Citiraj Sumskovoce prvotno napisa Vidi poruku
Ovo moram potpisati jer je jedna velika istina.
Imam jedno pitanje vezano uz posao, ja sam sada ne čekanju bete, otvorila sam bolovanje, ali svejedno radim 4 sata na dan. Imam li pravo koristiti bolovanje samo za sate u kojima ne radim? Jer satnica na bolovanju i na poslu nije ista. Ima li itko takva iskustva?
Draga, ja već godinama radim i na svakom godišnjem i na svakom bolovanju (ranije, nevezano za MPO), sad sam već 4 mjeseca doma i gotovo svaki dan bar 15 min radim... nekad i po par sati. Nekoliko puta sam bila u uredu... Naknada? Nema je. Da ju spomenem, vjerovatno bi me optužili da sam se upustila u postupak bez da sam ikome išta rekla (istina) i bez da sam napravila handover. A tko je mogao znati da će prvi postupak uspijeti! Mislila sam da sam za par tjedana nazad.

Iako, kad je kolegica pred nepune 4 godine ostala trudna i morala na čuvanje trudnoće, radila je handover od doma. Jedna je dolazila kod nje doma i učila posao. To joj je bilo plaćeno... No to su bila druga vremena i neki drugi šef... Jedna druga kolegica je pred 6 cijelu trudnoću primala punu plaću i radila od doma. Kad je to predložila u drugoj trudnoći prek neke 3 godine, ali joj nisu dopustili.

Mislim da je sve to stvar dogovora.... u mojoj firmi takvo što više nije moguće.

Da li ta 4 sata radiš od doma ili ideš na posao?