Imam jako nisko mišljenje o takvim nutricionistima. Zaslužni su za omasovljenje upotrebe većine pseudohrane i imaju moć svako smeće proglasiti zdravim. D'Adamova izmišljotina s krvnim grupama je valjda sam vrh ledenjaka nutricionističke gluposti.
Takvih se bolje kloniti.
Imam jedan dobar s kojim se igram u zadnje vrijeme. Bazira se na humusu.
Potrebno:
konzerva slanutka
3 šake bučinih očišćenih koštica (golica)
3 žlice kokosovog ulja + maslinovo ulje = ukupno 100g ulja
žličica slatke crvene paprike u prahu
žličica pimenta u prahu
žličica soli
1/4 ili manje papra u prahu
2 žlice japanskog soja umaka, tamari ili šoju
Posudu staviti na vagu i tarirati, uliti 3 žlice kokosovog ulja (može i više) dodati maslinovo ulje do 100g. Ubaciti začine. Konzervu slanutka otvoriti i ocijediti vodu u čašu, ocijeđeni slanutak frknuti u ulje. Dodati i bučine koštice i šoju. Blendati dok ne postane glatko, a dodavati vodu od slanutka taman da ne bude pregusto - ode oko pola vode. Prema okusu dodati ili ne dodati 2 cm koncentrata rajčice iz tube.
Može stajati u frigižderu nekoliko dana.
Napomena: bez pimenta se ne dobije onaj poznati okus.