http://www.slobodnadalmacija.hr/Link...6/Default.aspx

Jedite da biste smršavjeli

Piše: Nađa Irena Fišić
Montignac tvrdi da su pravilan odabir namirnica, tradicionalan način pripreme jela i zajedničko blagovanje najbolja obrana od pretilosti i najčešćih bolesti naše civilizacije.
Proljeće i sunce koje je granulo nakon gotovo pola godine zime i mraka mnoge bi nagnali da se dobro pogledaju u ogledalo i razmisle o raznoraznim dijetama kako bi smršavjeli i mogli se uvući u odjeću koja će ih razgolititi. Prva pogreška.

- Ne idite ni slučajno ni na kakve dijete. To je zatvoreni krug i jednom kad u njega uđete, zauvijek ste izgubljeni. Želite li smršavjeti, počnite pravilno jesti i kilogrami i problemi će nestati - poručuje Michel Montignac, jedan od najpoznatijih tvoraca ideje o zdravoj prehrani, čije su se knjige diljem svijeta prodale u 18 milijuna primjeraka (dostupne su i na hrvatskom tržištu u nakladi Zadro), a tisuće ljudi uspjele su smršavjeti i ozdraviti samo zahvaljujući promjeni načina prehrane.
Hm, jesti da bi se smršavjelo? Montignac kaže da je upravo to načelo vrlo jednostavno i logično, jer čim preskočimo jedan obrok, tijelo pali alarm i javlja mozgu da sprema sve zalihe u salo umjesto da ih pretvara u energiju.

- Ako preskočite obrok, tijelo će pohraniti više u onom sljedećem. Ako svom psu redovito dajete obroke, on će ih sve pojesti. Ali ako ga izgladnite i ne nahranite cijeli dan, on će dio hrane koju mu potom date zakopati iako umire od gladi. To se događa i kod dijeta - ističe Montignac.

Jo-jo efekt

Pogrešno je brojati kalorije na tanjuru, jer zdjela voća je daleko zdravija od zdjele mlijeka i prerađenih žitarica, koja ima manje kalorija. U čemu onda griješimo i kako se snaći u moru svakojakih savjeta i "čudotvornih" dijeta?

Montignac kao prvo zabranjuje svaku dijetu, jer iako će kilogrami otići, oni će se isto tako vratiti, te se ništa neće dugoročno riješiti, nego će samo doći do jo-jo efekta: izgubit ćete možda pet kilograma, ali ćete ih vratiti sedam i tako unedogled. Drugo - poručuje da je vrlo bitno jesti tri obroka na dan, ali pravilno kombinirana i nikako ih ne preskakati.

On svoju teoriju prehrane temelji na glikemičkom indeksu, odnosno podjeli namirnica na one zbog kojih nam raste šećer i na one koje šećer održavaju u normali. Pivo, glukoza, pečeni krumpiri, cornflakes i zašećereni gazirani sokovi spadaju u kategoriju koju naše tijelo teško prerađuje zbog velikih količina šećera koje sadrže.

U onu drugu skupinu "dobrih" namirnica spadaju kruh od cjelovitog zrnja, divlja riža, leća, povrće i integralna tjestenina. Montignac stoga preporučuje kombiniranje tih dviju skupina namirnica. Tako se, na primjer, može pojesti pečeni odrezak, ali uz leću, povrće ili integralnu tjesteninu, a nikako uz pečene krumpire i bijeli kruh.

- Ključna pogreška je u tome što smo malo pomalo promijenili svoje prehrambene navike. Promijenilo se ono što jedemo. Količina šećera koju prosječan čovjek konzumira stotinu je puta veća od one prije 150 godina. Početkom 19. stoljeća potrošnja šećera bila je manja od jednog kilograma po osobi godišnje.

Razlog je bio taj što je šećer bio skup i mogli su si ga priuštiti samo bogati, pa su zbog njega i bili debeli. Današnji podaci govore da se konzumira 50 kilograma šećera na godinu po osobi, a u SAD-u čak 86 kilograma - kaže Francuz koji je zdravu prehranu pretvorio u svoj životni poziv.

Krumpir je za svinje

Za činjenicu da je šećer danas iznimno jeftin "kriv" je Napoleon, koji je prema Montignacovim riječima odlučio bogato nagraditi onoga tko pronađe zamjenu za šećer čiju su distribuciju zaustavili Englezi. To se i dogodilo 1812. godine kad je jedan znanstvenik otkrio da se šećer ne mora dobivati samo od šećerne trske, nego i od repe.

Šećer je zato rapidno pojeftinio, pa je već 1900. godine potrošnja porasla na 17 kilograma po osobi na godinu. Montignac ga smatra glavnim krivcem za epidemiju pretilosti koja je zahvatila naš planet, a prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), na Zemlji ima milijardu i pol pretilih ljudi.

- Šećer je visokoglikemičan i malo pomalo uništava organizam. Mogućnost štitnjače da proizvede inzulin sve je manja jer se ona umara i počinje se stvarati višak inzulina. Ako je unos visokoglikemičnih tvari stalan, dolazi do hiperinzulizma, te se ugljikohidrati umjesto u energiju pretvaraju u salo i počinjemo se debljati. Imamo višak inzulina na kraju obroka koji tijelo pohranjuje umjesto da ga sagori - kaže Montignac.

Žestoki je protivnik krumpira, a za popularni pomfrit kaže da je nešto najgore što nam se moglo dogoditi.

- Katastrofa je da u svakom restoranu kao prilog obavezno nude pržene krumpiriće, dok o povrću nema ni govora. Krumpir je jednostavno hrana za svinje. Ljudi ga moraju termički obraditi kako bi ga mogli jesti, a škrob iz njega tada dobiva visok glikemički indeks. Ljudi su ga jeli u 19. stoljeću jer je bio jeftin, ali se nisu debljali jer su ga jeli s povrćem - kaže Montignac dok jede ribu s povrćem i pijucka bijelo vino u svom omiljenom restoranu kraj Ženevskog jezera.

U meniju inače riba dolazi u kompletu s prženim krumpirom, ali ga je on zamijenio mahunama s češnjakom i maslinovim uljem. Iako je rekao da slobodno naručim pomfrit koji sam željno gledala, ipak sam odlučila pojesti isto što i on. Malo mi se činilo "praznim", ali sam zato za desert dobila creme brulee, što je cjelokupni dojam o Montignacovu načinu prehrane podiglo na sasvim drugu razinu.

Moderna hrana

- Pojeli smo filete ribe koja je, doduše, bila pržena, ali u kombinaciji s povrćem i salatom. Štitnjača zato nije bila preopterećna, pa je desert bio sasvim normalna stvar. Stvarno nema potrebe za gladovanjem - protumačio je. No, moderna hrana koju danas jedemo jako se razlikuje od one prije nekoliko stotina godina i u većini slučajeva ima visok glikemički indeks, stoga je vrlo bitno i kakva je hrana koju jedemo.

- Kad sam u bio u Bombaju, pitali su me zašto Indijci postaju sve deblji i deblji, a prema statistikama ne jedu puno više nego prije 30 godina. Pitao sam ih koliko je ljudi Indija imala 1940. godine? Odgovoril su mi 350 milijuna. A danas? Milijardu. Pohvalili su se da usprkos tome ima hrane za sve. Zamolili su, naime, američke agronome da im daju biljke koje su hiperproduktivne. Tako su umjesto tri tone riže po hektaru mogli s novim američkim genetički modificiranim usjevima proizvoditi pet puta više.

Sarme i ćevapi

Tu se ujedno krio odgovor - kvaliteta hrane potpuno se izmijenila i pokvarila, pa ima visok glikemički indeks od kojeg se ljudi debljaju - objasnio je Montignac. Promijenio je mišljenje o dodacima uz prehranu, te danas smatra da bismo trebali uzimati multivitaminske tablete, ali samo provjerenih proizvođača, jer oni jeftini "Made in China" obično nemaju ništa u sebi.

Kad je čuo da Hrvati najradije konzumiraju jela poput sarme, ćevapa i punjenih paprika, rekao je da je to sasvim u redu, ali da uz to treba jesti salate ili kiseli kupus, a ne pire krumpir koji podiže razinu šećera u krvi. Osvrnuo se i na industriju ljepote koja nalaže da svi moramo izgledati poput mršavica s naslovnica.

- Sreo sam manekenke koje doslovce jedu jabuku i jedan jogurt dnevno iz straha da se ne udebljaju. Zbog toga pate, živčane su i imaju zdravstvenih problema, a izgledale bi potpuno isto i da jedu tri normalna, pravilno kombinirana obroka dnevno.

To je paradoksalno, jer zapravo prakticiraju nešto o čemu ništa ne znaju i igraju se sa svojim zdravljem - kaže Montignac. Zato nemojte više zloupotrebljavati svoje tijelo, a ako ste već probali sve moguće dijete, probajte s nečim logičnim - počnite jesti, i to na pravi način. Recepte i način prehrane ili ono što jednostavno nazivamo joie de vivre možete pronaći na www.montignac.com .

Mlijeko je otrov

Iako nije doktor, nego je kao politolog radio za farmaceutske kompanije u Sjedinjenim Državama, upravo ga je sve što je tamo vidio nagnalo da se posveti proučavanju prehrane i znanstvenih radova iz tih područja. Prestravilo ga je to što je naišao na brojne znanstvene dokaze da su mlijeko i mliječni proizvodi čisti otrov za ljudski organizam.

No ono se i danas reklamira kao izvor kalcija i zdravlja za sve dobne skupine, iako pouzdano izaziva osteoporozu i probleme s dišnim putovima. Kad je zagrebao ispod površine, vidio je da većinu istraživanja financiraju upravo velike kompanije koje proizvode prerađenu hranu, pa se ništa protiv njih i ne smije objaviti.

No Montignac je odlučio stati tome na kraj i nedavno je objavio listu kompanija koje prodaju proizvode štetne za ljudsko zdravlje. Najveća među njima je francuska kompanija Danone koja prodaje mliječne prerađevine, slijede švicarski (kršitelj koda), Kellog's, koji proizvodi prerađene žitarice, zatim Procter & Gamble i Coca-Cola. Montignac navodi i dokaze koji pokazuju da Danone ima vlastiti institut koji se bavi dijetetikom i nutricionizmom iz kojih izlaze rezultati samo o korisnosti njhovih proizvoda.

- Upliv prehrambenih kompanija na potrošačko društvo je toliko snažan, a njihovo bogatstvo tako veliko da se nitko ne usudi govoriti protiv njih. Jednom su me čak izrezali iz jedne TV emisije na francuskom kanalu jedan jer sam rekao da se od aspartama deblja, a njihov najveći oglašivač bio je proizvođač gaziranih sokova - rekao je Montignac.

Kylie Minogue najbolja mušterija

Michele Montignac otvorio je dućane sa svojim proizvodima diljem Europe, ali jedan od najpoznatijih je onaj na ekskluzivnoj lokaciji na Old Brompton Roadu u Lodonu. Uz proizvode poput pekmeza bez šećera i tamne čokolade sa 70 posto kakaa tamo se mogu jesti obroci pripremljeni a la Montignac.

Dućan je malen, ali svaki dan neki od najbogatijih Londonaca dolazi tamo objedovati. Kylie Minogue najbolja je mušterija koja tamo jede svaki dan kad je u Londonu, a Montignaca posjećuje i Elizabeth Hurley, koja je običavala dolaziti i s Hughom Grantom dok su još bili zajedno. Zanimljivo je i da se u engleskom jeziku pojavio glagol "to Montignac", što znači jesti po Montignac ishrani, te neki od celebrityja redovito pitaju "Did you Montignac today?" što znači: "Jeste li jeli po Montignacu danas?"


GLIKEMIJSKI
INDEKS
( namirnice ispod 50 su prihvatljive i zdrave )

Namirnice s visokim glikemijskim indeksom

pivo 110
glukoza 100
pečeni krumpiri 95
bijelo brašno 95
pire krumpir 90
cornflakes 85
Namirnice s niskim glikemijskim indeksom

kruh od integralnog
brašna 50
integralna
tjestenina 40
sušene marelice 35
divlja riža 35
leća 22
tamna čokolada (70 posto kakaa) 22

Jutarnji list (www.jutarnji.hr)
14 stu 2009 22:26:44
War on Humanity - Rat protiv čovjeka
A P E L građana RH

Mi, građani Republike Hrvatske, svjesni smo svih opasnosti koje nam prijete upotrebom genetički modificiranih organizama u hrani, stoga od Vas, kao legitimnih predstavnika koje smo izabrali, tražimo da poduzmete sve što je u vašoj moći da zaustavite upotrebu i prodaju genetski modificiranih proizvoda, kako sjemena u poljoprivredi i ostalih genetski modificiranih sredstava za poljoprivredu, tako i artikala u trgovinama koji su i u najmanjem postotku genetički modificirani. Tražimo da sabor donese jasnu zakonsku regulativu koja će zabranjivati upotrebu GMO-a u bilo kojem obliku i agregatnom stanju. Tražimo da se hitno donese zakon koji bi nalagao označavanje sve hrane i proizvoda koji sadrže i najmanje količine GMO-a!

Istraživanja GMO-a koja su napravljena, a koja pokazuju štetnosti takve hrane za životinje čuvaju se daleko od očiju javnosti. Nažalost, ta istraživanja pokazuju veliku pogubnost i štetnost GMO hrane. Do danas nije napravljeno niti jedno relevantno, stručno i nezavisno ispitivanje genetski modificirane hrane i njene štetnosti za čovjeka. Nitko ne zna kakve će posljedice za zdravlje biti nakon 20 ili 30 godina konzumiranja takve hrane! Znanstvenici koji su krenuli u istraživanja grubo su prekinuti u svojim nastojanjima, a nerijetko su bez pravih argumenata javno ismijavani i stavljani na stup srama.

Iznimno nas straši izjava čelnika Mediteranskoga instituta u Splitu da je GMO budućnost, izrečene prilikom njegova posjeta Podravki. Još nas više zabrinjava najava čelnog čovjeka Podravke da će vrlo brzo tehnologija proizvodnje GMO-a dosegnuti zadovoljavajuću razinu za upotrebu u Podravki. Stoga tražimo od Vas, da glasno izgovorite naše stavove u saboru, jer najveći dioničari Podravke upravo su državni fondovi.

Nadalje, korporacija Monsanto, koja već ima podružnicu u RH najveći je svjetski proizvođač i ditributer genetički modificiranog sjemena. Afere i kontroverze koje prate ovu korporaciju dovoljne su za našu zabrinutost i tražimo od Vas da temeljito preispitate i pratite postupke ove korporacije u RH, jer postoje indicije da tvrtka želi poljoprivrednicima distribuirati genetički modificirano sjeme.

Tražimo prenamjenu novoosnovanoga Mediteranskog instituta za proučavanje života u Splitu u Institut za unapređivanje života bez GMO-a! Nažalost, još uvijek nitko ne zna čime će se točno Mediteranski institut baviti. Dovoljne su izjave čelnog čovjeka Instituta: «priroda nema mozga pa je treba dotjerati.» Tko se to igra Boga?

Zadnji događaji vezani uz nedozvoljenu GMO rižu u Europi samo su dodatan razlog da se i Vi, kao ljudi koji ste dobili povjerenje građana, odlučno na svim razinama vlasti suprotstavite pritiscima prljave industrije i kapitala čiji su interesi u suprotnosti s našim interesima, a nadamo se i Vašim.

Naša polja još uvijek nisu zagađena GMO-om, neka takva i ostanu. Hrvatski građani još uvijek imaju šansu jesti domaću, GMO nezagađenu hranu. Jednom kada se uhvatimo u koštac s patentiranim sjemenom više nema povratka. Samo nakon jedne sjetve zemlja ostaje kontaminirana godinama. Stoga tražimo da se založite i maksimalno pomognete hrvatskom seljaku i poljoprivredniku da okrupni uzgoj što zdravije NE GMO hrane, uz što manju upotrebu pesticida i herbicida.

Hrvatska, kao zemlja koja još uvijek ima čisto more i obalu, najljepše otoke na svijetu, zelene gore, pitku vodu i stotine tisuća neobrađene kvalitetne poljoprivredne površine, ne zaslužuje ovo što joj spremaju. To nasljedstvo koje smo dobili od naših starih nikako ne smijemo uništiti zbog pohlepe za novcem, sponzorstvima i provizijama!

Interesi GMO industrije i kapitala koji idu uz nju, a koji sve više dolaze do izražaja i u Hrvatskoj, nisu naši interesi i jedino Vi, naši zajednički predstavnici u saboru i ljudi koji ste dobili naše povjerenje, možete to zaustaviti!

Cilj molekularbiotehnoloških korporacija je stvaranje trajne ovisnosti o njihovom patentiranom sjemenu. Hrvatska ima dovoljno kvalitetnog nekontaminiranog sjemena i ne postoje nikakvi razlozi da bi se prelazilo na novo, GMO patentirano i zaštićeno sjeme. Tko može imati autorska prava na život? Čak štoviše, zemlje koje su uvele proizvodnju iz GMO sjemena suočavaju se s lošim prinosima, zagađenjem zemlje i nekvalitetnim proizvodom, ali za njih je prekasno! Njihovi poljoprivrednici trajno su vezani s proizvođačima GMO sjemena, a njihova polja su zatrovana. Ne dozvolite da se to dogodi i nama!

Ne dozvolimo da kraj zdrave pameti i čistog okoliša postanemo robovi molekularbiotehnoloških korporacija!

Za Hrvatsku Bez GMO-a! Za Hrvatsku Bez genetički modificirane hrane!

Prijedlozi e-mail adresa za slanje Apela Bez GMO! nalaze se na ovoj adresi:

http://radicalelement.info/bez-gmo/emai ... sa-bez-gmo

http://radicalelement.info/bez-gmo/

http://www.svjesnost.com/forum/viewtopic.php?f=10&t=271


Aspartam i glutamat djeluju kao neurotransmiteri u mozgu omogućavajući prijenos informacija od jedne živčane stanice do druge. Ukoliko se u mozgu nalazi prevelika količina ovih supstanci, to dovodi do smrti određenih živčanih stanica uslijed stvaranja uvjeta za ulazak povećanih količina kalcija u te stanice. Ulaskom kalcija u stanice, u njima dolazi do oslobađanja većih količina slobodnih radikala koji onda uzrokuju smrt stanice. Oštećenja živčanih stanica mogu biti izazvana od strane suvišnog aspartata ili glutamata i zbog toga se ove supstance nazivaju – “ekscitoksinima”. Oni “nadražuju” ili stimuliraju živčanu stanicu sve dok ona ne umre.
Aspartična kiselina je jedna od amino kiselina. U svojoj slobodnoj formi (kada nije vezana za proteine) ona uzrokuje značajno povećanje razine aspartata i glutamata u krvnoj plazmi. Suvišna količina aspartata i glutamata u krvi, kratko nakon unosa aspartama ili glutamične kiseline (prekursora glutamata) dovodi do visoke koncentracije ovih neurotransmitera u određenim dijelovima mozga.


Ljudi posvuda u svijetu svakog jutra ustaju, i više-manje, prva navika koju su stekli od malih nogu je ta da se umiju i operu zube (oni koji znaju što je četkica)! Naravno, zube peru isključivo pastom za zube i to ni više ni manje nego onom koja sadrži fluor. Fluor je, kažu nam znanstvenici i liječnici, vrlo koristan za sprečavanje karijesa, paradentoze i općenito održavanje zdravlja zubiju.

1. Fluoridi ometaju sintezu kolagena što dovodi do njegovog razlaganja u kostima, tetivama, mišićima, koži, hrskavičnom tkivu, plućima, bubrezima i traheji.
2. Fluoridi stimuliraju stvaranje granula i potrošnju kisika u bijelim krvnim stanicama, ali sprečavaju taj proces kada je bijela krvna stanica izložena djelovanju neke strane supstance u krvi.
3. Fluoridi smanjuju energetske rezerve i sposobnost bijelih krvnih zrnaca da uništavaju strane tvari procesom fagocitoze. Čak i nezamjetne količine fluorida, ispod 1ppm (1-og dijela na miljun dijelova) mogu ozbiljno suzbiti sposobnost bijelih krvnih zrnaca da uništavaju patogene mikro-organizme.

http://www.blog.hr/print/id/16230442...vanje-inc.html

25. Svibnja 2000. Republika Hrvatska postala je potpisnik NATO-ovog sporazuma pod naazivom 'partnerstvo za mir' među ostalim ovim sporazumom RH otvara svoj zračni prostor za slobodan prelet NATO-ovih zrakoplova, od ovog dana chemtrails su primjećene i na našem nebu. Tko i zašto zaprašuje naše nebo nepoznatim i otrovnim tvarima još nije utvrđeno.

http://www.cro-chemtrails.info/

tip: zajednički interesi
osnivač: kundalini
privatnost: otvorena
URL: trosjed.net.hr/war_on_humanity___rat_protiv_covjeka