glavu namazala sa maslinovim uljem, ostavila dva sata i onda sa češljem maknula-sve je otišlo.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Tjemenica? Nisam sigurna, na temelju opisa. Pretraži stare topice, vjerojatno ima još o tome... Može bit da je zbog promjene šampona.

Ja sam tjemenicu djeci rješavala bademovim uljem. Može i bilo koje baby ulje ali bademovo (ili maslinovo) smo koristili za dodavanje u kupku pa mi je bilo pri ruci. Namazati i ostaviti da stoji (nekoliko sati, ili preko noći) pa oprati na klasičan način... Imali smo i neku mekanu četku kojom se to lijepo dalo na mokro skinuti nakon mazanja uljem. Ponekad je dovoljno jedno pranje, ponekad treba postupak ponoviti. Ako nisi sigurna da je to, nazovi pedijatra i pitaj.

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Zar bi bila tjemenica kod djeteta od 2 godine?

Imala je ona kao beba tjemenicu, ali malo je to drugačije izgledalo, suhlje i svjetlije, čini mi se...

Tada je Mustelin šampon rješio stvar u jednom pranju! Možda ga još negdje imam...

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

balerina ima slican problem. izgledaju kao smedje ljucpice koje su cvrsto priljubljene za tjeme. te ljuspice su tanke, a ne debele kako znaju biti kod tjemenice. ja mislim da je to neka vrsta loja, koja na zraku oksidira u smeckastu boju. moja cak to zna imati i iza uha. uglavnom kad se kupa ja je "pocesljam" gustim cesljem, a akd da namazem je uljem i tad ide lakse, ali cesljanje, tj. mehanicko skidanje je bovavezno.

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

E da, spajalice, baš tako je i kod nas!

No, nekako mi se ne da dirati u to ako nema prijeke potrebe...nadam se da bi moglo proći samo od sebe... :? vidjet ćemo...

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

I kod nas ista situacija. Ja čekam i čekam da se samo riješi i ništa. Mislim da ćemo se ipak uhvatiti ulja i češlja da to riješimo :/

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ipak mi se čini da je malo bolje... :/ a nisam poduzimala ništa.

Nema ona strpljenja da baš ja dugo proučavam po njezinoj kosici tj. glavici ali pronašla sam Mustelin šampon pa ću probati...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

a ja svoju jucer natopila maslinovim uljem i pocesljala, oprala kosu,
    jutros mi djete izgleda kao da joj kosu nisam prala bar par mjeseci

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

moja je starija tako prije par godina izgubila kosu na 1 mjestu, velicine kovanice od 5 kn
    ja sam mislila da ce sve skupa samo proci, ali nije proslo
    tek nakon ulja i iscesljavanja tih ljuspica kosa je narasla

ped. mi je jos na 3. pregledu komentirala da ocito ima neku reakciju na sampon, ja joj nisam bas vjerovala, ali nakon epizode gubitka kose sjetila sam se

sada joj je glava cista samo ako perem iskljucivo Mustelom (kupujem obicnu kupku+sampon, onaj 2u1, mislim da dodje oko 70 kn)

ljeti nema problema cime god joj prala kosu, more ocito dobro djeluje na takve probleme

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

to sam vec ranije cula zato to i radim, iako mi se bas i ne da. ponekad kad se mazimo lagano joj i noktom znam malo sastrutati, ali ovo sa uljem i cesljanjem je temeljno ciscenje. iskreno idu mi na zivce te ljuspice

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

tjemenicu su imali moji oba dečka u različitim uzrastima, stariji zadnji put sa 4 godine. MM je imao u osnovnoj školi i ostao bez dijela kose, dakle, nasljedno...
    nikakva mustela i slične skupe kemije osim ako treba uzeti nešto što je direktno lijek, sve drugo što prodaju je mazanje očiju
    ulje-bademovo, može i maslinovo (mi imali domaće) na krpicu, lijepo namastiti( ne nježno ) i onda isčetkati. i tako dok ne nestane.
    ja bih na vašem mjestu prorijedila pranje kose bilo kakvim šamponom

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

moram dodati - u prvi navrat sam pročitala ime teme-pršut-što poduzeti 8)

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj ivy prvotno napisa
    moram dodati - u prvi navrat sam pročitala ime teme-pršut-što poduzeti 8)
    Oooo, znali bi mi što poduzeti s pršutom!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

pojesti uz dodatak sira i malo maslinovog ulja (da ne bude OT) 8)

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Još jedan dan je iza nas, bez pranja ičim i sada jedva da se vidi, baš sam morala detaljno tražiti...

Doduše, kako joj ničim nisam prala kosu u međuvremenu moglo bi biti da je sve skupa uzrokovano promjenom šampona! :/

Pršut!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •