Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 200

Tema: MPO i posao

inana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

MPO i prava... pa mi nemamo prava nikakva, očito smo radnici i žene drugog reda...ili trećeg... mislim današnji dan mi neide iz glave...ja bila na bolovanju od transfera do bete, i ništa... i rekla na poslu da me neće biti opet tak oko dva tjedna ovaj mjesec- jer idemo u prirodni- i prepala se moja šefica, i eto direktora- pa znate, to je dosta učestalo, pa bolovanje, osjeti se jako da vas nema, bla-bla, a ja njemu- ja sam na vrijema najavila da me neće biti, i nisam kriva kaj posao nije organiziran, a moja šefica čkomi, i velim ja, glupo je da nekaj počinjemo samnom s ponedjeljkom, kad me od srijede vjerojatno nebu na poslu- a ona se napravi glupasta- pa ja to nisam znala- a ja onak pogledam ju, i velim- kako niste znali, rekla sam da me i u ovom ciklusu neće biti dva tjedna,ak sam bolovanje otvorila prije tri tjedna, logično da je iduči ciklus sada za tjedan dana- a ona pred njim- nisam ja to shvatila tako...mislim, kad se podvuče crta, boli mene briga, ali ovo je blesavo, frajer mi pročitao dane kad me nije bilo, a ja njemu, ti dani koje čitate nisu bila bolovanje nego stari godišnji koje sam koristila da ne oštetim firmu koja mi sada ispisuje dane...i veli često je to nekako- a ja njemu- nije me bilo početkom prošle godine dva tjedna dok sam bila u bolnici, i sad sredinom ove, kad sam opet po bolnicama, nisam se sunčala, a on meni, ma ne, naravno, oprostite ako je ispalo kao insinuacija...glupa sam kaj se živciram, ali... gamad di god se daš maksimalno, tam te maksimalno i gaze... tužna sam...

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ajoj, Inana, tužno, tužno... ljudi su takve svinje, ja nisam sigurna čak s pravne strane da li bi oni UOPĆE trebali znati pravi razlog tvojeg izbivanja. to je toliko privatna i intimna stvar, nije vađenje zuba, mislim. ali prema onome što si napisala, kao da im je ipak bio neugodnjak i dobro si se postavila, svaka čast, šaljem ti veliki

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Cure, po mom iskustvu, uzimanje 2 tjedna ako se ide iz ciklusa u ciklus je neodrživo (viđala na VV-u puno žena koje su na kraju davale ili dobijale otkaz zbog toga jer im je bio preveliki stres svaki put kavge oko toga). Probajte to nekako izbalansirat pa ne uzimati za prirodnjake ili ako idete u postupke često, tipa iz mjeseca u mjesec... bolovanje od 2 tjedna nakon transfera je više onako... neka se nađe, nego medicinska nužnost (za uredski, normalno stresni posao, ako niste medicinske sestre da dižete nepokretne bolesnike, ne radi u vrtiću pa ste izložene infektima itd.).

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mislim, to hoćete li mirovat nakon transfera ili ne nema veze s time hoćete li zatrudnijet ili ne. Sve je zapisano u tom embriju, a čak i da dubite na glavi nakon transfera, navodno ima istraživanje da maternica i u tom položaju izbaci embrij ako joj je "do toga", a embrij ne može ispast itd., inače ne bi bilo niti spontanih trudnoća.

Mirovanje ima smisla kod žestokih hiperstimulacija itd., a mislim da se daje više iz povijesnih razloga "ne može štetiti", ali može.... ako se ide u ove male postupke kojih se treba vrtit više, ono pila ekonomsku granu paru da financira daljnje postupke.

Probajte to nekako cum grano salis... Doktorima je jednostavno napisati "preporučamo mirovanje 14 dana", ali nije to lako izhendlat u uvjetima kad žena radi. Probajte malo postavljat pitanja pa ćete onda moći procijeniti koliko je ta uputa "upisana u stijeni", a koliko je to ono... nek' se nađe, pa se olabavi čim se malo propita.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 19.05.2011. at 08:56

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

mirovanje od 14 dana nije pisalo na moje otpusnom pismu u MB. nitko to nikada nije rekao, prvi puta sam za to čula, tj pročitala, na ovom forumu. da li to ijedan liječnik službeno preporučuje?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj The Margot prvotno napisa Vidi poruku
    mirovanje od 14 dana nije pisalo na moje otpusnom pismu u MB. nitko to nikada nije rekao, prvi puta sam za to čula, tj pročitala, na ovom forumu. da li to ijedan liječnik službeno preporučuje?
    Da, većina. Piše ti na otpusnom u MB-u, pogledaj bolje - 14-dnevni bolniški staž, ali kad pitaš doktore kažu nije to baš nužno, kad pitaš sestru onda ona ono opušteno, čitajte, šetajte (ja uvjerena da to sve apsolutno nema veze - tj. da mentalni sklop nema veze, da je sve na embriju, možeš mislit pozitivno ili negativno koliko hoćeš, stvar je sreće i embrija što će bit).
    Posljednje uređivanje od ina33 : 19.05.2011. at 09:37

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

E, i pitala izrijekom dr-ove smijem li dizat dijete 16 kg - da, itd. Ta preporuka je nešto što ide po inerciji, a ima smisla stvarno za teške fizičke poslove i užasno stresne poslove, i ako je žena imala žestoku hiperstimulaciju ili neku komplikaciju.

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Doduše, da je ful normalna firma, tu kolegicu iz kadrovske bi komodno mogla prijaviti njenom šefu/šefici za uzurpiranje privatnosti.
    Iskreno, nemam energije za baviti se time, jer ona je ta koja ima problem u glavi, a ne ja... Ali da, slažem se, da su stvari kod nas tako hijerarhijski postavljene i da postoji iole neke poslovne i kolegijalne etike, imala bih materijala za lijepu prijavu kod šefa...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

To ti ja govorim ono u teoriji i idealnom svijetu kako bi bilo, of kors da još i na to energiju nećeš rasipat.

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    To ti ja govorim ono u teoriji i idealnom svijetu kako bi bilo, of kors da još i na to energiju nećeš rasipat.
    kužim, of kors

inana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

da samo kaj ja nikad ne uzimam bolovanje, uvijek koristim godišnji, ali sad mi je već puna kapa, jer bi mi kožu skinuli da mogu, i samo se uzrujam, a radim težak stresni i fizički posao, tak da... da radim u uredu ja bi i punkciju i transfer odradila, ali uopće nije poanta u tome, nego koliko žrtve za posao napraviš, i onda vele tak... a kaj bi bilo da ja njemu spomenem- pa i vi ste koristili godišnji i lani i ove godine, jedina razlika je kaj se za mene zna da sam bila kod doktora, a vi ste se luftali negdje... joooj sam kad pomislim...

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

možda najbolje da im ništa ne govoriš ubuduće, ako je ikako izvedivo

inana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

pa i ovak im niš ne velim, ali si mislim koliko sam ja bedasta... a niš, sad sam dobila injekciju prijekopotrebne bahatosti, i sad ne šljivim živu silu, ja- ja- i samo ja... radim kihava, kašljava, s iskočenim kralješkom, poslije prometne umjesto na hitnu, ja jurim na posao, ko da je zec pa bu zbrisal... ma luda sam više, ali eto, sad su stvari opet u perspektivi, i prioriteti su mi kristalno jasni... još sam da uvježbam tumplasti pogled, pa da ga od sad primjenjujem, jer očito je da ljeni i bedasti bolje prođu u životu...

martinstoss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Meni moj mpo uvijek napiše preporuku 14 dana mirovanja i to za "običnu" inseminaciju.

martinstoss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj inana prvotno napisa Vidi poruku
    pa i ovak im niš ne velim, ali si mislim koliko sam ja bedasta... a niš, sad sam dobila injekciju prijekopotrebne bahatosti, i sad ne šljivim živu silu, ja- ja- i samo ja... radim kihava, kašljava, s iskočenim kralješkom, poslije prometne umjesto na hitnu, ja jurim na posao, ko da je zec pa bu zbrisal... ma luda sam više, ali eto, sad su stvari opet u perspektivi, i prioriteti su mi kristalno jasni... još sam da uvježbam tumplasti pogled, pa da ga od sad primjenjujem, jer očito je da ljeni i bedasti bolje prođu u životu...

X

martinstoss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Iskreno, nemam energije za baviti se time, jer ona je ta koja ima problem u glavi, a ne ja... Ali da, slažem se, da su stvari kod nas tako hijerarhijski postavljene i da postoji iole neke poslovne i kolegijalne etike, imala bih materijala za lijepu prijavu kod šefa...
    Da, slažem se! Dovoljno nam energije oduzima borba sa mpo da bi se još bavile glupim i zločestim ljudima. A toj tvojoj kolegici želim "sve najbolje", pozdravi je u moje ime! Bože, kad samo promislim da je 21. stoljeće, šta je čovječanstvo sve postiglo, a da ima toliko primitivnih ljudi. Evo, ja sam skužila da se sramim ove moje situacije, da mi je neugodno o tome pričat i sa svojima, a kamoli sa ljudima koji mi nisu ništa. A kako se ne srame toga Celine Dion i Mariah Carey, javno se zna da su svoje dupliće dobile IVF-om?! Znači da smo primitivni do bola! A mislim da i Crkva igra veliku ulogu u tome. Nedavno sam u mog soc. ginekologa u čekaonici naišla na neki vjerski letak di se govori kako je, ukratko, mpo grijeh i da je dijete Božji dar...

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj inana prvotno napisa Vidi poruku
    jer očito je da ljeni i bedasti bolje prođu u životu...
    kod mene na poslu prolaze mice sa štiklama od 15 cm, telećim pogledom i šesticom na izvolte... nebo im je granica...tužno ali istinito.

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj martinstoss prvotno napisa Vidi poruku
    Bože, kad samo promislim da je 21. stoljeće, šta je čovječanstvo sve postiglo, a da ima toliko primitivnih ljudi.
    Nedavno sam u mog soc. ginekologa u čekaonici naišla na neki vjerski letak di se govori kako je, ukratko, mpo grijeh i da je dijete Božji dar...
    a slušaj ovo; zamisli da se tim primitivcima dijete - ne daj bože - razboli i da je jedina šansa da ga se izliječi transplantacija ili neka slična operacija PROTIV BOGA I VJERE. E baš me zanima bi li onda pametovali... ma ja ih uopće ne doživljavam, lažni moralisti. ko ih šiša.
    Posljednje uređivanje od The Margot : 20.05.2011. at 11:04

martinstoss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Da, da.... Ti veliki vjernici idu u doktora za neke druge bolesti i tada se ne miješaju u prirodu, a ovo je miješanje... Svakako, mislim da imamo temu za novi podforum, malo smo zastranile .

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj martinstoss prvotno napisa Vidi poruku
    Da, da.... Ti veliki vjernici idu u doktora za neke druge bolesti i tada se ne miješaju u prirodu, a ovo je miješanje... Svakako, mislim da imamo temu za novi podforum, malo smo zastranile .
    I agree!

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

I agree!
    yap!

inana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

eto, prošlo mjesec dana od mog izbivanja s posla, zvanog bolovanje- godišnji u trajanju 16 dana... i tap- tap, evo glavnog danas meni na poslu- kak fale ljudi, ovo- ono- i ja kažem- gle, meni sada nije važna firma koliko sam si trenutno ja važna, 6 godina mi je firma bila prva, sada moram mislit na sebe- i frajer ode u ured- zove on mene kroz pola sata- ja sam mlada, seruc- trkelj, pa bi on meni na neko vrijeme smanjio plaču- čitaj dok ne prestanem s pretragama ili godišnjim, bla- bla... ja sam samo rekla- nisam sigurna da je to što planirate po zakonu, ali vi radite što vi mislite da je najbolje za vas, i nemojte se ljutit, ali ja ću raditi kaj je najbolje za mene... znači sutra idem kod odvjetnika... eto, toliko o MPO i poslu...ja sam van sebe...

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Inana... zbilja su gadovi. Drži se.

inana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Inana... zbilja su gadovi. Drži se.
    neznam kaj da kažem... muka mi je od svega, umorna sam i ljuta...samo daješ, mučiš se, a za kaj? za šamar...

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

inana nemaju ti pravo smanjit plaću, posebice ako ste potpisnici nekog kolektivnog ugovora. Neka ti daju napismeno, a ti s tim kod odvjetnika i vidjet ćeš da će se plaća brzinski vratiti na staro.
    A ti se drži draga jer nema na poslu puno ljubavi ni brige za djelatnike (čast izuzecima), svatko misli na sebe, pa tako daj i ti.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Inana ovo je stvarno vrhunac! nemam riječi.
    kako smo jednostavno uskraćene za puno stvari, nemogu vjerovat.

inana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

neznam kaj da mislim, znači, teoretski, ja bi se morala pokoriti, samo hodočastit na posao i biti pokorna...ja nebum niš potpisivala,pa budemo vidjeli...očito da bude tu i ovaj put odvjetnik pametniji...tak su mi i lani probali smanjit plaču kad sam išla na op., pa sam ja digla takvu frku da su u roku 2 tjedna isplatili zaostatke...

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Inana, nađi si (ako već nemaš) kvalitetnog odvjetnika... ne moraš ništa sad poduzeti, ali kako vidim, oni ne posustaju u diskriminaciji i mobbingu, čisto da budeš spremna. Bilo bi krasno kad bi mogla iskuljučiti osjećaje i hladno pristupiti svemu... ali znam da je to nemoguće... drži se svog cilja i ne posustaj.

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

može li mi koja reći da li primarni ginekolog komplicira kod bolovanja?
    mpo doktor mi preporuča bolovanje al veli da o tome odlučuje prim.gin.,pa se bojim da me ne pošalje na posao.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

tajna30 mislim da primarni ginekolog neće imati apsolutno ništa protiv da te odmah pošalje na komplikacije u trudnoći. Moja je mene poslala na dan kad sam donijela nalaz pozitivne bete (dakle 20dnt) i rekla mi da nema mrdanja više. Po mom iskustvu vrlo su oprezni kad se ostvari MPO trudnoća i spremni su na suradnju. A još naročito ako je tvoj mpo liječnik preporučio bolovanje. P.S. - Jako sam sretna za tebe!

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

hvala ti,nadam se da će tako i biti!
    stvarno mi se ne vrača na posao,a i nije tako lak,7 sati na nogama bez odmora,
    a znaš da nitko neće nešto umjesto mene.

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj tajna30 prvotno napisa Vidi poruku
    može li mi koja reći da li primarni ginekolog komplicira kod bolovanja?
    mpo doktor mi preporuča bolovanje al veli da o tome odlučuje prim.gin.,pa se bojim da me ne pošalje na posao.
    ja sam s preporukom mpo dr išla kod dr opće prakse i otvorila mi ona bolovanje, primarni gin nije imao veze s mojim bolovanjem

kiki30 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ja sam uvijek poslije transfera išla dr.opće prakse i otvorila mi bolovanje bez problema,nikakvi papiri od ginek.,daje mi i uputnicu za betu,recept za utrogestan

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Sumskovoce prvotno napisa Vidi poruku
    tajna30 mislim da primarni ginekolog neće imati apsolutno ništa protiv da te odmah pošalje na komplikacije u trudnoći. Moja je mene poslala na dan kad sam donijela nalaz pozitivne bete (dakle 20dnt) i rekla mi da nema mrdanja više. Po mom iskustvu vrlo su oprezni kad se ostvari MPO trudnoća i spremni su na suradnju. A još naročito ako je tvoj mpo liječnik preporučio bolovanje. P.S. - Jako sam sretna za tebe!
    Meni je primarni ginekolog otvorio bolovanje na osnovu bete 11 dnt i temeljem preporuke MPO specijaliste koja je stigla mailom. Slažem se da su jako oprezni i da nemaš brige... nek ti MPO-ovac malo "nakiti nalaz" krvarenjem, grčevima (to sam ja imala) i sl. Od tad se više nisam vratila na posao, a kad sam nakon 2 mjeseca došla produžiti bolovanje na povjerenstvu su malo negodovali tipa "kud prije na bolovanje", ali kad su čuli da se radi o IVF/ICSI, prestala su sva pitanja.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Kod mene je od prvog IVF postupka (bilo ih je 3 ukupno) do ostvarene trudnoce proslo 10 mjeseci. Nikome u firmi nisam rekla da idem na postupke. Na srecu imam uredski posao i klizno radno vrijeme tako da nisam ni morala. Bolovanje nisam uzimala ni za punkciju ni za ET. Za takve sam postupke uzimala godisnji kao i za prvi tjedan nakon transfera. Jednom mi se usred folikulometrije dogodio sluzbeni put od tjedan dana. Svaki me dan suprug vozio 160 km u jednom smjeru i natrag punih 5 dana. Na posao bih dolazila u 10:30 - 11, a odlazila oko 18:30 - 19:00. U prvom sam tromjesecju s blizancima imala 2 krvarenja. Oba su se dogodila na sluzbenom putu. Nisam odustala - i dalje sam koliko je god to moguce radila posao kao da nisam trudna. Na poslu sam za trudnocu rekla sefu tek nakon 2 krvarenja i to kad me je htio staviti na zahtjevan projekt tj. poziciju. Tad sam priznala da sam trudna - vec je bio kraj 1. tromjesecja. Pravila sam se da nisam znala - eto dogodilo se krvarenje pa sam isla provjeravati o cemu se radi i otkrila trudnocu. Preporucila bih svima koji imaju krvarenje da ipak odu na cuvanje trudnoce. Ja sam malo ekstremna - priznajem. Jedna mi je doktorica kod koje sam bila na pregledu u susjednoj zemlji rekla da bi me ona odmah poslala u bolnicu na cuvanje trudnoce - ja sam jos 2 mjeseca nakon toga landrala okolo.
    Trudim se odijeliti privatni zivot od posla - tako nitko ne moze tvrditi da sam imala beneficije ili da su mi izlazili u susret. Osim toga Sef mi je ionako u jednoj prilici usput rekao da kad zeli saznati zasto je netko otisao na bolovanje da samo nazove kadrovsku i oni mu kazu sifru i objasnjenje.
    IVF je ipak u najvecoj mjeri dugoprugaska utrka. Da ne bi svoje adute prebrzo iskoristili preporucujem da prvo koristite godisnji, a kad ga istrosite onda tek bolovanja ( po mogucnosti na druge dijagnoze). IVF prica koja traje 5 godina u firmi nikome vise ne mami simpatije. U ljudskoj je prirodi da pomogne rjesiti problem. Problem koji traje predugo percipira se kao nerjesiv a to izaziva nervozu i nelagodu, empatija se povlaci pred negodovanjem - "opet ona sa svojim problemom". Ovdje naravno ne mislim da poslove koji su fizicki zahtjevi, izrazito stresni ili vremenski jako nefleksibilni. U takvim slucajevima samo direktni dogovor s nadredjenim ili izbivanje s posla pomaze. Meni je milina kad ne moram nikome objasnjavati da postupak nije uspio, ne moram gledati nicije sazaljive poglede ili jos gore - slusati komentare onih s kojima ne dijelim iste svjetonazore. Znam da me u firmi nista nece zaobici tj. racuna se sa mnom 100%. Cim kazem da idem u postupke stavit ce me u kategoriju "nepouzdanog" djelatnika - danas je tu, a sutra mozda trudna, u hiperstimulaciji, na bolovanju.... kako ista planirati s takvim djelatnikom s pravom se pita sef? Za sve koji su u drzavnoj firmi to mozda nije vazno. Za one koji rade u privatnoj firmi situacija je malo drugacija. Za one kojima prica financijski ne stima pogotovo. Zato svatko treba odvagati svoju situaciju i u skladu s njom pronaci najbolji modus. Jedno je sigurno: objava na poslu da ste u postupcima za IVF ima slican efekt kod vasih nadredjenih kao i objava rizicne trudnoce. Prije nego sto se to uradi treba dobro razmisliti u kakvu vas to poziciju dovodi.

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

sanja-m - ne mogu a da se debelo ne složim sa svime što si napisala!

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

sanja-m - ne mogu a da se debelo ne složim sa svime što si napisala!
    X

thinkpink avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

cure mene zanima da li znate da li je slučajno moja zakonska obaveza obavijestiti poslodavca po kojoj osnovi otvaram bolovanje? naime, sve mi unaprijed znamo kada ćemo u postupak i cca koliko ćemo najmanje biti van pogona. moj poslodavac je bio iznimno nekorektan prema meni, duguje mi puno previše novaca i smatram se strašno iskorištenom u zadnjih godinu dana. oni jako dobro znaju da sam tamo još uvijek samo zato što planiram trudnoću, ali detalje iz svog privatnog/intimnog života im stvarno ne mislim iznositi jer mi je sasvim dovoljan stres što još uvijek molim neisplaćene plaće od prije nekoliko mjeseci i tako stalno u krug. ženskice koje nam rade plaće su nevjerojatne lajave babuskare pa da mogu najrađe bi otvorila bolovanje na neku drugu šifru a ne na potpomognutu, međutim moja doktorica opće prakse je toliko isprepadana pa znam da nema šanse da mi otvori takvo bolovanje.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nitko te ne može prisiliti da kažeš po kojoj osnovi otvaraš bolovanje, ali poslodavac ima zakonsku mogućnost tražiti HZZO provjeru tvog bolovanja, ne znam je li s tim upoznat tvoj poslodavac i hoće li to tražiti ali to je tako.

thinkpink avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj andream prvotno napisa Vidi poruku
    Nitko te ne može prisiliti da kažeš po kojoj osnovi otvaraš bolovanje, ali poslodavac ima zakonsku mogućnost tražiti HZZO provjeru tvog bolovanja, ne znam je li s tim upoznat tvoj poslodavac i hoće li to tražiti ali to je tako.
    na doznaci koja se predaje za otvaranje bolovanja ionako doktor napiše šifru koja u ovom slučaju znači bolovanje radi postupka potpomognute oplodnje, tako da tko želi može ukucati šifru bolovanja i bez problema vidi o čemu se radi. to me ne brine, nego me samo zanimalo da li slučajno moram najaviti bolovanje s obzirom na to da znam da ću ga otvoriti i znam cca kada. s obzirom na to da me više ništa u ovoj našoj ludoj državi ne bi začudilo samo pitam....

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ne znam kako bi izgledala ta "najava" bolovanja osim neformalno - kako bi je najavljivali za druge bolesti npr za prijelome, nesreće, temperature... ? ja sam za MPO postupke samo jednom najavila dan prije (ali neodređeno, tipa imam medicinske pretrage) dok za sve druge postupke nisam. ali preko šifre se naravno saznalo.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj thinkpink prvotno napisa Vidi poruku
    cure mene zanima da li znate da li je slučajno moja zakonska obaveza obavijestiti poslodavca po kojoj osnovi otvaram bolovanje? naime, sve mi unaprijed znamo kada ćemo u postupak i cca koliko ćemo najmanje biti van pogona. moj poslodavac je bio iznimno nekorektan prema meni, duguje mi puno previše novaca i smatram se strašno iskorištenom u zadnjih godinu dana. oni jako dobro znaju da sam tamo još uvijek samo zato što planiram trudnoću, ali detalje iz svog privatnog/intimnog života im stvarno ne mislim iznositi jer mi je sasvim dovoljan stres što još uvijek molim neisplaćene plaće od prije nekoliko mjeseci i tako stalno u krug. ženskice koje nam rade plaće su nevjerojatne lajave babuskare pa da mogu najrađe bi otvorila bolovanje na neku drugu šifru a ne na potpomognutu, međutim moja doktorica opće prakse je toliko isprepadana pa znam da nema šanse da mi otvori takvo bolovanje.
    Ja mislim da za bolovanje nitko nije dužan obavijestiti poslodavca unaprijed da ideš na bolovanje niti po kojoj osnovi je na bolovanju iako oni mogu vrlo lako saznati ako provjere šifru, tako da ako ti tvoja doktorica stavi tu šifru ne možeš ništa sakriti.
    Posljednje uređivanje od Mali Mimi : 04.07.2011. at 12:39

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    Ja mislim da za bolovanje nitko nije dužan obavijestiti poslodavca unaprijed da ideš na bolovanje niti po kojoj osnovi je na bolovanju iako oni mogu vrlo lako saznati ako provjere šifru, tako da ako ti tvoja doktorica stavi tu šifru ne možeš ništa sakriti.
    Slažem se, ja sam od svoje šefice, par tjedana nakon pozitivne bete i otvorenog novog bolovanja zbog čuvanja trudnoće, čula da sam nefer jer sam najavila samo 2 tjedna ranije da idem u postupak. (Kao znala sam za ću zatrudniti iz prvog pokušaja u 40. godini!!!)
    Odgovorila sam joj da je moje planiranje obitelji moja privatna stvar i pitala da li bi možda žene koje djecu rade doma, bez pomoći lječnika isto o tome trebale pričati, čak najaviti... da firma ne bi bila ugrožana mojim osnovnim ljudskim pravom.

Thinkpink, imaš pravo na intimu, privatnost... drži se toga i vozi svoj film. Sretno!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja sam u pravilu najavljivala dosta unaprijed samo da otprilike znaju da će tad i tad bit neki zahvat i da mora postojat opcija B za mene. To je bio neki ovakav give-take - bili su vrlo fer i uvijek se sve moglo, ali bi ja rekla dosta unaprijed. Edit: ovo je iz perspektive maratonca, možda prvi IVF ne bih nešto posebno najavljivala, ali ja sam računala na razumijevanje i za 3., 4. 5.-ti transfer, i uvijek sam ga imala, stvarno mogu reći kroz godine, možda sam imala sreće, isto je tako i za kiretažu bilo jer je šef morao na put, a morali smo cijelo vrijeme imat neki bekap ako se baš poklopi i put i da ja prokvrarim, normalno sam radila po svom izboru jer bi doma stat očekujući spontani ispalila na živce.

Sve to jako jako ovisi o radnoj sredini i odnosima u njoj, mislim, što i kako je najpametnije, mislim.

Inače, zakonski niko te ne može prisiliti kazati zašto si na bolovanju, ali kod nas bi bilo čudno ne ponudit neki razlog (bilo koji) i odbiti odgovor na pitanje.

Ali, firme i ljudi imaju različita nepisana pravila, pa i to treba nekako prokužit.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja sam razmišljala isto da li da pitam dr da mi otvori bolovanje na drugu šifru, ali odmah nakon toga nešto se u meni prelomilo i pitala sam se zašto bih to tajila, čemu? Kasnije sam čak dr diktirala koju da šifru piše i koliko dana

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Odnosno i ovo nenajavljivanje pa stalno više godina svaku par mjeseci bolovanje može stvorit osnovu "na nju se ionako nikad ne može računati", a to je kod nekih poslova (ako ti je firma ok, ti s njima zadovoljna, želiš tamo bit dugoročno) možda veća šteta nego reći kontrolirano i jednoj osobi i dati joj osjećaj da je sve to ipak kako-tako upravljivo i dogovorljivo.

I isto tako ne priječi poligon tračanja itd. Možda je bolje kontrolirana...
    Posljednje uređivanje od ina33 : 04.07.2011. at 13:19

thinkpink avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

hvala svima na odgovorima, nažalost trenutna situacija na mom radnom mjestu je takva da smatram da nemam više ama baš nikakvih moralnih obveza prema svome poslodavcu radi toga što u zadnjih godinu dana on nije obavljao svoje zakonske dužnosti prema djelatinicima, a mi smo svakodnevno dolazili na posao i do dana današnjeg dolazimo. nažalost, to je trenutna realnost lijepe naše.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Onda se, na žalost, nemaš ni što misliti, onda je to rubrika stava "ne tiče vas se" i ne najvaljivanje unaprijed, po meni.

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

Citiraj andream prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam razmišljala isto da li da pitam dr da mi otvori bolovanje na drugu šifru, ali odmah nakon toga nešto se u meni prelomilo i pitala sam se zašto bih to tajila, čemu? Kasnije sam čak dr diktirala koju da šifru piše i koliko dana
    i ja isto samo nek mi netko kaze sto neće biti medija u kojim ih neću oprati
    btw danas su me pitali s posla dok sam jos lezala nakon FET-a na krevetu jel sam jos na bolovanju............. ma na bolovanju sam i mijenjam rješenje za GO i sve ću im po spisku i neću mjesec na posao

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

kad čitam ove vaše priče,ja sam jedna od rijetkih sretnica kako vidim,ja šefu najavim da ću imat bolovanje od tjedan ili dva,i to mu najavim par dana prije i on kaže u redu,i tako već 2 godine jer toliko sam u postupcima umjetne oplodnje i još mi nije dao otkaz,nego punu plaću,ali pošto nam je smanjio zbog krize i nije velika (s obzirom na moje obrazovanje nevjerojatno mala) pa ja ne osjećam neku grižnju savjesti,mogu oni bez mene lako,ali je eto šef stvarno čovik prije svega,mislim da zna odnosno 100% zna zašto idem jer sam rekla kolegici u računovodstvu a ona je u kancelariji sa ženom od šefa...

Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •