@SikaPika, nije uopće komplicirano ako se ne držiš jedne namirnice k'o pijan plota. To ljudi obično naprave kada im se kaže da je nekakva namirnica jako zdrava. n.grace ti lijepo veli - od malo fitinske kiseline nećeš krepat, ali se zabrini ako svaki dan potamaniš, recimo, šalicu cerealija za doručak. To je loše i to nije malo.
Što se željeza tiče, prvo se odluči jesi li vegetarijanac ili mesojed, jer je pitanje željeza većinom isforsirano i apsolutno izlišno za mesojede. Ako kao mesojed imaš pomanjkanje željeza onda to sigurno nije radi mlijeka nego radi nekakvog ozbiljnog zdravstvenog problema.

@Demi, shvaćam tvoju želju, ali uz topice s naslovima "što danas kuhate" ili "vegetarijanski tjedni jelovnici" i slično, nekakav moj prehrambeni topic bi bio sasvim dosadan. Naime, prehrana u mojoj obitelji je izrazito simplistička. Osnovna ideja je ne ponoviti namirnice dva dana za redom i ne previše različitih namirnica u jednom obroku. Kad osjetim otrebu podijeliti nekakav "recept" to ću napraviti na nekom od postojećih topica. Mislim da ćemo danas jesti salatu od tjestenine i povrća s feta sirom i dresingom - dašak ljeta na tanjuru. Eto, toliko jednostavno.