-
[QUOTE=ivy;1424264]mislim da ipak tete imaju pod nazorom (pogotovo za trogodišnjake) kad je tko otišao na wc, i kakav je wc poslije, da ne velim da si djeca ne znaju sama obrisati guzu, nego su tete s njima, itd. zašto mislite da teta nije prisutna :?
pa nije to gradski u wc koji nitko neće pogledati pol dana
djecu se isto tako intenzivno uči kako se ponaša na wc-u pa vjerujem da bi i oni sami urgirali da netko ostavi prljavo
baš sam danas imala raspravu s tetama u vrtiću oko toga. U naš vrtić uopće ne idu s djecom nego idu potpuno sami na wc, brišu se i peru ruke. mene ne brinu općenito higijenski uvjeti nego to što su bez nadzora. Što ako, recimo, nakon što obrišu guzu, a prije nego što operu ruke, stavljaju ruke po licu i ustima, što je za jednog trogodišnjaka i za očekivati. Mi ih doma možemo učiti i govoriti im koliko hoćeš ali to su djeca i njihovi nesvjesni refleksi. Mislim da je dobro što ih puštaju da sami obavljaju nuždu, ali ipak smatram da trebaju biti pod nadzorom. Jasno mi je da ne mogu ostaviti ostalu djecu svaki put kad netko mora na wc ali onda to trebaju drugačije organizirati.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma