Vecina vas zna da mi je muz na terenu, dakle dode doma subotom, eventualno petkom i s nama provede samo vikend. Obozava malca i malac njega, stvarno imaju posebnu vezu. Ali... Malac ga vidno iskoristava a MM se ne snalazi u tim situacijama, Ja mu govorim kako ja postupam al to ne pali. Npr. malac je sad u "tu" fazi, dakle svi moramo ici u smjeru koji on pokaze prsticem. Ja idem ako mogu, ako ne, odvratim mu paznju ili jednostavno budem tvrdoglavja od njega i on shvati da ce biti po mom. MM-u to ne pali, mali vristi, baca se, radi scene, a MM se sav jadan preznoji, trudi se, a onda pukne pa vikne. I opet nista ne postigne.
Isto je s uspavljivanjem navecer, malac trazi da ide s tatom i onda to trajeeeee i po sat i pol. Sve dok MM ne odustane i zove mene, onda malac zaspi za 5 min jer mu ja jasno dam do znanja da je vrijeme za spavanje i da nema tu sad nekog odstupanja.
Vidim da MM-a to jako muci, vidim da se trudi, stvarno postuje smjernice odgoja koje sam ja postavila (bez "po guzi", puno objasnjavanja, skretanje paznje ako je potrebno itd ) ali malac jednostavno bude sasvim drugaciji kad je sam s tatom. I sad ni ja vise ne znam sta da mu kazem tj. kako da mu pomognem.