Pokazuje rezultate 1 do 50 od 200

Tema: MPO i posao

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Malo mi je pomoglo to što vas sada čitam, jer ja više imam problema sa sobom, a s poslodavcem uopće ne. Radim u javnoj ustanovi, šefici je još i drago kad krećem u postupak, tako uvijek pozitivno reagira, a nadređeni i njoj i meni isto tako nije prigovorio ništa, zapravo rekla sam mu za moguće izostanke pa da ne ispadne da nešto muljam. Samo me pitao gdje sam u postupcima i to je sve. Zapravo i ne koristim puno dana, par dana samo, u većini slučajeva to bude GO plus dan dva šverc komerc.
    No kod mene je problem druge vrste, zapravo sam sama sebi najveći teret jer neugodno mi je izostajati s posla. Već sada od pomisli na mogući transfer razmišljam o tome kako bi bilo dobro ostati 4-5 dana doma, a muka mi je od toga da se vidi da me nema iako trenutno nema ništa presudno za napraviti, a ako je nešto hitno (često bude tako) mogu obaviti i telefonski - dogovor s kolegicama, mail...I još plus smeta mi što moram kolegice koje vozim na posao preusmjeriti na drugi prijevoz...
    Sjećam se jednog postupka, punkcija i odmor nakon punkcije trajali su sat i pola, a rješavanje nekog posla telefonski nakon te punkcije trajalo je skoro dva sata i to iz obližnjeg MCDonalds-a, e tada sam bila i bijesna i jadna. I nije bilo jednom nešto slično, ali to nema veze s meni nadređenima već s prirodom posla i samnom pametnom koja se javlja na telefon kad ne bi trebalo...A stvarno bi se trebalo maknuti kad je već bolovanje u pitanju i to još tako potreban mir nakon transfera...

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Htjela bih još napomenuti da meni i sama folikulometrija zna biti bolna, a poslije inseminacije sam strašno napuhana. radim fizički posao i iako sam išla nakon dva dana radit imala sam velike bolove nakon svakog podizanja (SANDUKA PIVE). I moram priznati da me sa svakm dizanjem strah da ako se i nešto primilo će sa tim dizanjem otići.

inana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj ruža82 prvotno napisa Vidi poruku
    Htjela bih još napomenuti da meni i sama folikulometrija zna biti bolna, a poslije inseminacije sam strašno napuhana. radim fizički posao i iako sam išla nakon dva dana radit imala sam velike bolove nakon svakog podizanja (SANDUKA PIVE). I moram priznati da me sa svakm dizanjem strah da ako se i nešto primilo će sa tim dizanjem otići.
    iste brige... ali Kiara79 me lijepo savjetovala, od punkcije do bete bum doma, posao nije zec i nebu zbrisal, a ovo mi je važnije (čitaj- trenutačno najvažnije) , i zamisli kak bi bilo glupo, i tak nam je to sve stresno, a vele- smanjiti stres, i onda tak jadan, spikan, izmučen i sav nikakav ideš raditi, tam ti netko tlak diže zato kaj si dva dana prije jedan dan izostao, i onda zbog niza živciranja ne upali... pa grizla bi se sljedečih 6 mj., do druge šanse...tak da ja bum išla kak mi je Kiara rekla, a i na psihološkom je dr. mom mužu rekla da bum vjerojatno jako umorna i da otvorim bolovanje u dogovoru sa svojim dr., i da uzmem koliko god mi vremena treba, i da nema doktora koji mi to nebi naravio... i tak bum napravila... i ako Bog da, sve bu dobro...
    Posljednje uređivanje od inana : 06.01.2011. at 16:11

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj inana prvotno napisa Vidi poruku
    iste brige... ali Kiara79 me lijepo savjetovala, od punkcije do bete bum doma, posao nije zec i nebu zbrisal, a ovo mi je važnije (čitaj- trenutačno najvažnije) , i zamisli kak bi bilo glupo, i tak nam je to sve stresno, a vele- smanjiti stres, i onda tak jadan, spikan, izmučen i sav nikakav ideš raditi, tam ti netko tlak diže zato kaj si dva dana prije jedan dan izostao, i onda zbog niza živciranja ne upali... pa grizla bi se sljedečih 6 mj., do druge šanse...tak da ja bum išla kak mi je Kiara rekla, a i na psihološkom je dr. mom mužu rekla da bum vjerojatno jako umorna i da otvorim bolovanje u dogovoru sa svojim dr., i da uzmem koliko god mi vremena treba, i da nema doktora koji mi to nebi naravio... i tak bum napravila... i ako Bog da, sve bu dobro...
    u mom slučaju mislim da bi mi dr. bez problema dao bolovanje, ali kako će reagirati nadležni to je druga stvar. sigurno mi niko neće reči nesmiješ ići, zaprav obrnuto, ali onda oni pogledi, ufff. slika govori tisuću riječi. tako da ću ja i dalje planirati godišnji one dane poslije inseminacije da mogu laganini doma biti.

inana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

u mom slučaju mislim da bi mi dr. bez problema dao bolovanje, ali kako će reagirati nadležni to je druga stvar. sigurno mi niko neće reči nesmiješ ići, zaprav obrnuto, ali onda oni pogledi, ufff. slika govori tisuću riječi. tako da ću ja i dalje planirati godišnji one dane poslije inseminacije da mogu laganini doma biti.
    hehehe, tak i kod mene, doduše misle da idem na ooperaciju kao i pred godinu dana na institut, kaj ko mora znat, i ja planirala koristit dane god., ali biserka mi neda u komadu ostatak, nego na tri djela, pa se neću zamarat...ali ona misli da bu mi time onemogućila da si to obavim- jer sam si lani operaciju poštelala s godišnjim, pa nije ni osjetila to kad me nije bilo, pa sad misli da bum i ovo odgađala, ali- nema šanse, pravo imam, a nije da si planiram sunčanje, pa bum malo pomaknula, tak da bez grižnje savjesti treba biti sebičan, ako je to sebičnost, a nije, i reba to vrijeme uzet za sebe, i za drženje figa!

cranky avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Eh sjećaju ti se oni jako toga kad se ide na bolovanje koje oni plačaju!!!
    Ja ti kažem iz iskustva svog da je to njima svejedno. I godišnji ti oni plačaju. Kod nas je recimo kolektivni i po ljeti i po zimi i on jako dobro zapamti kad ga neko žica godišnji van termina
    Ali dobro, svako ima svoje razloge i obrazloženja, a nisu ni svi šefovi isti.

Jedino, ja bi vam stvarno savjetovala da barem od punkcije do par dana nakon transfera ostanete doma. Od punkcije se organizam treba oporavit, a nakon transfera je najbolje fino laganini (ne mora bit 100% horizontala) odmarat doma i uživat bez stresa. I znam da nema znanstvenih dokaza i da spontane trudnoće se hvataju u kojekakvim uvjetima, ali ne mislite li da ste ipak zaslužile par dana laganini nakon svega? POgotovo vi koje imaju fizički posao.

inana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj cranky prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ti kažem iz iskustva svog da je to njima svejedno. I godišnji ti oni plačaju. Kod nas je recimo kolektivni i po ljeti i po zimi i on jako dobro zapamti kad ga neko žica godišnji van termina

Jedino, ja bi vam stvarno savjetovala da barem od punkcije do par dana nakon transfera ostanete doma. Od punkcije se organizam treba oporavit, a nakon transfera je najbolje fino laganini (ne mora bit 100% horizontala) odmarat doma i uživat bez stresa. I znam da nema znanstvenih dokaza i da spontane trudnoće se hvataju u kojekakvim uvjetima, ali ne mislite li da ste ipak zaslužile par dana laganini nakon svega? POgotovo vi koje imaju fizički posao.
    pa no, ja se naradim ko konj i radim u smjenama, fizikala teška, i samo još treba letvu držat i lupat, i stalno se prijete, prava nikakva, ugovor o radu i zakoni- nepoznanica, i sad da ja njemu još malo tam dežuram? da baš... mislim da sam mu dala 7 godina, i da ga sad lagano ne doživljavam...ja radim, šutim, i teram svoje...mislim da ove zlice na poslu kaj znaju, da nešto planiram, pa živu bi me pojele, Ruža82 dobro veli, oni podmukli pogledi, kao- i,kaj si obavila kod dr., jel sve ok.,a vidiš da im lagano gori, jezik ih svrbi, a nema ti šta reći jer šutiš, radiš i doktore kombiniraš da nitko ni nezna kaj se dešava...samo mm i ja, hehehe, naš mali master plan!
    Posljednje uređivanje od inana : 06.01.2011. at 18:27

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj cranky prvotno napisa Vidi poruku

cranky, sve kužim što govoriš ali meni se fakat ne ostaje doma 2 tjedna do bete..doslovce ću prošvikati jer se znam.. vjerojatno ću ostati doma od punkcije do transfera i bok.. onda si držati fige

ali za cure koje rade fizikalu se slažem.. ne treba riskirati

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •