Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: cardio-vjezbe i smanjenje kolicine mlijeka?

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno cardio-vjezbe i smanjenje kolicine mlijeka?

Prije 2 dana sam pocela vjezbati cardio vjezbe, i to nekih 30min, ne znam sad dali je zbog toga, ili mozda da nisam dobro spavala ili pila tekucine, uglavnom mlijeko mi se odjednom opet smanjilo, prije toga sam mogla skoro 150-200 ml izdojiti slobodno odjednom. i opet se mucim i ne znam sta bi, imam izdojeno mlijeko u frizideru, ali ne bi mu davala bocicu, radije bi da sisa pa da pomogne, izdajam se ova zadnja dva dana nakon svakog podoja i na prazno jedno 3-5 min. to bi mi prije odmah pomoglo da se mlijeko poveca, ali sad, 2 dana i nistaaa, bebac mi ima mjesec i 3 tjedana. danas pocela piti caj od piskavice (fenugreek) ne znam dali znate za njega? uglavnom znam da je galactogogue (radi kao prolactin povecava kolicinu mlijeka). pa bih vas pitala za savijet u vezi sveg toga (vjezbanje, taj caj, spavanje..itd)
    hvala svima

vanjci editirala naslov[/i]

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ono što znam je da sa otprilike 6 tjedana dijete prolazi kroz skok u razvoju pa siše više što se tebi može činiti kao nedostatak mlijeka, no, dok on bude cicao kada i koliko želi, vrlo brzo će sve doći na svoje...
    Ne vjerujem da bi vježbanje, ako je lagano, moglo biti krivac...
    Za čaj ne znam, ali uz dojenje na zahtjev znam da ti nije potreban!

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ne znam kakve su to vježbe, ali s jedne strane mi je čudno da bi utjecale na količinu mlijeka, a s druge se pitam je li ti prerano za vježbanje niti 2 mj nakon poroda?

Izdajanje nije mjerodavno da bi znala koliko mlijeka imaš. Možda ti je dijete počelo i više sisati pa ti manje ostaje?
    Što ti se čini, je li dijete gladno? Prije svega kontroliraj koliko ima mokrih pelena dnevno!

Što se tiče čaja, savjetnice za dojenje kažu da neće štetiti, ali da zapravo ništa (čaj, jelo, spavanje ili nespavanje, više ili manje tekućine - osim u zbilja ekstremnim slučajevima) ne utječe na povećanje količine mlijeka, osim potrošnje - dakle češćeg dojenja ili izdajanja, s tim da treba paziti da se s izdajanjem ne pretjera.

vanjci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

zasto mislis da ti se smanjila kolicina mlijeka? samo zbog izdajanja? kako ti se malac ponasa? kaki li? piski?

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

mislim da mi nije stvar u kolicini mlijeka, nego sam valjda nekako nervozna ovih zadnjih dana, pa mi let down refleks ne ide, prije tih 2 dana bi se znala izdajati i po 150-200 ml odjednom, ali od prekjucer mi nece krenuti i nekako me boli probada kroz obe cice kad mali pocne cicati, to osjetim nakon sta mali povlaci nekoliko puta..danas me oci booole, peku od umora a jedva sam uspjela zaspati jedno pol sata, mali posisa nekih 5 min, dam obe strane,...ne znam vise, imam osjecaj da sam zbrkala sve , jer sam mu bila dala dudu, pa sam mu je sad skinula, zbog mlijeka jer bi onda skroz nestalo..a sta se tice vjezbe, mislim da je ok raditi vjezbe ako zena se zena osjeca dobro i da to moze, jer sam nekako depresivna nakon poroda pa mi vjezbanje pomaze da budem bolje volje ..
    to mi je prva beba, sama sam s muzem, nemam nikog drugog da me savjetuje..

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj sandibel123 prvotno napisa
    mislim da mi nije stvar u kolicini mlijeka, nego sam valjda nekako nervozna ovih zadnjih dana, pa mi let down refleks ne ide, prije tih 2 dana bi se znala izdajati i po 150-200 ml odjednom, ali od prekjucer mi nece krenuti i nekako me boli probada kroz obe cice kad mali pocne cicati, to osjetim nakon sta mali povlaci nekoliko puta..danas me oci booole, peku od umora a jedva sam uspjela zaspati jedno pol sata, mali posisa nekih 5 min, dam obe strane,...ne znam vise, imam osjecaj da sam zbrkala sve , jer sam mu bila dala dudu, pa sam mu je sad skinula, zbog mlijeka jer bi onda skroz nestalo..a sta se tice vjezbe, mislim da je ok raditi vjezbe ako zena se zena osjeca dobro i da to moze, jer sam nekako depresivna nakon poroda pa mi vjezbanje pomaze da budem bolje volje ..
    to mi je prva beba, sama sam s muzem, nemam nikog drugog da me savjetuje..
    to probadanje ja osjećam kada krene let down a kada sam to prvi put osjetila i nisam znala kaj je pedujatrica mi je rekla da je to upravo od toga. a inače sad imam potpuno osjećaj da su mi prsa prazna a normalno dojimo i mali ima preko 10 kg, čak i dalje cica po nekih 10 puta dnevno. samo taj osjećaj kao da su prazna i što ne možeš puno izdojiti( ni ja više) znači da se uspostavila ta ponuda i potražnja. neka me isprave savjetnice za dojenje akoo nisam u pravu. mislim da prige nema. inače što se tiče vježbanja meni je gin.nakon pregleda poslije mjesec i pol rekao da se lagano može početi s vježbanjem, samo nikako ne utezi i sl.vježbe u teretani.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

evo mene opet, nakon onoga sta sam napisala, pokusavala sam ga danas stavljati sto vise na prsa, ali nije bio duze od 5 min, malo bi posisao onda ne bi vise htio, samo okrene glavu, sve je bilo ok, do sad, kad sam mu dala, samo je malo povukao onda je poceo plakati, i nije htio vise, onda sam pokusala dati malo izdojeno mlijeko preko bocice, isto malo posisao pa nije vise htio i poceo plakati, inace je imao opake grceve prosli mjesec, tako da mi to ne izgleda kao grceve, muz ga nosa, smirio ga i zaspao mu je u narucje. bojim se da mi ne bi prestao dojiti, a tako mije zelja da ga dojim baaarem do 6 mj, ako ne godinu dana . zelim dati sinu najbolje. imao je ujutro u 5 pune pelene, malo zelenkaste boje, to noc prije spavanja u 10 je posisao bocicu oko 40ml, pa se probudio u ponoc i po, posisao cicu jedno 5 min, pa opet se probudio oko 2 i po posisao malo i kad bi mu jos stavila cicu u usta, poceo bi plakati, i plakao je skoro pol sata, pa sam ga stavila na svoj trbuh, i zaspao je tako na mene, onda se probudio u 5 i po, naprezao se kao da hoce da se pokaki pa opet zaspao, onda opet se probudio oko 6 i 40 isto se naprezao i pokakio, a kroz dana do sad, imao je jedno 4 mokre teske pelene, i jedno malo zamazanu sa zelenkastom kakicom, ne znam sad dali je to znak da je gladan, a ja sam prije 2 dana pojela spinat, pa ne znam jel zbog toga?? :?
    uvijek nesto, svaki put mislim sad je super, dojimo uspjesno, onda se nesto opet dogodi, pokusavam biti sto pozitivnija, ali bojim se, jer brzo se zivciram i onda padnem u depri ..inace u prvom mjesecu dobio 1.5kg, razmisljam da sutra odem s njim do pedijatrice na vaganje, iako jos mu nije kontrola.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

evo sad mi je zaspao, oko 8 znaci, a zadnji put je sisao oko 5 i to nekih 5 minuta jedva oko 7 ga okupali, premotali i stavila ga u krevet i ponudila ciku i plakao je, pa sam pretpostavila da je umoran i zabundala ga pa je odmah zaspao. dali je to normalno?? da bude sve te sate bez dojenje? nije ni bocicu prihvatio. a inace mi doji svakih 1.5-2 sata. pomoc molim!!

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

nemože ti vježbanja izbaciit mljeko iz sisa, bez obzira koliko žestoo skakala

prije su žene , čim bi stale na noge, išle u polje kopat
    fizički napor nije problem

problem je negdi drugdje

koliko često mu daješ mljeko na bočicu?

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

to sam i ja mislila za vjezbanje, cak sam procitala da vjezbe povecaju vrijednost majcinog mlijeka. a sta se bocice tice, napocetak skroz sam mu davala caj od komoraca, kad je imao grceve, ali onda sam je skinula, jer me bilo strah da se ne bi naviknuo, pa sad mu opet dala kad se mlijeko smanjilo. i to je to.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

koliki su razmaci između dojenja?
    kada izdajaš?

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Na stranu stručni savjeti (znam ih ali tu ima potkovanijih), kratko bih ti podjelila svoje iskustvo - naime, kada je moja curica bila beba imala je često "ispade" plakanja, odbijanja cice i to me ponekad stvarno izbezumljivalo jer mi nije bilo jasno što se događa (ma, nije mi niti sada ), i znalo je paliti to da ju muž nosi, uspava na taj način ili bar gotovo uspava pa mi ju tako snenu da da ju stavim na cicu.

Također - bez problema ti oni cicaju dok spavaju pa da ga prikopčaš nakon što zaspi...čim nanjuše cicu otvaraju usta - cicaju i spavaju dalje!

Ne mogu odoljeti pa da samo provjerim - i nakon što pocica tih 5 minuta, iduću rundu cicanja nastavljate na istoj strani? Ako da, onda je to ok, da si posisa masnije mlijeko.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

jucer se probudio oko 21:30 posisao malo i zaspao do 23:30 pa se probudio posisao i poceo plakati opet, bio budan sve do 1:00 !!! bila sam izmorena, nosala ga i smirivala pa kad bi mu opet ponudila cicu, pllakao bi, i cula bi kako mu stomak kruli, onda zaspao pa se opet probudio oko 2, dala cicu, posisao i opet plakanje, negdi oko sat vremena, pa se opet probudio oko 6:50, tad hvala bogu, osjetila sam da je mlijeko bolje, da mi se cice napunile, pa je sisao, probudio se opet oko 6:30 pa je poceo plakati, muz ga nosao i smirio, pa sam primijetila da cucla rukicu, pa sam mu opet dala cicu, malo plakao na pocetak, ali ga muz tapsao po leda polako, pa se smirio i posisao, i hvala bogu, dobro je posisao, pa poslje toga sam se izdojila na tu stranu, da bi bila malo veca kolicina mlijeka sljedeci put, inace sam ga jucer stavljala na cicu kad god je htio, bile su mi van cijelo vrijeme, ispred njega da se ponudi ..isto se izdajala na prazno, i pila caj od piskavice ,
    on cica u najboljem slucaju jedno 7 min, ne znam dali se najede, ali trazi nakon 1.5-2 sata..evo nadam se da ce sad situacija biti bolja,
    pokusat cemo ono sa nosanjem i uspavljivanjem, jer to sam bas primjetila, kad spava preko noci, pa kad osjetim da trazi a jos spava, odmah mu dam, pa samo posisa i nastavi pajkiti,
    evo vidit cemo danas kako ce bit , pa javim,

vanjci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

prvo nemoj mu davati caj, popij ga radije ti. drugo jel tek razvio te grceve? da li radis kompresije (ono "guranje" mlijeka prema bradavici) dok dojis? time bi mu malo jace slala mlijeko, mozda mus e ne svidja sto ne tece kao prije?? ako dodajes AD trebala bi za to virjeme izdajati jer ta kolicina koju popije van sise nece se "stvoriti" u sisi.
    zelena kakica moze svasta znaciti, kad je prethodno kakio??
    ako se ti zivciras onda ce i on se zivcrat pa se provaj nekako opustiti.
    mozes li nazavti popodne SOS? puno je lakse razgovarat kad odmah imas pitanja i odgovore

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Htjela bih se osvrnuti na čaj od piskavice. Ja sam piskavicu (u kapsulama) koristila neko vrijeme u bolnici do je T. bila na intenzivnoj njezi pa nismo imali prilike dojiti na zahtjev a morala sam se izdajati. Tada mi se činilo da pomaže iako to ne mogu ničime potkrijepiti. Ono što sam htjela reći jest da je piskavica intenzivnog mirisa (mijenja miris tijela i boju mokraće) tako da možda bebi smeta promijenjeni okus mlijeka ili majčin miris.
    Također čajevi i dude dodatno zbunjuju tako malenu bebu. Mislim da je bolje da sama popiješ čaj od komorača ako joj je potreban.

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Još samo da kažem da podoji od 1,5-2sata nisu neobični, posebno za tako malu bebu. Eto, moja T. ima 9 mjeseci (rođena 2 mjeseca ranije) a i dalje doji svakih 1,5h.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj vanjci prvotno napisa
    prvo nemoj mu davati caj, popij ga radije ti. drugo jel tek razvio te grceve? da li radis kompresije (ono "guranje" mlijeka prema bradavici) dok dojis? time bi mu malo jace slala mlijeko, mozda mus e ne svidja sto ne tece kao prije?? ako dodajes AD trebala bi za to virjeme izdajati jer ta kolicina koju popije van sise nece se "stvoriti" u sisi.
    zelena kakica moze svasta znaciti, kad je prethodno kakio??
    ako se ti zivciras onda ce i on se zivcrat pa se provaj nekako opustiti.
    mozes li nazavti popodne SOS? puno je lakse razgovarat kad odmah imas pitanja i odgovore
    zapravo tako radim sad, ja pijem cajeve a njemu vise ne dajem. a kompresije bih radila kad osjetim da se mlaz mlijeka smanjilo na kraju, a on vise ne sisa, pa mu tako pomognem. AD vise ne dajem, jer imam osjecaj kad tako svasta mjesam, onda zbunjujem dijete, i uostalom nisam htjela izabrati laksi put, eto 2 dana sam se izdajala skoro na prazno, i jedva bi islo 20ml, i pila sam taj caj od piskavice, i stavljala sam ga na prsa sto cesce, i ako bi zivcanio nakon par minuta jer nista ne ide, i jucer mi je pocelo nadolaziti mlijeko, cak mi se desna dojka napunila i nabubrila :shock: , ali isto tako kad je prepuna, onda njemu smeta valjda taj prejaki mlaz, pa se zagrcne, proguta previse zraka, pa ne znam kako bi mu pomogla, jedino se mogu izdojiti na pocetak da se smanji taj jaki mlaz. ali svejedno ima puno plinova i uvijek prducka, i dok spava, zna se zbog toga probuditi i plakati, nocas nisam spavala od 10-1 pa od 2-4 i cijelo jutro je plakao od 6-10, moj muz ga je nosio i tjesio, a ja sam morala odspavati, jer inace ne znam kako bi zavrsila
    kakice mislim ima ih dovoljno, po danu barem 1, evo jucer ih imao 2, a danas ujutro 1, i to obilnu, senfastu kakicu. jucer sam stvarno bila zivcani slom,
    bili smo isli vanka, morali kod doktora, i na kraju zavrsili kod svekrve, koja zivi malo udaljeno (sat voznje) i zakasnili smo, a mi imamo taj ritual, da ga u 7 okupamo, premotamo, i podojim i tako da do 8 zaspe, on se navikao na taj ritam, jel mu mozda smeta to kad se odjednom promijeni??

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj grom prvotno napisa
    Htjela bih se osvrnuti na čaj od piskavice. Ja sam piskavicu (u kapsulama) koristila neko vrijeme u bolnici do je T. bila na intenzivnoj njezi pa nismo imali prilike dojiti na zahtjev a morala sam se izdajati. Tada mi se činilo da pomaže iako to ne mogu ničime potkrijepiti. Ono što sam htjela reći jest da je piskavica intenzivnog mirisa (mijenja miris tijela i boju mokraće) tako da možda bebi smeta promijenjeni okus mlijeka ili majčin miris.
    Također čajevi i dude dodatno zbunjuju tako malenu bebu. Mislim da je bolje da sama popiješ čaj od komorača ako joj je potreban.
    mogu te pitati gdje si nabavila te kapsule? jer ja bas imam zrna od piskavice, koje spremam kao caj ili stavljam u kompot od jabuka, ali su mi gorke, pa bih htjela probati te kapsule. meni je to mama donesla arapske zemlje, kod njih rodilja pije to odmah nakon poroda i poznato je da se od njega povecava kolicina mlijeka, i meni evo jako pomoglo. ja sam to pila skroz na pocetku otkad sam rodila, pa mislim da malome ne smeta bas, onda sam sad opet pocela kad su poceli problemi sa kolicinom.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Još samo da kažem da podoji od 1,5-2sata nisu neobični, posebno za tako malu bebu. Eto, moja T. ima 9 mjeseci (rođena 2 mjeseca ranije) a i dalje doji svakih 1,5h.
    dobro meni ne smeta bas sta mali doji toliko, meni je zadovoljstvo da to radim, samo mi bude tesko kad recimo, posisa malo pa pocne plakati, onda nece vise, a htjela bi mu pomoci a ne znam kako.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

mozda mu smeta zrak u crijevima (stavi ga da podrigne)
    mozda zeli sisati, a nije gladan (mozes ponuditi prazniju dojku, da koristi umjesto dude)
    mozda mu je hladno/vruce/...
    ...

je li place samo na jednoj dojci ili na obje?

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj NatasaM... prvotno napisa
    mozda mu smeta zrak u crijevima (stavi ga da podrigne)
    mozda zeli sisati, a nije gladan (mozes ponuditi prazniju dojku, da koristi umjesto dude)
    mozda mu je hladno/vruce/...
    ...

je li place samo na jednoj dojci ili na obje?
    pa evo sad kad je posisao jednu dojku, ja sam je jos malo ispraznila pa mu je dala i on je sisao kao da je duda i umirio se,
    da ima puno zraka, podrigujem ga odmah nakon podoja, ali svejedno ima puno zraka i uvijek prducka i to mu izgleda jako smeta, ne znam kako da se rijesim tih plinova??
    a uvijek provjeravam, 1.jeli gladan? 2.jeli treba pelenu promijeniti 3.jel treba da se podrigne? 4.jeli mu vruce ili hladno ..

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

moja je imala strašne grčeve
    pomagali su kapi Sab simplex i da ja uopće ne jedem mlječne proizvode
    za testiranje da li je uzrok u mlječnim proizvodima, treba biti off svega sa mljekom i mlječnim jedno tjedan dana
    toliko treba majčinom tijelu da se očisti od kravljih proteina

darva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

jer ja bas imam zrna od piskavice, koje spremam kao caj ili stavljam u kompot od jabuka, ali su mi gorke, pa bih htjela probati te kapsule. meni je to mama donesla arapske zemlje, kod njih rodilja pije to odmah nakon poroda i poznato je da se od njega povecava kolicina mlijeka, i meni evo jako pomoglo.
    I dr Jack Newman na svom predavanju o dojenju je spomenuo caj od piskavice i rekao da moze pomoci u proizvodnji mlijeka
    Drzi se

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Joj ne znam Ti točno jer sam s malom bila u bolnici (a mlijeko slabo išlo) pa je po njih išao moj brat. Dućan je negdje na početku Vlaške (kad gledam kartu čini mi se oko broja 10), a firma koja ih proizvodi je Solaray. Ako uspijem iskopati točnu adresu ili neki kontakt javim Ti.
    Što se vjetrova tiče i nervoze naš primjer i nije utješan. Mi smo je nosili/pustili da spava, masirali/tupkali, podrigivali/ne podrigivali, davali kapi/ne davali kapi, dojila ležeći/sjedeći. Mlijeko ne pijem gotovo od samog početka. Izbjegavam svu hranu koja nadimlje. Što god mi radili ona je prdila i nadimala se i grčila se što budna, što u snu pa bi je to probudilo. I kad je probavni sustav sazrio, prestalo je i to.
    Što se plača kod dojenja tiče, sjećam se da sam čitala negdje (mislim možda u "Najsretnija beba u kvartu") da tako male bebe muči tzv. gastrokolični refleks koji nakon početka hranjenja kako hrana dođe u želudac prouzroči pojačanu peristaltiku koja ih onda uznemiruje. Po toj teoriji lijek je vrijeme (potrebno da probavni sustav sazrije).
    Nadam se da to neće potrajati predugo.

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ah da, količinu kapsula sam odredila prema količini piskavice u preparatu (ima ih u 2 ili 3 verzije) prema preporukama sa stranica J. Newmana. Mislim da je bilo 3x dnevno po 2. (ako broj nije točan izvačiti ću se na mamneziju)

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Joj ne znam Ti točno jer sam s malom bila u bolnici (a mlijeko slabo išlo) pa je po njih išao moj brat. Dućan je negdje na početku Vlaške (kad gledam kartu čini mi se oko broja 10), a firma koja ih proizvodi je Solaray. Ako uspijem iskopati točnu adresu ili neki kontakt javim Ti.
    Što se vjetrova tiče i nervoze naš primjer i nije utješan. Mi smo je nosili/pustili da spava, masirali/tupkali, podrigivali/ne podrigivali, davali kapi/ne davali kapi, dojila ležeći/sjedeći. Mlijeko ne pijem gotovo od samog početka. Izbjegavam svu hranu koja nadimlje. Što god mi radili ona je prdila i nadimala se i grčila se što budna, što u snu pa bi je to probudilo. I kad je probavni sustav sazrio, prestalo je i to.
    Što se plača kod dojenja tiče, sjećam se da sam čitala negdje (mislim možda u "Najsretnija beba u kvartu") da tako male bebe muči tzv. gastrokolični refleks koji nakon početka hranjenja kako hrana dođe u želudac prouzroči pojačanu peristaltiku koja ih onda uznemiruje. Po toj teoriji lijek je vrijeme (potrebno da probavni sustav sazrije).
    Nadam se da to neće potrajati predugo.
    e bas ti hvala, ja za sad kuham i pijem caj, ali sam se stvarno uvjerila, prestala sam piti par dana i opet mi se smanjilo, onda jucer skuhala i popila i danas ujutro mi opet mlijeko nadolazi vise.
    a sta se tice placa, ja sam isto imala osjecaj da se radi o nekakvim grcevima koji bas pocinju sa hranjenjem, jer mu cujem zeludac kako kruli kad pocnemo sisati i odmah pocne plakati nakon toga. nista, mora se celkati onda dok sve dode na svoje mjesto.. jos jednom hvala

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Nađoh. :D
    Dućan Bio-terra u Vlaškoj 7. U siječnju je 100 kapsula koštalo 81,50kn. Njihova je preporuka bila koristiti 3x1.
    Sretno.

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Palo mi je na pamet nešto što je H. znalo pomoći kada bi usred odjenja počela plakati...makni ga s cice i digni da podrigne pa onda vrati natrag!

Možda se naguta zraka na početku pa ga smeta!

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Nađoh. :D
    Dućan Bio-terra u Vlaškoj 7. U siječnju je 100 kapsula koštalo 81,50kn. Njihova je preporuka bila koristiti 3x1.
    Sretno.
    hvala ti, bas si srce

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj enchi prvotno napisa
    Palo mi je na pamet nešto što je H. znalo pomoći kada bi usred odjenja počela plakati...makni ga s cice i digni da podrigne pa onda vrati natrag!

Možda se naguta zraka na početku pa ga smeta!
    da, ma moj mali tako halapljivo guta kad ga stavim, pa se naguta zraka i em se najede brzo, em pocne plakati jer ga trbuh boli..pa ga podrignem i moram malo pustit da se odmori, jer ako ga odmah vratim na cicu pocne opet plakati..malo teze to ide po noci, pogotovo da sam bas sad razvila nekakvu upalu tetiva od palca "dequervainova bolest" i ruke me taaaako jako bole, da nista ne mogu s njima, sad je muz moje ruke ..hvala svima na odgovore

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •