Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: pupčana hernija i vene u trudnoći

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno pupčana hernija i vene u trudnoći

ipak imam pitanje makar mi je ovo treći porod... informacija koja mi je potrebna ne postoji ovdje, bar je nisam našla... možda ipak nešto ima

dakle, imam pupčanu herniju, dosta izraženu i izrazito bolnu al najčešće kad se najedem i to pošteno
    pošto se hernija neće povući sama od sebe, jedino što se može dogoditi (a nadam se da neće) jest da se poveća pošto sam sad trudna 26 tjedana, dal je to indikacija za carski rez?
    ja bih rodila prirodno, kao i svaki put do sada, no strah me da od naprezanja mišića koji su očigledno jako u komi, trbušna šupljina doslovce ne rascvijeta??!!
    vene su mi od gležnja pa do "gore" (ovo gore znate što znači), boli me dok hodam, stidne usne nateknu.... no to mi je sve ok, legnem, dignem noge u zrak i uzivam...

dal je netko imao slična iskustva??

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ja sam bila otvorila temu za pupcanu herniju, slabo odgovora dobila. meni je pupak jako strsao van i bio bolan, al bolilo je samo kod napora ( ak sam malenog nosila, puno se saginjala, i slicno ), mislila sam da ce puknut. ne znam koji je tjedan bio, ima u starim postovima... uglavnom kad mi je suprug bio na godisnjem skroz se pupak vratio u normalu, sad opet tu i tam iskoci, al nis strasno. mislim da to nije indikacija za carski, i ja se bojala toga, sad se opet bojim zato kaj je malena na zadak, u 35 tjednu sam.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

evo ja provjerila, otvorila temu 2.8., znaci isto 26 tjedana, tad je bila najizrazenija.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

da isto kao i kod mene sad....
    mah, uvijek je nešto u trudnoći, nadam se da će proći kao i tebi

hvala na odgovoru

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Za vene bi trebala OBAVEZNO NABAVITI elastične kompresivne čarape jer s odmicanjem trudnoće noge će ti sve više otjecati i koliko god mirovala i dizala ih problemi neće nestati.
    Pupčana kila nije indikacija za carski, eventualno ćeš ju trabati operatvno riješiti nakon trudnoće ako se ne povuče.

ruza avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

a meni je internistica zabranila kompres.ćarape za vene u trudnoći..kaže da može doći do jakih kolmlikacija da stišću vene,a ti trudna... :?

ja imam od 1.trudnoće rupu u trbušnim mišićima ogromnu,i radi malenih razlika u trudnoćama ona je još tu....+vene koje su buknule u ovoj trudnoći,genetski sam sklona užasno...na desnoj nozi mi je buknula jedna da boli za pop...

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

U trudnoći se preporučuje nošenje kompresivnih čarapa i preventivno za one koje imaju genetsku sklonost, a da ne govorimo o trudnicama s izraženim varikozitetima.
    Nosim kompresivne čarape od 20.tjedna trudnoće,a sada sam u 39.tjednu i zahvaljujući tome sam izdržala bez trnaca,bolova i otjecanja nogu.
    Inače sam liječnica , pa ću se suzdržati komentara na savjet kolegice internistice koji si dobila.
    Dakle, čarape čim prije nabavi.

ruza avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

možeš li mi preporučiti neke?
    koja marka(jefinija-skuplja) i to se određuje po težini trudnice ili po jačem stisku (nemam pojma o tome nikaj)

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

El.kompresivne čarape se kupuju po mjeri i ovisno o stanju tvojih vena određuje se stupanj kompresije koji je potreban.
    Prodaju se u spec.trgovinama ortopedskih pomagala i ljekarnama.Preporučam Rozistep u Gotovčevoj , cijena je 500 kn par, uzet će ti mjeru i naučiti kako da ih oblačiš , jer se ne navlače kao obične hulahopke.
    Nadam se da sam pomogla.
    LP.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •