Pokazuje rezultate 1 do 41 od 41

Tema: Koji poklon za useljenje?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Koji poklon za useljenje?

Hi!

Kaj se obično kupuje nekome za useljenje?

Ljudi su se nedavno uselili (brat od MM-a i žena) i opremili stan (uglavnom). Pitali smo kaj im treba i vele nikaj, imamo sve .

A nekaj bi im htjeli kupiti, a da im ne bude višak, nego nešto potrebno i korisno, samo ne znam šta bi to bilo.

Imaju - ručnike, posteljinu, posuđe, čaše, i tak, a neke električne đinđe im ne bih htjela uvaliti, jer iz osobnog iskustva znam da sam neke od njih koristila otprilike jednom u životu, i samo mi mjesta zauzimaju (tipa friteze, mikseri i sl.) .

Kaj se obično kupuje a da nije gore navedeno?
    Imam puno zahtjeva .
    Hvala na savjetima.

maaja79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

mi smo dobili lijepu podnu lampu
    imaju i one skuplje, reflektorske, ako vec nemaju jednu takvu

set dobrih nozeva mi se isto cini kao dobar izbor (mozda zato sto meni trebaju)

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj maaja79 prvotno napisa
    set dobrih nozeva mi se isto cini kao dobar izbor (mozda zato sto meni trebaju)
    kažu da nije dobro poklanjati noževe

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa ako "imaju sve" ja bih im kupila neku skupu i lijepo dizajniranu a korisnu stvarčicu za kuhinju (tipa alessi ili vidim da ima neki dućan "sol i papar" sa takvim stvarima).

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Sliku?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj zumbulmama prvotno napisa
    Sliku?
    Da, palo mi je to na pamet, mi smo ih dobili nekoliko.
    Vidjet ću, prošvrljat ću malo po centru grada.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Slika mi se čini kao jako riskantan poklon, osim ako točno znaš što se onome komu kupuješ sviđa. Inače, ako mu se slika ne sviđa, u jako je nezgodnoj situaciji - mora ili pokazati da mu se poklon ne sviđa, ili objesiti na zid nešto što mu nije lijepo To generalno vrijedi za ukrasne predmete.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja sliku nikako nebi kupovala, morala bi biti jako sigurna da im se sviđa.
    Ja sam više praktičar i rađe bi potrošila x novaca u recimo tupperwaru nego za nešto ukrasno što se nemože pospremat u neki ormar ako ti se slučajno nesviđa...
    Ako si sigurna u njihov ukus slika, vaza, lampa, sat, neki dobar set za kupaonicu (one posudice za sapun, četkice itd)...
    ili neku korisnu zdjelu, tepsiju, tavu ...po meni nikad viška ako ima dovoljno veliku kuhinju
    ili vidi ovdje, ja ću svojoj šogi za useljenje kupiti ovako nešto

Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    Slika mi se čini kao jako riskantan poklon, osim ako točno znaš što se onome komu kupuješ sviđa. Inače, ako mu se slika ne sviđa, u jako je nezgodnoj situaciji - mora ili pokazati da mu se poklon ne sviđa, ili objesiti na zid nešto što mu nije lijepo To generalno vrijedi za ukrasne predmete.
    Ovo je definitivno istina, ja ne bi nikad poklonila sliku, osim da mi je dotična osoba točno rekla da želi neku određenu sliku.
    Meni je recimo najdraži poklon koji sam dobila za stan jedna prekrasna zdjela za voće. To može biti jeftin poklon, a i ne mora. Ova moja sigurno nije bila jeftina, izgleda onak fancy i moderno, a tko zna kad bi ja sama pored svih važnih i nužnih stvari došla do toga da kupim neku takvu.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mima me preduhitrila ...
    Mi smo imali par komičnih situacija sa slikom dobivenom u svatovima, jako dragi ljudi a slika jako gadna.
    Neko vrijeme smo ju vješali kada bi nam dolazili u goste.
    Srećom žive u drugom gradu pa bi se uvijek najavili, sve do jednom kada smo im bili usput...

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

kristalnu zdjelu

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa
    Mima me preduhitrila ...
    Mi smo imali par komičnih situacija sa slikom dobivenom u svatovima, jako dragi ljudi a slika jako gadna.
    Neko vrijeme smo ju vješali kada bi nam dolazili u goste.
    Srećom žive u drugom gradu pa bi se uvijek najavili, sve do jednom kada smo im bili usput...
    slika strica moritza

pa, što oni vole/ne vole? recimo, kristalna zdjela bi kod mene loše prošla.

vole kuhati? onda im dobar lonac/set noževa/neki strojček neće biti naodmet. vole muziku? nešto za reprodukciju zvuka/zvučnici... vole se vikendom izležavati do podneva? komplet posteljine i deka...

meni bi bilo svejedno što ću dobiti - poklon vrijednosti 100 ili 1000kn - samo da mi se sviđa. taman da zaista imaju sve, sigurno postoji još nešto što bi im dobro došlo... pitaj opet, priznat će.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Nešto što se koristi u posebne prilike, pa kad im netko dođe mogu reči: ovo smo dobili od XY

Recimo meni bi bilo presuper dobit neki set ukrasa za Božić, ili tako nešto. Ili neki kučni teleskop!

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

meni se lampe sviđaju kao dar. ima ih stvarno svakakvih i nikad ih dosta u stanu. a i lijepa je simbolika

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

khm, ja sam baš imala "lampu strica moritza"

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ogledalo, npr. iz iskustva mojih frendica koje su u zadnje vrijeme uređivale novi stan skužila sam da ovakvi detalji uvijek ostave za kasnije jer su druge stvari bitnije za kupiti. pritome ne mislim na raznorazna kupaonska ogledala već na neko lijepo koje se može staviti na neki prazan zid ili u dnevni boravak ili hodnik pa vizualno poveća prostor. postoje i ona velika koja se samo naslone na pod uza zid. fora ogledala ima u kiki, mercatoneu ili u magma home( meni najljepših ima). sad sve ovisi o stilu u kojem su uredili stan, bojama a to pronjuškaš prije...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja ću valjda tek u 3. životu stići kupiti srebrni svijećnjak i srebrne vilice za torte, meni to super, trajna je vrijednost, lijepo se da istaknuti i u tradicionalno uređenoj ali i kao kontrast u modernoj kući.
    Dobra vaza je također super... i može se spremiti u ormar
    Meni je doduđe i super jedna stolica ljuljačka iz Ikee, MM-u masažna fotelja...al imamo samo mirisna ulja i lampu za njih-to nam je za opuštanje
    Eto, nadam se da sam od pomoći

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Poklon bon, u Kiki npr.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Hvala, curke, na savjetima.

Ma kad malo bolje razmislim, slika ipak ne bu došla u obzir, jer se JA ne kužim u to, a još manje znam potrefiti tuđi ukus.
    Bila sam do Muellera na Trgu, pa mislim da će nešto od tamo ipak doći u obzir, neko sudje (fakat ima prelijepih stvari), zdjele (to uvijek dobro dođe, a i meni toga trenutno fali ) ili tak nešto.

Vidjela sam set raznih pekača / modla za kolače, za ne tak prevelike novce - najradije bih sebi to kupila. Sad bu šogica morala peći.
    Ogledalo, lampa - ne bih se nikad toga sjetila. Originalno.

Hvala za ideje. Samo slobodno i dalje pišite ak' se još nečeg sjetite. Imam jos par dana vremena .

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

za poklon bon može i home-sweet-home

SpOOklica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam počela za poklone dijeliti zdjele od fuziranog stakla, ima ih svakakvih boja i oblika, ima satova koji se tako rade a prekrasno izgledaju. Proguglaj

tajuska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

pa rekla bih da je gotovo nemoguce fulati čak i ako ne znaš precizno ukus ako se kupi:
    Vaza (s lijepim buketom)
    Zdjela za voce/salatu (napunjena sa vocem, slatkisima...)
    Čaše za vino i žesticu (klasične, ne kristal)
    Tacna/tanjur za kolače, nareske i sl.

Generalno ako idem prvi put k nekome preferiram uzeti sto jednostavnije i finije staklo jer ce se ono u manje vise svaki ambijent uklopiti. A ako sam vec bila, onda se usudujem igrati i s bojama i materijalima....a osim ako ne dobijem narudzbu nikad se nebi usudila kupiti sliku. mi smo dobili neke za svadbu i zali boze novaca koji su ti ljudi potrosili. jedna cak i nije losa, ali se nikako ne uklapa u nas stan...a jednom smo mi kupili lampu za koju smo naknadno naravno skuzili da skroz odudara od nacina na koji si je taj par uredio stan i rekla sam da nikad vise to necu napraviti na slijepo.

Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

neko lijepo zelenilo tipa drvo - cvijet,
    pletena košara napunjena svim i svačim što će sigurno iskoristiti npr,voće,
    ili nabacaš unutra svašta: kava,vino,čaj,cedevita,maslinovo ulje,razni začini,ona rukavica za kuhinju,pregače... sve ovidsi kakvi su ljudi,
    sve fino zajedno s košarom zamotaš u celofon i vojla

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja se nikad ne bih usudila nekome kupiti sliku, lampu, ogledalo ili nešto tako što ne možeš pospremiti u ormar ako ti se ne sviđa. Jako nezgodna situacija imati nešto u stanu što ti se ne sviđa, samo da ne uvrijediš osobu koja je poklonila, ili spremiti pa vaditi kad ta osoba dolazi u goste. Koma i jedno i drugo. Meni neprihvatljivo oboje.

Ja zato, sudeći po sebi, najradije ako nisam sigurna što osoba voli kupim nešto za što mi se ona neće morati ispričavati ako ja to ne vidim negdje izloženo kad dođem k njoj u goste. To uključuje: svijećnjak, zdjele, čaše, vaze...

Ja bih recimo sad voljela dobiti(a imam stvarno sve) neku veliku staklenu vazu, ili keramičku-za šiblje, komplet čaša za vino, onih jako velikih, to mi je prekrasno i nemam, a nikad da nađem viška love za kupiti to. Isto tako, kao i makita, ne bih imala ništa protiv nekog fora svijećnjaka. Onako velikog, za 3 svijeće, za svečane večere.

A i poklon bon je isto super stvar kad se dvoumiš što kupiti.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja bih voljela dobiti ovo

http://idesh.net/solipapar/lonci/sta...rugla-24-cm-71

ne usuđujem se niti zamišljati koliko košta

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

mi smo os prijateljice dobili fora salice za kavu iz magma home. bas su slatke!!

i ja mislim da bi nekakva zdjela ili nekakve skuplje case za vino bile dobar poklon. nesto sto bi i ti sebi zeljela a nikad nemas viska love za kupit

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Evo nešto upotrebnih stvari koje mi padaju na pamet, a koje bi voljela dobiti da se useljavam u novi stan:
    - lijepe dizajnerske kristalne čaše za crno vino (ne one izrezbarene)
    - prekrivač od nekog cool prirodnog materijala za garnituru za dnevnu sobu (ako znaš kakvu garnituru imaju i kakva boja bi im pristajala), u Mercatoneu imaju super izbor i boje ako se dobro sjećam
    - posudica sol/papar iz WMF asortimana (ima u Mulleru, ili na Trgu) ili npr. otvarač za boce, zdjela, set za torte ili nešto slično iz njihovog asortimana za kuhinju
    - ako vole piti čaj, možda neki cool set - čajnik i šalice i naravno neki dobar čaj sa kutijicom za čuvanje
    - zgodan bademantil za njega i nju + set za kupanje/masažu
    - kvalitetan ekspres lonac (Fissler npr.)
    - digitalni okvir za slike

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa
    Nešto što se koristi u posebne prilike, pa kad im netko dođe mogu reči: ovo smo dobili od XY
    Ovo je jako dobra ideja! (Ne moraju baš reći, ali sigurno će se svaki put sjetiti. )

Recimo, neki fini, jednostavni i elegantni Wedgewood pladanj za kolače, ali ne prazan, nego s domaćim kolačima (koje si friško ispekla) umotanima u celofan.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Otiđi u Bo Concept u Ilici. Imaju svašta. Vaze, lampe, detalje za kuhinju, boravak... Obožavam ih!

mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

košare su mi uvijek super, volim ih poklanjati (i dobivati )

možda da iskombiniraš nešto odavde http://www.naturacroatica.hr/default.aspx

i onda ako se odlučiš za ulje, začine ... dodaš neki lijepi set za ulje/ocat ili ako uzmeš likere, sir ubaciš ili neke fensi čašice za liker/rakiju ili onaj set sa daskom i noževima za sireve

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    Ja bih voljela dobiti ovo

http://idesh.net/solipapar/lonci/sta...rugla-24-cm-71

ne usuđujem se niti zamišljati koliko košta
    Ima ih i u Kaptol centru na 2 katu. Nisu tako stravično niti skupi kako sam mislila. Ne sjećam se cijene, ali ako nisam pala na guzicu očito nije strašno. Planiram kupiti jedan po jedan.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Gdje, u kojem dućanu? Ne idem baš često u KC :/

Inače znam vidjeti svakakve zgodne sitnice iz dućana Sol i papar po časopisima, a cijene budu paprene za te male stvarčice, pa sam mislila da ovakva zdjela mora biti jako skupa.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

mi u 90% slucajeva kad idemo nekom po 1. X u stan kupimo neku veliku i lijepu biljku u tegli!!

bundevica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa
    mi u 90% slucajeva kad idemo nekom po 1. X u stan kupimo neku veliku i lijepu biljku u tegli!!
    X
    mi smo prije mjesec dana preselili u kuću i htjela sam da mi svi kupe cvijeće u tegli, a najviše sam se obradovala kad mi je prijateljica donijela u malo većoj saksiji napravljen mali kamenjar, p-r-e-d-i-v-n-o
    super mi je Sanjina ideja i bademantili + set za kupanje/masažu

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja sam prijateljici kupila veliki pleteni sanduk za posteljinu. Onaj što se stavi kraj bračnog kreveta, a veliki je i u njega stanu i jastuci i sve. A ona obožava te pletene korpe i to....
    Super je ovo što Sanja kaže tacna za kolače sa domaćim kolačima. Ja bih baš volela da dobijem tako nešto.
    Jednoj frendici sam uzela digitalni ram za slike (znam da je to baš želela iako meni nije nešto).
    Kad su se prvi frendovi iz našeg društva venčali, za useljenje su nam naručili drveni držač za kišobrane iz India shopa. Zanimljiv je bio.
    Bilo šta od posuđa, pribora za jelo, nekih finih komada za posebne prilike.... to su stvari koje bih ja volela da dobijem uvek

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj kikidee prvotno napisa
    za poklon bon može i home-sweet-home
    gdje u zg ima ovaj ducan?

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Home sweet home dućan ima u King crossu, a ako se dobro sjećam vidjela sam i Kaptol centru.
    U Solidumu je isto neki sličan dućan, ne znam da li je baš home sweet home, ali imaju sličan asortiman.
    I u CC1 ima isto sličan dućan s takvim sitnicama za kuću.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

http://www.korum.hr/Home/HSH%20prodajna%20mjesta.htm
    a ja bi dodala jos i avenue mall.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

uramiti sliku ili fotografiju na velikom formatu ili baš ulje na platnu...mi bar tako jer MM ima super slika

Djenka avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Kas smo mi useljavali meni je najdrazi bio poklon - lijepa drvena skatulja za novine krcata kojekakvom kucanskom kemijom = za pranje podova, pecnice, kupaone, sudja, svega i svacega...
    ... a MM-u najdrazi poklon bio velika kutija sa setom alata za kucanstvo.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Djenka prvotno napisa
    ... a MM-u najdrazi poklon bio velika kutija sa setom alata za kucanstvo.
    E i ovo je dobar poklon. Kod nas nikad naći izvijač, čekić... A da je sve u jednoj kutiji, raznorazni alati, je odlično.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •