Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
Pa recimo, makrobiotičari se s ovim ne slažu. Postoji više načina kuhanja namirnica, kraće, duže, kuhanje na pari... kuhanje nužno ne znači iskuhati dušu iz namirnica. Svježe salate u makrobiotičkoj prehrani se koriste u malim količinama, a žitarice (prvenstveno smeđa riža) su najzastupljenije. Naravno, kuhane.
Svaki smjer u prehrani ako je dobro promišljen u svakom slučaju je bolji od modernog načina prehrane sa puno polugotovih/rafiniranih i ostalih proizvoda. I makorobitika također. Ali ja sam nekako mišljenja da makrobiotika nije idealna za svakoga,jednako kao što ni vegetarijanstvo nije za svakoga. Nismo svi jednaki, niti svi jedanko toleriramo puno žitarica u prehrani. Po meni to ne znači da je makrobiotika (ili bilo koji razuman smjer) loš sam po sebi, ali jednostavno individualni pristup bi bio puno idealniji.