Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Dojenje i mršavljenje

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno Dojenje i mršavljenje

Znam da se ne smije ić na dijetu kad dojiš, i to mi ni ne bi palo na pamet. Ali ja se jako puno šetam s malenim (mislim na deset ili više kilometara dnevno - mali jednostavno ne želi biti doma i to mi je jedini način da mi bude ugodno i da me ne mami krevet u svakom trenutku dana), često ne stignem jest (ručak obavezno jedem i to kuhan, domaći, zdrav i sve), za doručak nešto sprtljam, večeru stignem kako kad - jednostavno sam nakon dojenja i uspavljivanja premrtva za jest. PReko dana pojedem čokoladica, keksa, voća - ali ja sam jedna od onih žena koje pod stresom i glede umora gube apetit.

Pokušavam si nakuhat stvari koje su mi gušt za pojest - neke pite s povrćem, musake i tako - ali ne stigne se.

Posljedica svega toga, a prije svega šetnji (jer mislim da kalorijski nisam u deficitu) je da gubim kilažu; ne rapidno, ali vidim po odjeći da sam praktički svaki dan malčice mršavija...

E sad - kak se to reflektira na dojenje? Dal štetim time svojoj bebi?

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Po sebi ti mogu reći da se ne reflektira na dojenje i da ne šteti bebi.
    Barem se nije odrazilo na moje dojenje i moju djecu, a dojim barem duplo više od većine ostalih mama. :smajli šeretski namiguje:

Jedino što mislim da bi trebala paziti je to da se ti dobro osjećaš, da ti ne fali vitamina, minerala i ostalog, jer najmanje što ti sada treba je malaksalost organizma uslijed iscrpljenosti i nedovoljnog unosa hranjivih tvari.
    Jer mlijeko se stvara i tako da "iz tebe" uzima ono što djetetu treba, a tebe ostavi u "deficitu".
    Pa dok se god ti dobro osjećaš, smatram da ne bi trebala brinuti da li malac dobiva dovoljno svega. A po tvojim pisanijama mislim da dobiva čist' dovoljno. :još jedan namig i pusa pride:

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj ~lex~ prvotno napisa
    Po sebi ti mogu reći da se ne reflektira na dojenje i da ne šteti bebi.
    Barem se nije odrazilo na moje dojenje
    potpisujem. potpisujem i sve ostalo što je lex napisala osim o duplom dojenju
    u jednoj godini "otišlo" 10kg. bez apsolutno ikakvog pokušaja mršavljenja. s obzirom da je to bio tempo mog organizma nisam se nimalo zabrinjavala. eto, sad sam nedavno počela raditi i od kila-dve gore. mislim, da ako se osjećaš relativno ok, nemaš osjećaj slabosti, vrtoglavice, imaš više-manje dovoljno energije (sudeći po kilometraži mislimda imaš), da se ne bi trebala zabrainjavati.
    šaljem šetalicama

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

isto - na porodiljnom su kile samo išle iako sam jela kad god sam stigla.

"spontano" ionako ne možeš smršaviti 10 kila u mjesec dana kao na dijeti da bi ugrozila svoje ili bebino zdravlje...

budeš nadoknadila kad počneš raditi.

Lubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ko da sam ja postavila pitanje, ifi, hvala na odgovorima svima , smajlic

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

prošle godine u ovo vrijeme i ja sam bila sve mršavija naočigled svakog dana. sretni dani sad mi se čini.
    malo mi je lakše kad vidim da nisam jedina koja se deblja na poslu. sad sam dva tjedna na adaptaciji za jaslice i opet mršavim.
    meni su kile prestale padati i kad više nisam filipa stalno držala na rukama (kad je želio puzatii i hodati)

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo još farmerica

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Mamita prvotno napisa
    evo još farmerica
    Je, ne smijemo otvarati topice tipa "mogu obući svoje uske hlače" jer nisu o roditeljstvu pa se otvaraju topici tipa "može li bebi škoditi ako mu mama izgleda zanosno vitko"? :D

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj mommy_plesačica prvotno napisa
    Citiraj Mamita prvotno napisa
    evo još farmerica
    Je, ne smijemo otvarati topice tipa "mogu obući svoje uske hlače" jer nisu o roditeljstvu pa se otvaraju topici tipa "može li bebi škoditi ako mu mama izgleda zanosno vitko"? :D
    Ma nije mi do hvaljenja time. Bolje malo deblja pa ko čovjek, nego vitka pa ko ukleti holanđanin po cijele dane. Psi su me počeli pratit po ulici - valjda misle da sam i ja pas. tko bi drugi bio po ulici toliko vremena...

Da mi je do hvaljenja - htjela bih da mogu reć - jako sam se obogatila. Jel može to bit prepreka ap roditeljstvu... al kad nisam

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ovo gore je bila zayebancija na temu topica koji su isključivo o roditeljstvu, a ništa protiv tebe, Ifi Koliko te se ja sjećam, nisi izgledala kao Holandez, već kao mama s reklame, ali ajd' dobro, ako ti tako kažeš.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ovo gore je bila zayebancija na temu topica koji su isključivo o roditeljstvu, a ništa protiv tebe, Ifi Koliko te se ja sjećam, nisi izgledala kao Holandez, već kao mama s reklame, ali ajd' dobro, ako ti tako kažeš.
    Ma znam, zekam se. Nego kako se ijednoj mami desi da se udeblja NAKON poroda?! Ja sam odlučila - za koji mjesec idem direktno na olimpijadu, sve discipline i s ciljem obaranja svih rekorda.

Danas su me neki radnici vidjeli kak se verem po dugim stepenicama s uspavanom bebom u slingu i htjeli pomoći - kad sam rekla ja to tak svaki dan samo su blenuli... a šta ću...

Hebo reklame. MM voli krupnije žene.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

[quote="Ifigenija"]
    Nego kako se ijednoj mami desi da se udeblja NAKON poroda?!
    Da viš i ja sam se to pitala, ali mislim da znam zakaj. Znam par njih koje tvrde da su se radi dojenja udebljale, čak imam frendicu koja je odlučila prestati dojiti jer više nije mogla podnjeti debljinu i išla je na dijetu ali to je zato jer je ona puno, ali stvarno puno jela, da bi imala puno mlijeka i bla, bla, bla. Dok, ja isto malo po malo gubim kile i baš mi je to super ionak sam ih se htjela riješiti

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Nekaj sam krivo kvotala...

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa
    MM voli krupnije žene.
    Aaaa, u tom grmu leži zec!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

opet zloguka proročica: čekajte da se vratite na posao

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Hajvice, pusti da uživamo dok možemo...A kad počnemo raditi vidjet ćemo.
    Ako treba pješke ću ići na posao....

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    opet zloguka proročica: čekajte da se vratite na posao
    Hajvi, moj posao je između ostalog vođenje plesnih radionica i vježbi od kojih obični smrtnici ispuštaju dušu (da, to mi piše na vizitki :cer - pa se zloguko proročanstvo - puj, puj, puj - neće ostvariti. Bar mislim.
    Citiraj Ifigenija prvotno napisa
    MM voli krupnije žene.
    E, imam ideju! Znaš onu TV emisiju "Mijenjam ženu"...?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mommy, da me se bar dočepaš!

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja išla rodit sa skoro 90
    sad imam 63,tako negdi...a Marin još nema 4mj
    jednostavno se kile tope ja nisam na dijeti tako da je to jednostavno prirodan proces i da tome služe višci u trudnoći da sad odu...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •