Pokazuje rezultate 1 do 36 od 36

Tema: Kako su 1-2-godišnjaci raspoloženi u jaslicama?

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Kako su 1-2-godišnjaci raspoloženi u jaslicama?

Zanima me kako su 1 godišnja i 2 godišnja djeca raspoložena u jaslicama.

Jasno mi je da na njihovo raspoloženje utječe puno faktora (fizičko zdravlje, prehrana, spavanje, tete, ritam vrtića, druga djeca ...), ali bih se ovom temom htjela koncentrirati na element nemogućnosti brige 1 na 1, jer je u mnogim usporedbama jaslice/bake/tete-čuvalice to istaknuto kao važan element izbora, pa bih molila ako ste uspjele uočiti, tj. saznati od osoblja vrtića da li se i kako to odrazilo na njihovo raspoloženje (nakon završetka perioda adaptacije).

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nikolina, jel ti mali ide u jaslice? Meni se čini da je period adaptacije jako težak, a jednom kad je adaptacija gotova, to uopće nije adaptacija nego jednostavno prihvaćanje djeteta da nema drugog izbora nego ostati tu i čekati mamu i tatu da se vrate po njega.
    Mislim da jaslice u periodu do dvije godine zasigurno imaju učinak na raspoloženje bebe - od dvije godine nadalje možda su svjesniji socijalizacije i dječice oko sebe, ali do tada jaslice su nužno zlo (kad ih gledaš, ti se mališi ne igraju jedni s drugima, svak se igra sam a do interakcije dolazi samo pri otimanju igračaka ili svađi).
    Utjecaj na raspoloženje u inicijalnoj fazi je mislim očit - bebe su nervoznije, opet počnu lošije spavati, nekad oodbijaju hranu,nervozniji i umorniji su. Naknadano postaju sretni kad shvate da idu doma i od velikog veselja opet ne mogu zaspati pa sve ukrug.
    Meni su oboje djece prošli kroz jaslice, Toma je "tek" krenuo prije par mjeseci. Mora ići jer drugog izbora nemamo - ali "template" koji smo proživjeli s Petrom, a koji sam ti gore opisala, opet se ponavlja.
    Od 2 godine, stvar se drastično mijenja...

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

M. ima 22 mj. i recimo da je prihvatila bez velikih suza da se ujutro ide u jaslice. Kao što je Petra već napisala - oni tamo jednostavno čekaju mamu da dođe po njih, mantraju tetama: još malo pa će doći mama/tata, još jedem i spavam pa dolazi mama, još...
    Moja tijekom boravka više ne plače, teta kaže da bude "jako dobra", ali kad iza 14h dođem, iz nje provale ogromne suze - točno vidim da joj se sav njen mali jad skupio tijekom 6-7 sati i prelio čašu.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Hvala na odgovorima/iskustvima.

Kada sam odlučivala o jaslicama nisam znala da je to nužno zlo (kako mnogi kažu). Za nas to nije kranji izbor - možemo organizirati poludnevno čuvanje od stane bake (doduše, ne jednostavno) ili platiti tetu čuvalicu - ako je to za našega maloga bolje rješenje od jaslica.
    Ako i osoblje vrtića gleda iz perspektive 'djeca su tamo, jer ih nema tko čuvati', onda je naš ugao gledanja drugačiji. Tete kažu 'mali je super'. S obzirom da ja ne idem po njega, ponovo ću razgovarati s tetom da bolje sve osjetim (valjda), pa ću vidjeti što dalje.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ne znam, očekujem da ćemo dobiti neke snimke i materijaliće. Provale suza su bile, a sad nakon 10 dana pauze zbog bolesti - ništa, mahanje mami pa-pa i odlazak k teti. Baka je kupi na pola - u 11.15 prije spavanja i kaže da nema više istrčavanja i plakanja kad je vidi, jučer se, primjerice, više razveselila novim čizmicama gumenima kojima je mogla gacat po kiši, nego baki. Jutros je malo opet plakala, ali samo u trenutku kad joj je moja faca nestala iz vidokruga. Čini mi se da joj je jedna teta baš ono ful legla i da kod te manje plače, ali možda je to i moj dojam. Dakle, meni se čini da se to plakanje bitno smanjuje em vezano za njegovor trajanje em vezano za lokaciju - em je prije počinjalo negodovanje odmah pri vožnji prema vrtiću, plakanje pri ostavljanju i kupljenju, sada isključivo u ulasku u grupu (sama uđe) i tipa zasuze oke i to je to. Ćirnem preko stakla i brzo se smiri i prpa nešto s drugom cječicom. Otežava joj ako ja još nešto prpam iza stakla - dugo se pakiram itd. 19 mjeseci ima, ide u vrtić od 2.9., više-manje bez pauze do ove sad nedavne bolesti. Vidjet ćemo je li to to, i je li sad "izadaptirana", bila bih presretna da je.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

E, da, ona je u vrtiću od 7.30 do 11.15 uglavnom.

cvjetkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Mislim da kod djeteta do dvije godine jaslice ipak teško padnu. Barem je tako kod E. Ona više ne plače kad ju predajem teti, kad pitam kako je, teta kaže da je super. E, sad, kad dođemo doma to je prestrašno. Ne prestaje plakati, nitko ju ne smije taknuti osim mene, užasno je nervozna i jaaako gladna i umorna. Vjerujem da ona tamo niti jede niti spava. Opet, drugog izbora nemam, mora ići.
    Uglavnom, ne možeš ništa znati dok dijete ne progovori suvislo. Tete ništa ne govore, sve je super, mala ne može reći....

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Moje iskustvo je pozitivno, ujutro ponekad malo drami, vecinom ne. Kad ja dodem po njega uvijek ga nadem zaigranog, uvijek mi dode pokazati s cim se igra, cak ga ponekad i nagovaram da idemo doma
    Cim dodemo doma primi se svojih igracaka i sljedecih sat vremena ni ne znam za njega, bas bude zaigran i smiren.
    Za razliku kad neide u vrtic, onda je puuuuno nervozniji i teze ga je animirati.
    Uzevsi u obzir da je on osjetljiviji a i jako vezan za mene, ja sam jako zadovoljna, na njemu se nimalo ne vidi nezadovoljstvo, jad ili tuga zbog jaslica.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

moj mali je oduševljen vrtićem.sada ima 18 mj a tako je već od poćetka.voli jako djecu i igrati se pa mu uopće ne pada jaslice teško.nekada neće odmah kući nego razgledamo cijeli vrtić.znam doći pa kroz staklo gledati šta radi dok me ne skuži.igra se smije se obožava tete.kada ujutro ide ja nabrajam koja djeca su u vrtiću a on samnom.jede normalno čak i više nego kod kuće.
    preko ljeta je bio u dežurnom vrtiću i sa starijom djecom i to je super prihvatio samo ide za većom djecom i pokušava se sa njima igrati.
    tako je kod nas.sad mislim da je to stvarno od djeteta do djeteta različito.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Moj mali se jako dobro prilagodio, tete se ne mogu načudit (jer je najsitniji od svih, pa su mislile da će bit cendravac ). Ja sam znala da bu tak Dobro jede, dobro spava. Dobre je volje u vrtiću i doma. Jedino nas bolesti konstantno muče.... ne možemo izdržat jedan tjedan u komadu :/

bodo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa
    Moje iskustvo je pozitivno, ujutro ponekad malo drami, vecinom ne. Kad ja dodem po njega uvijek ga nadem zaigranog, uvijek mi dode pokazati s cim se igra, cak ga ponekad i nagovaram da idemo doma
    Cim dodemo doma primi se svojih igracaka i sljedecih sat vremena ni ne znam za njega, bas bude zaigran i smiren.
    Za razliku kad neide u vrtic, onda je puuuuno nervozniji i teze ga je animirati.
    Uzevsi u obzir da je on osjetljiviji a i jako vezan za mene, ja sam jako zadovoljna, na njemu se nimalo ne vidi nezadovoljstvo, jad ili tuga zbog jaslica.

Kod nas isto ovako

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i F je bez problema prihvatila vrtic, plakala je na odvajanju prvih 10 dana, doceka nas uvijek nasmijana, teta veli da je dobre volje cijeli dan. Na njoj se bas vidi da voli biti tamo, kada se parkiramo pred vrticem ona pocne cicati od veselja

sade_74 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

kod nas u jaslicama ponekad imam osjećaj da vlada opće nezadovoljstvo. dovodimo ga ujutro u jaslice a kad ono sva djeca tamo plaču. za njega tete, posebno i kažu da ne plače više kao u prvim tjednima (krenuo je s 12,5 mj. u 11.mj.prošle god.) ali da je stalno nezadovoljan. jedino u čem se prilagodio je da je prihvatio jesti i piti. ne igra se s drugom djecom niti sa igračkama, nego samo komunicira sa tetama,i stalno, budući da tete nemaju vremena samo za njega, sjedi u jednoj stolici (to je velika stolica od teta) po skoro cijeli dan (tj. od 8 do 14h). iako zna hodati, ako se želi malo prošetati prostorijom , traži da ga teta drži za rukicu. tete priznaju da je kao mimozica, ali da će se prilagoditi s vremenom, da su imale takve djece. sve u svemu, ja sam jako nesretna.
    ja sam htijela da ide u jedne privatne jaslice ggje djecu maze i nosaju, ali tamo nije bilo mjesta, i sad su me zvali odmah iza N.G. da primaju novu djecu. ne znam jel bi to bila još veća trauma za djete, nova okolina, nove tete? samo bi htjela da vidim mrvicu zadovoljstva kad idemo u jaslice.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ako vidiš da je nezaodovoljan i dalje
    pokušaj sa privatnim vrtićem kad već imaš opciju i mogučnost
    uvijek ga možeš kasnije ispisati iz državnog ako tamo krene bolje ili ga vratiti natrag.
    Mislim da nemaš što izgubiti :/
    Tako bi ja napravila

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

samo bi htjela da vidim mrvicu zadovoljstva kad idemo u jaslice.
    u 3 godine pohađanja vrtića svog starijeg djeteta, ja ovo nisam doživjela

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    samo bi htjela da vidim mrvicu zadovoljstva kad idemo u jaslice.
    u 3 godine pohađanja vrtića svog starijeg djeteta, ja ovo nisam doživjela
    Valjda nekoj djeci jednostavno ne sjedne vrtić. Ja sam bila takva. I danas se živo sjećam da sam prvi dan vrtića (s 3,5 g) prostajala u kutu. Mislila sam da niko neće doći po mene... Uopće mi se nije svidio taj vrtić, mrzila sam ići tamo...
    Pod dojmom svog iskustva pratila sam svoje klince. Nikad nisu pokazivali znake žalosti jer su u vrtiću (ako izuzmemo adaptaciju koja je bila kratka). Čak su bili žalosni kad se ne ide u vrtić/jaslice.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja ne mogu reći da ga mrzi, ili da je tamo tužna i nezadovoljna.
    ali zasigurno nije sretna i zadovoljna kad ujutro tamo mora ići - to nisam doživjela, a pretpostavljam da ni neću.
    onako, pomirila se s tim, što se mora, mora se, i jedva čeka bilo koju priliku da ne mora ići u vrtić (od bolesti do blagdana)

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

M. nakon buđenja prvo pita jel ide danas u vrtić. Ako kažem da ide viče:"jeee" i planira šta će ponijeti taj dan. Ako kažem da ne ide ne diže se iz kreveta još pol sata...

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

kad je imao 1 g. nije bilo zadovoljstva u odlasku u vrtić, ali sad je ok, malo se stiša, ali kad dođem po njega već je onaj stari veseljak.No, sad je uspio spojiti 2 mj.u vrtiću.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ako imaš drugu mogućnost - iskoristi je do treće godine, barem.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

do jutros bi potpisala lutonjicu u potpunosti,
    ali balernia trazila da je se odvedu vrtic :shock: :shock:
    ovaj smajlic nije samo za mene, vec i MM, tetu igralicu koju sam zamolila da je pokupi ranije, moju sestru koja ju je odvela.
    eto valjda se od badnjaka djete zazelilo vrtica.
    zanima me kad se vratim doma sta ce reci.

Zrina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mene zanima kakva su iskustva sa skraćenim boravkom?
    Razmišljam o upisu sa skoro dvije godine i samo do spavanja.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Zrina prvotno napisa
    Mene isto ovo zanima. O toj varijanti i ja razmišljam, ali u vrtiću prevrču očima.
    U našem vrtiću je i dosta rano spavanje, a moje dijete ne spava popodne od cca 2. godine, pa je i to mali problemčić.
    Osobno mislim da s time dijete ništa ne gubi u smislu "zajedništva u vrtiću", ionako poslije spavanja uglavnom svi idu kući.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U našem vrtiću je i dosta rano spavanje
    u jaslicama (a ići će u jaslice ako ima 2 godine) se na spavanje ide oko 12 sati. i nemaju organizirano ništa alternativno za vrijeme spavanja.
    zbog toga je poprilično komplicirano biti samo do spavanja u jaslicama.

u starijim grupama je već lakše, idu spavati kasnije, a i postoje aktivnosti za djecu nespavače.

mogli biste složiti neki dogovor s tetama da dijete ne stavljaju na spavanje dok ne dođete po njega, ali ako već sad preokreću očima, ne znam hoćete li uspjeti.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Mislim da to ovisi o nizu faktora, a ponajviše o osobnosti teta i djeteta (tim redom).

Moja je krenula u jaslice s godinu i pol dana. Odradili smo suze prvi tjedan (prvi dan poprilično suza, pa sve manje) i nakon toga uživa kao bubreg u loju. Sada, kad ne ide u vrtić zbog bolesti ili blagdana, pita kad će opet u vrtić. Imaju sjajne odgajateljice i odličnu klapu. Odgajateljice se toliko angažiraju i takve izvrsne stvari rade s njima da se i ja oduševim.

Čini mi se da je dobar pokazatelj i raspoloženje druge djece u skupini. U našoj doista nema nijednog djeteta koje ne voli dolaziti ili radi probleme pri ostanku.

Zrina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja se tek spremam na razgovor sa ravnateljicom pa ne znam što kod nas misle o tom skraćenom boravku, nisam sigurna da li su imali takav slučaj do sada. :/
    A ovo do spavanja sam mislila da se okvirno dogovori vrijeme do kada da dodjemo po njega kad ostali idu spavati tako da tetama ne bi trebao biti problem.
    Vjerujem da se ipak lakše prilagodi na jaslice 4 sata dnevno nego 8, barem se nadam da je tako.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ovo sa skraćenim boravkom sam i ja mislila provesti ali sam na kraju odustala.
    ponajviše zbog toga što mi Luka spava do cca 8, 8:30
    dok se spremimo, doručkujemo i krenemo - minimalno pola sata,
    do vrtića cca 20 minuta.
    to je uvijek iza 9 sati, a poželjno je da dođe ranije.
    dok se vratim kući već je cca 10
    a oni u 11:30 idu spavati.
    Nikako za izvesti, jedino da ga budim ujutro, a za to zbilja nemam volje
    niti vidim ikakvog smisla :/

Tako da sam do daljnjeg odustala od vrtića

Zrina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Kod nas je situacija ujutro drugačija jer idem na posao pa bi išao sa mnom u 7 i kupila ga baka u 11 prije spavanja.
    Bila kod ravnateljice, pogledala situaciju uživo i mislim da ću svakako pričekati dok ne bude mogao u stariju jasličku skupinu (od 2-3 godine).

Zrina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

E da, ravnateljica je spomenula i to da je bolje "odraditi" adaptaciju pojedinačno jer onda je grupa već uhodana i ima manje nervoze. U 9 mjesecu je opsadno stanje u jaslicama i tjednima plaču jedni zbog drugih tako da se definitivno slažem s tim da atmosfera u grupi puno utječe na raspoloženje mališa.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, ta poludnevna varijanta ima smisla ako morate rano u vrtić.
    mi recimo u vrtić stižemo oko 9.30 pa ostanak samo do 11.30 stvarno ne bi imao smisla ni svrhe.
    i Zrina, stvarno je velika razlika u atmosferi između mlađe i starije jasličke, mi smo isto odustali kad je imala 1,5 godinu. ove godine je krenula s 2,5 i to je sasvim druga priča. i što se nje tiče, i što se grupe tiče

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ja se tek spremam na razgovor sa ravnateljicom pa ne znam što kod nas misle o tom skraćenom boravku, nisam sigurna da li su imali takav slučaj do sada. :/
    A ovo do spavanja sam mislila da se okvirno dogovori vrijeme do kada da dodjemo po njega kad ostali idu spavati tako da tetama ne bi trebao biti problem.
    Vjerujem da se ipak lakše prilagodi na jaslice 4 sata dnevno nego 8, barem se nadam da je tako.
    Zrina,

zašto se uopće pitaš da li je vrtić dosad imao takav slučaj?
    stavi svoje dijete na prvo mjesto!

mi smo imali sreću da smo mogli i odradili prilagodbu od 6 mjeseci kad je naša curka išla samo do 12 u jaslice, od njezinih 22 mj do 26 mj., tj. od ožujka od ljeta je išla samo prije podne
    rezultat je fenomenalan!! naša curka nema problema s vrtićem
    a tete? njima paše sve ako je kraće od uobičajenog, budi sigurna u to!

a vidjet ćeš koliko je to dobro za tvoje dijete!

samo naprijed

Zrina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj mama pticica prvotno napisa

Zrina,

zašto se uopće pitaš da li je vrtić dosad imao takav slučaj?
    stavi svoje dijete na prvo mjesto!
    Pa i nije da me to nešto mučilo samo mi je dalo misliti jer je Anemona napisala da su kod nje prevrtali očima na takav zahtjev.
    Ako bi bilo sve po planu, to bi za nas bila kao prijepodnevna igraonica,ali svaki dan.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Kod nas je situacija ujutro drugačija jer idem na posao pa bi išao sa mnom u 7 i kupila ga baka u 11 prije spavanja.
    u cijeloj prici meni se cini ovih 7 sati ujutro. kod nas je tad jos dezurstvo i moji ga klinci bas i ne vole :/ . u nasem vrticu dezurstvo je do 7.30 tada dolaze sve tete i kupe klince u grupe. moji koliko god da su se navikli na vrtic dezurstvo dozivljavaju kao kaznu :/ . imala sam srecu kad sam morla klinca dva puta u njegovom vrtickom stazu ostaviti u dezurstvu sto je jednom bila njegova teta, a drugi put njegova teta iz jaslica.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo mog iskustva - cura od tada 18 mjeseci je išla tako prvih par mjeseci (od 8-11.30), skroz je štimalo, što se nje tiče, i naravski, što se teta tiče - što kraće, njima bolje, nema tu problema, jedino je potrebno imati kontinuitet da je to svaki dan, a ne ono jedan mjesec ovako, drugi ne itd. Formalno smo se upisali na puno vrijeme, ali smo htjeli da ta prilagodba ide lagano (mogli smo si tako organizirati jer je baka mogla uskočiti).

Sada smo sretni da štima i ful boravak, mi smo se odlučili to produžiti jer je nama to tako jednostavnije za organizirati, a i ona je skroz prihvaćala to, htjela je ići spavati s dječicom tj. išla je za grupom itd. Sad je vodimo od 7.30 do 16.30, nastojimo izbjeći dežurstvo, iako je sad za vrijeme blagdana i to nakon par tjedana što nije bila u vrtiću OK reagirala i drugi dan nakon što je došla, kad nije bilo njenih teta, nije bilo njene prostorije, ali je bio jedan dečko koji joj je najviše simpa.

Jedini naš problem vezano za njenu prilagodbu i taj skraćeni boravak bio naš, roditeljski, organizatorski problem, a to je što je bila "raštimana" od ritma spavanja ostale djece, jer bi oni svi išli spavati u 11.30, a ona bi tek tad s bakom u park, dok bi došla doma itd. zaspala bi oko 13 do 16 h i onda navečer smo muku mučili da je stavimo spavat prije 22, a ujutro da je probudimo oko 7.30. Jednostavnije nam je bilo uskočiti onda ful u vrtićki ritam, ne uplitati u dnevni ritam još i baku, koja nam je dragocjena kod boleština..

Još nešto vezano za skraćeni boravak, barem što sam ja čula, koji je benefit toga. Jedna moja prijateljica, liječnica, mi je rekla da je taj kraći boravak lakši za imunitet, u smislu da je dijete mannje izloženo virusima, ne znam.

Ja sam općenito jako zadovoljna vrtićem, moje dijete mi se čini zadovoljnije kad je u vrtiću, nego s bakom, koja je inače divna, ali je više "stacionarni" tip od priča, puno se oslanja i na TV. Čini mi se da mi je moja curka preaktivni tip da bi joj baka bila dovoljna da boravi s njom toliko dugo svaki dan u stanu, jedino sat vremena u parku, ovako izmjenu u danu, ima dječicu, dvije mlade i drage tete koje jako voli, aktivnosti... Zasad sam stvarno prezadovoljna em našim vrtićem i tetama (običan, državni), em njenom reakcijom. Da, sad ima 22 mjeseca, upisali smo ju u jaslice s 18.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Otvorila sam ovu temu, pa bih nakon 3 mjeseca pohađanja jaslica u vremenu od 8:30 - 16:30 s vama podijelila iskustvo.

Čini se da je moj dječačić, koji je u jaslice krenuo s 14 mjeseci u IX mj. i odlično prošao prilagodbu, dobro raspoložen u jaslicama - tete govore da je super i da je dobar, ne tuče/ne grize drugu djecu (za razliku od nekih drugih), nikada nema nikakvih (loših) informacija od teta u svezi odbijanja hrane, spavanja ili nečega dr., tete kažu da se igra po cijeloj prostoriji, a i kada ga premjeste u objedinjenu grupu poslije 16h zainteresira se za veću djecu i igra, ne negoduje/ne plače prilikom ostavljanja, zaigran je kada dođemo po njega, pa mu se nekada i ne da ići. Ne pokazuje (neku posebnu) radost, međutim to pripisujem njegovom karakteru - naime, on više sve proučava i gleda, pa djeluje zamišljen (možda čak i ozbiljan). Kada dođemo doma - igra se sa svojim igračkicama i dobro je raspoložen, a kao i inače kada smo doma - negoduje ako ga ne nosimo i ne objašnjavamo predmete koje pokazuje prstom i kaže - 'To', tako da to negodovanje ne pripisujem boravku u jaslicama. I doma odlično jede, a spava od cca 20-7 s 1 prekidom kada sisa i ponovo se uspava.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ajde, baš mi je drago, Nikolina !

Moja baš pokazuje radost, takav je tip (pokazuje ona i negodovanje, kad trba). Sad kad je nakon 3 tjedna vidjela tetu, bilo je to doslovno bacanje u zagrljaj i ciktanje od sreće. Presretna sam zbog toga.

A malo i frustrirana što u vrtiću sve glatko ide, a doma se pregovaramo oko svega (duda, jelo - baca hranu po stanu), nije da nas baš sluša itd. Ali, toje neka druga tema, odgoj tj. da li joj mi znamo stavit granice - biće ne znamo, samo moramo naučit kako.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •