davor, sad nesto ne razumijem.
ja sam razumijela da se fitinska kiselina unistava kuhanjem?? ili ne?

ili se fitati unistavaju samo namakanjem? a kuhanje nema utjecaja?
da li je namakanje samo namakanje se mora namakati i u jogurtu?
ok, zobene pahuljice za dorucak mozes namakati u vodi s jogurtom. ali grah, jecam, tradicionalno ne namacemo u jogurtu nego samo u vodi?
daj uhvati vremena, pa mi pojasni ova pitanja, molim te.

sto se zbiva sa porridgom? koliko ja znam on se tradicionalno ne namace (namacu se vecer prije muesli po dr. bicheru), vec se kuha.
sto se u tom slucaju zbiva sa fitatima?

ako se riza recimo pola sata namoci, pa onda normalno skuha, da li je to ok?

sto sa prosom ili quinoom? one se tradicionalno ne namacu, nego normalno kuhaju.
treba ju se prije namakati?

unaprijed hvala na iscrpnim odgovorima!