@SikaPika, intuicija ti radi - multići, a osobito "oplemenjeni" sa željezom su koma. Kvalitetno smrdaju crijevne kulture. Slobodno se ne živciraj oko mliječnih proizvoda u kombinaciji s izvorima željeza. OK, mlijeko+meso≠košer, ali mi se ne čini da ti je to važno.

@smedja, GABA se primarno odnosi na rižu, ali princip jednako vrijedi i za ostale žitarice. Pšenicu je dosta teško izbjegavati u našem podneblju, ali je dobro obroke organizirati tako da se žitarice ne pojavljuju u baš svakom obroku. Paraboiled riža je prije ljuštenja i poliranja kuhana u ljusci s idejom da će se tako zadržati hranjive tvari iz ljuske, ali se po svemu radi o mrtvoj prirodi. Recimo da je OK za restorane.

@seni, mislim da ovdje ima već dovoljno mrvica za traženje. Probaj kombinacije phytic phytase sourdough antinutrient lactic E391 iron zync phosphorous