Pokazuje rezultate 1 do 50 od 200

Tema: MPO i posao

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    kiki30 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

hvala draga! evo sutra vadim betu i sve mislim ako je pozitivna-nitko sretniji od mene ako ne onda opet zvat šefa,pa će on a joj, pa šta opet ništa a baš mi je žao-možeš mislit!a kad odem u firmu,sve se normalno zna,slabo mi je njihovih izražavanja sućuti kad znam i vidim na njima da im nije žao.ispada da sam brižna,bez sreći i ne želim da me se žali.a još kad dođe moja direktorica pa mi kaže-da šta će mi dijete,ona da ima dvoje i da to nije najsretnija stvar u životu ima da ti dođe slabo,ali ja njima spustim,meni je to najbitnije i neću stat dok na dođem do toga...uh muka mi je..a možda ih se sad rješim na dvije godine

martinstoss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj kiki30 prvotno napisa Vidi poruku
    hvala draga! evo sutra vadim betu i sve mislim ako je pozitivna-nitko sretniji od mene ako ne onda opet zvat šefa,pa će on a joj, pa šta opet ništa a baš mi je žao-možeš mislit!a kad odem u firmu,sve se normalno zna,slabo mi je njihovih izražavanja sućuti kad znam i vidim na njima da im nije žao.ispada da sam brižna,bez sreći i ne želim da me se žali.a još kad dođe moja direktorica pa mi kaže-da šta će mi dijete,ona da ima dvoje i da to nije najsretnija stvar u životu ima da ti dođe slabo,ali ja njima spustim,meni je to najbitnije i neću stat dok na dođem do toga...uh muka mi je..a možda ih se sad rješim na dvije godine
    Javi rezultate. Želim ti svu sreću ovoga svijeta! A kažem ti, ne obaziri se na to šta drugi govore i misle, najmanje ti sad treba da se opterećuješ sa time i uzimaš to srcu. Ja nisam nikome ništa htjela govorit na poslu baš iz tih razloga, čak sam i broj moba promijenila da me nitko ne uznemirava, a nisam htjela ni lagat o nekoj bolesti, pa sam samo nestala. S vremenom sam došla do zaključka da ovu situaciju i naše osjećaje razumiju samo žene kojima se to događa i to me naprosto nervira. Ne mogu shvatit kako ljudi nemaju empatije, npr. oni koji su dobili svoju djecu lako i iz prve da ne mogu promislit kako bi im bilo da nisu...ne znam. Ajde, držim ti fige i šaljem pozitivnu energiju!

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj martinstoss prvotno napisa Vidi poruku
    Javi rezultate. Želim ti svu sreću ovoga svijeta! A kažem ti, ne obaziri se na to šta drugi govore i misle, najmanje ti sad treba da se opterećuješ sa time i uzimaš to srcu. Ja nisam nikome ništa htjela govorit na poslu baš iz tih razloga, čak sam i broj moba promijenila da me nitko ne uznemirava, a nisam htjela ni lagat o nekoj bolesti, pa sam samo nestala. S vremenom sam došla do zaključka da ovu situaciju i naše osjećaje razumiju samo žene kojima se to događa i to me naprosto nervira. Ne mogu shvatit kako ljudi nemaju empatije, npr. oni koji su dobili svoju djecu lako i iz prve da ne mogu promislit kako bi im bilo da nisu...ne znam. Ajde, držim ti fige i šaljem pozitivnu energiju!
    Tek sam jutros otkrila ovu temu - istina je, nitko to ne može razumjeti ako to ne prolazi.

Meni je kolegica koja radi u kadrovskoj čačkala po šifri bolovanja i otkrila što znači i rekla mi - još ne vjerujem - da to što radim je protiv prirode i da ako ne mogu zatrudnjeti prirodnim putem neka se pitam da li to doista i želim...

No comment.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj The Margot prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je kolegica koja radi u kadrovskoj čačkala po šifri bolovanja i otkrila što znači i rekla mi - još ne vjerujem - da to što radim je protiv prirode i da ako ne mogu zatrudnjeti prirodnim putem neka se pitam da li to doista i želim...
    Mene je prijateljica koja mi je pred godinu dana nažalost postala šefica pitala da li smo se dovoljno trudili u kućnoj radinosti! I da koji vrag si idem uništavat organizam s tim hormonima.
    Svega ima... i zato trebamo upotrijebiti oba uha, jedno za unutra, drugo za van. Pokušati ne primati to sve srcu... znam lako je pričat, ja sam se nakon ovog komentara raspala, a tako bi voljela da nisam.

martinstoss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj The Margot prvotno napisa Vidi poruku
    Tek sam jutros otkrila ovu temu - istina je, nitko to ne može razumjeti ako to ne prolazi.

No comment.
    U Ž A S !!! Ima li ta krava djecu, a? Dođe ti da takvima poželiš da im se to sve vrati... Ali takvi nemaju ovakvih problema, oni se stihijski razmnožavaju i svojom glupošću "uljepšavaju" ovaj svijet.

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

U Ž A S !!! Ima li ta krava djecu, a? Dođe ti da takvima poželiš da im se to sve vrati... Ali takvi nemaju ovakvih problema, oni se stihijski razmnožavaju i svojom glupošću "uljepšavaju" ovaj svijet.
    mene više ništa ne može šokirati... da, ima dijete. ona je sigurna da je zatrudnjela zato jer se je znala opustiti, a tu bih citirala inu33 "psiha je precjenjena". fakat, danas za sve za što se ne može otkriti uzrok, kažu da je psiha u pitanju... tako da se po meni malo morgen njoj desila trudnoća jer se znala "opustiti" (jer mi kao drugi luzeri to ne znamo), a više su u pitanju okolnosti, sreća, fizičke predispozicije... dobar timing.

najgore od svega mi je to kako mi je to rekla, više od onoga što mi je rekla... Ono, nagnula se prema meni i pokroviteljski i u povjerenju, potapšala me po ramenu... ko zna kome je to sve još u firmi ispričala...

martinstoss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Ma je li ti ovo rozo beta ili ja nemam pojma???????

kiki30 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ma je li ti ovo rozo beta ili ja nemam pojma???????
    martinstoss,evo sad sam tek vidjela-da to rozo je bila moja beta na 13dnt ali evo nažalost loše je završilo.i šta sad,još sam na bolovanju,fizički ok.psihički loše..neznam do kad ću bit doma,računam bar još 2 tjedna,treba mi snage zvat šefa i opet mu reći da ni ovaj put ništa.kako se opet vratit na posao,opet će bit sve ispočetka,slušat ih,opet žaljenje..a baš sam se veselila da sam ih se riješila na duže vrijeme

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

..neznam do kad ću bit doma,računam bar još 2 tjedna,treba mi snage zvat šefa i opet mu reći da ni ovaj put ništa.kako se opet vratit na posao,opet će bit sve ispočetka,slušat ih,opet žaljenje..a baš sam se veselila da sam ih se riješila na duže vrijeme
    Kiki30, moj savjet - na poslu uvedi gard da te ne pitaju nikakve detalje. Već će se naučiti da u IVF-u nije jedan postupak, jedan transfer = uspješna trudnoća (mislim, nije za većinu ljudi, nekima se dogodi, ali većini ne) i prestat će te pitat. Isto vrijedi i za svu drugu svitu "pitača" - prodavače po ljekarnama itd. Budi "on a need to know basis", na način "molim vas ne želim o tome pričati niti slušati komentare". Em zbog posla i poslovnih križaljki (kolege -ona ide toliko, a meni ne daju itd., hoće sad ostat trudna/neće), em zbog tih odgovora na često i skroz dobronamjerna pitanja, ali svejedno jedu energiju.

A propos kako ljudi nemaju sućuti i ne razumiju - ruku na srce, vidjela sam (uz šok) da sam i ja sama slična na meni daleku patnju... Iskreno mislim da mogu razumjeti samo oni koji prolaze slično, ma kako empatični bili.

Sretno!
    Posljednje uređivanje od ina33 : 10.05.2011. at 09:51

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    A propos kako ljudi nemaju sućuti i ne razumiju - ruku na srce, vidjela sam (uz šok) da sam i ja sama slična na meni daleku patnju... Iskreno mislim da mogu razumjeti samo oni koji prolaze slično, ma kako empatični bili.
    Ovo moram potpisati jer je jedna velika istina.
    Imam jedno pitanje vezano uz posao, ja sam sada ne čekanju bete, otvorila sam bolovanje, ali svejedno radim 4 sata na dan. Imam li pravo koristiti bolovanje samo za sate u kojima ne radim? Jer satnica na bolovanju i na poslu nije ista. Ima li itko takva iskustva?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Sumskovoce prvotno napisa Vidi poruku
    Imam jedno pitanje vezano uz posao, ja sam sada ne čekanju bete, otvorila sam bolovanje, ali svejedno radim 4 sata na dan. Imam li pravo koristiti bolovanje samo za sate u kojima ne radim? Jer satnica na bolovanju i na poslu nije ista. Ima li itko takva iskustva?
    Mislim da ti ovo nije u pravnoj domeni... Ako si na bolovanju onda si nesposobna za posao, nema satnice, jer ti ne radiš, nisi sposobna za rad (tako bi bar teoretski trebalo biti, tj. nema bolovanja na pola radnog vremena)... ti vjerojatno radiš jer je takav dogovor s tvojima... Tj. mislim da ti to nije u pravnoj domeni, nego u domeni dogovora sa tvojima.

Da sam poslodavac, a žena na postupcima često, i koristi bolovanja u čekanju bete, evo... iskreno... mislim da bi mi se razumijevanje istopilo - a pričamo o empatičnosti itd., evo odmah i samokritike. Doduše, ja iskreno ne vjerujem da je uopće potrebno bolovanje u čekanju bete (točnije, mislim da to uopće ne utječe na ishod postupka), osim na iznimno stresnim i fizičkim poslovima ili ako se ne radi o hiperstimuliranim jajnicima (čega više u Hrvatskoj zbog zakona i minimalnih stimulacija, de facto, nema).

Tako da... to ti je pitanje više u domeni pregovora - kako ćeš se ti postaviti vis-a-vis njih. Ja ne bih tu natezala, doduše, ja sam se vrlo brzo odlučila vraćati na posao, čim sam shavtila da ću postat maratonac, jer je posao uredski, nestresan, i uzimala bih bolovanje samo za dan punkcije i dan transfera, ako ne bi padalo u vikend i jer sam vidjela xy parova na VV-u koji su em gubili poslove, em nisu došli do bebe, a stalno su bili mentalnog sklopa "pa sad nam je ovo prioritet"... samo što se ovo "sad" koji put produži na više godina, zato posao, ako sam s njime zadovoljna, ne bih riskirala... I "sve" za bebu, pri čemu "sve" objektivno stvarno nije potrebno, niti što znači... Doduše, doktori pišu tako bolovanje nakon transfera, ali to treba, po meni, dozirati, znači, ako je žena iz mjeseca u mjesec u prirodnjaku... da sam ja ta žena, ne bih svaki mjesec na bolovanje jer je onda r. mjesto pitanje vremena.

Znam da ćete se zgroziti na ovaj stav... ali ja to iskreno mislim... i znam da maratonke nadođu na to.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 10.05.2011. at 10:20

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Sumskovoce prvotno napisa Vidi poruku
    Draga, ja već godinama radim i na svakom godišnjem i na svakom bolovanju (ranije, nevezano za MPO), sad sam već 4 mjeseca doma i gotovo svaki dan bar 15 min radim... nekad i po par sati. Nekoliko puta sam bila u uredu... Naknada? Nema je. Da ju spomenem, vjerovatno bi me optužili da sam se upustila u postupak bez da sam ikome išta rekla (istina) i bez da sam napravila handover. A tko je mogao znati da će prvi postupak uspijeti! Mislila sam da sam za par tjedana nazad.

Iako, kad je kolegica pred nepune 4 godine ostala trudna i morala na čuvanje trudnoće, radila je handover od doma. Jedna je dolazila kod nje doma i učila posao. To joj je bilo plaćeno... No to su bila druga vremena i neki drugi šef... Jedna druga kolegica je pred 6 cijelu trudnoću primala punu plaću i radila od doma. Kad je to predložila u drugoj trudnoći prek neke 3 godine, ali joj nisu dopustili.

Mislim da je sve to stvar dogovora.... u mojoj firmi takvo što više nije moguće.

Da li ta 4 sata radiš od doma ili ideš na posao?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •