Pokazuje rezultate 1 do 50 od 378

Tema: Evo zašto ne jedemo pseudo-hranu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

@SikaPika, nije uopće komplicirano ako se ne držiš jedne namirnice k'o pijan plota. To ljudi obično naprave kada im se kaže da je nekakva namirnica jako zdrava. n.grace ti lijepo veli - od malo fitinske kiseline nećeš krepat, ali se zabrini ako svaki dan potamaniš, recimo, šalicu cerealija za doručak. To je loše i to nije malo.
    Što se željeza tiče, prvo se odluči jesi li vegetarijanac ili mesojed, jer je pitanje željeza većinom isforsirano i apsolutno izlišno za mesojede. Ako kao mesojed imaš pomanjkanje željeza onda to sigurno nije radi mlijeka nego radi nekakvog ozbiljnog zdravstvenog problema.

@Demi, shvaćam tvoju želju, ali uz topice s naslovima "što danas kuhate" ili "vegetarijanski tjedni jelovnici" i slično, nekakav moj prehrambeni topic bi bio sasvim dosadan. Naime, prehrana u mojoj obitelji je izrazito simplistička. Osnovna ideja je ne ponoviti namirnice dva dana za redom i ne previše različitih namirnica u jednom obroku. Kad osjetim otrebu podijeliti nekakav "recept" to ću napraviti na nekom od postojećih topica. Mislim da ćemo danas jesti salatu od tjestenine i povrća s feta sirom i dresingom - dašak ljeta na tanjuru. Eto, toliko jednostavno.

Demi avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ma kako ti to shvacas moju zelju? Kad bi ti pisao sto i kako, ja bi mogla muzu svaki dan dat naredbu sto da on nama priprema hahahha , al dobro i ja razumijem da nedas da ti virimo u tanjur...hvala sto si nam makar danas dopustio

Demi avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

salatu od tjestenine i povrća s feta sirom i dresingom - dašak ljeta na tanjuru. Eto, toliko jednostavno.

Zvuci jednostavno, ali ima tu puno mogucnosti, npr koje tjestenine, koje povrce i koji dresing...kako skuhas povrce, na pari, brzo kuhanje ili ...itd

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa Vidi poruku
    @SikaPika, nije uopće komplicirano ako se ne držiš jedne namirnice k'o pijan plota. To ljudi obično naprave kada im se kaže da je nekakva namirnica jako zdrava. n.grace ti lijepo veli - od malo fitinske kiseline nećeš krepat, ali se zabrini ako svaki dan potamaniš, recimo, šalicu cerealija za doručak. To je loše i to nije malo.
    Što se željeza tiče, prvo se odluči jesi li vegetarijanac ili mesojed, jer je pitanje željeza većinom isforsirano i apsolutno izlišno za mesojede. Ako kao mesojed imaš pomanjkanje željeza onda to sigurno nije radi mlijeka nego radi nekakvog ozbiljnog zdravstvenog problema.
    Ma da, znam, nemam ja taj problem. Istina, ujutro uglavnom jedem kruh uz kavu jer za drugo nemam vremena (još da se već jednom odlučim napraviti kruh s bigom u pekaču po tvom receptu), a za ručak večeru uvijek različito.
    A željezo me je počelo okupirati od kada imam dijete i kada nam je pedica dala onaj neki multivitamnski pripravak sa željezom koje smo odlučili NEdati djetetu. Budući da meso jedemo dva puta tjedno, gledam da kada jede proso ili što već s više željeza da ne ide uz mlijeko (zapravo, mlijeko ni ne pije nego jogurt).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •