Pokazuje rezultate 1 do 34 od 34

Tema: okretanje bebe

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno okretanje bebe

Evo me u 32 +2 i imam osjecaj da se bebica vec okrenula glavicom prema dole. Ustvari, taj me osjecaj drzi vec 15-20 dana.
    Prvo sam primjetila po bebinom stucanju koje je po dnu stomaka, a vidim da su udarci nogica negdje na sredini stomaka. Ponekad imam osjecaj da bebica noznim prsticima po mojim rebrima svira harfu. :shock:
    Inace, za koji dan imam pregled pa cu saznati je li me moj osjecaj prevario.
    Termin 7.3.2004- 100% curica

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da ti je dobar osjećaj jer već bi bilo vrijeme da se bebač okrene glavicom prema dole!
    Meni je fascinantno to štucanje!Skroz čudno i prekrasno, zar ne?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam danas bila na pregledu, 29 + 2 i cura je okrenuta glavom dolje. To mi je takvo olakšanje i nadam se da više neće mijenjati položaj. Prijateljica mi je rodila na zadak i kaže da je bilo očajno.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Obnavljam staru temu, ali nakon dugotrajnoga pretraživanja, nisam našla ono što sam tražila. Naime, netko je jednom napisao da na forumu negdje postoje načini da se bebi pomogne da se okrene. Mi smo u 38. tjednu i već nam je zakazan carski za sljedeći tjedan jer je beba još uvijek na zadak. A ja bih tako silno željela izbjeći carski, ali i porod na zadak (tako sam rođena i ja i moja sestrična i jednoj je bila slomljena ruka, a drugoj povrijeđen živac pri porodu). Ima li nešto, neki položaj u kojem mogu sjediti, ležati ili što god, koji pomaže bebi da se okrene? MOžda je za nas već kasno da se okrenemo, ali ja se još uvijek nadam...

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj Freja prvotno napisa
    Ima li nešto, neki položaj u kojem mogu sjediti, ležati ili što god, koji pomaže bebi da se okrene? MOžda je za nas već kasno da se okrenemo, ali ja se još uvijek nadam...
    meni se u drugoj trudnoći beba u 36 ili 37 tjednu okrenula na zadak i dr je već krenuo sa pripremama za carski, no srećom, gđica se okrenula na glavu par dana nakon toga (imala sam osjećaj da će mi koža na trbuhu puknuti).
    raspitivala sam se oko tehnika ''preokretanja'' i jedino što sam uspjela doznati je bilo da yoga ima neke vježbe, ali traju duže od tih 3-4 tjedna koliko je meni bilo ostalo do poroda.
    ma, iskreno, prema iskustvu moje tete (prvi porod carski, drugi prirodan uz epi), fizički za ženu nema razlike u oporavku nakon carskog i nakon priprodnog uz epi. u svakom slučaju, najgori je za bebu i za tebe porod na zadak. glavno da s bebom bude sve ok, a ti ćeš se i nakon carskog brzo oporaviti.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

meni je doc rekao da se kotrljam po krevetu :D , ali ja sam znala da neće pomoći - i nije. rodili smo zatkom, porod je bio krasan, lagan i bez ikakvih problema - nemojte se bez potrebe bojati zatka! kolike su vam bebe, da li su jako male ili velike? da li postavljene u tzv. prosti stav zatkom ili u neki nezgodan položaj? ako je beba prosječne veličine i dobro postavljena možete roditi vaginalno bez problema - najbitnije je da doc ima iskustva sa zatkom i povjerenja u sebe. manjak istog zapravo je glavni razlog da se ide na carski... e, jedino vas čeka poveća epiziotomija, tu nema pomoći...
    p.s. ovi joga položaji - ne bih preporučila bez stručnog nadzora, osim ako se inače ne bavite jogom.
    p.p.s. a imate i našu priču s poroda za razbijanje straha od zatka. :wink:

Početno dimenzije

Pozdrav svima!!

ja danas bila uzv i beba okrenuta još na zadak
    sad sam u 30+6 tjednu
    moj dječarac je težak 1767 g šta je možda malo puno
    htjela bi negdje naći tablicu sa dimenzijama BPD-a, abdomena, femura...
    help!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Zoki, ne brini se, moja Pia je bila u 29+1 teška 1950 g, a rodila se s 3370g i 51 cm. UVz ti i nije tako precizan.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Postoji li neki odredjeni period kad bi se beba trebala okrenuti?
    Ja sam u 30. tjednu, a prosli sam tjedan bila na pregledu i nista.
    Jel postoji neki zadnji rok kad je vrijeme da se beba okrene?
    Jel imate neke linkove s nekim alternativnim metodama kako pokusati navesti bebu da se okrene?
    Nije da panicarim (barem ne jos ), al samo da znam na vrijeme.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam vec negdje pisala o raznim alternativnim metodama.

Nazadnji rok da ti se beba okrene ti je porod, ali ako do 37. tjedna nije okrenuta onda se smatra da ce ostati na zadak.

Ukoliko ti se bebe ne okrene preporucam akupunkturu ili hipnoterapiju, uspjesnost je oko 80 %.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zvrkica se okrenula na sam termin naci uvijek ima nade - radili smo vjezbe i spavali s jastukom ispod guze i upalilo je

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Flower, koje vjezbe si radila, ako ti se da napisat?
    Jesu to obicne vjezbe rastezanja, ili?...
    To da se okrenula na sam termin, mislis na termin poroda, pretpostavljam?

kikubub

Početno

neke vjezbe imas na
    http://www.poliklinika-harni.hr/teme/stil/05_zadak.asp
    nadam se da ce ti pomoci!

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Kikiubub, thanks.
    Dobre su i ove ostale vjezbe koje se tamo mogu nac za istezanje.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

eh da i ja imam isti problem, zadak još uvijek, a 29 tjedan

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Pa nemoj se brinuti. Moja beba se okrenula, ali dr. je rekao da se još može vratiti nazad. Vjerojatno svaka ima svoj plan. 8)

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Po tjednima baš i ne spadam u ovak post ali...I meni su rekli da mi je beba velika, 2500g sa 33 i pol tjedna, pa su me slali na OGTT i naravno da mi nije niš. Puno njih mi kaže da je to normalno i da se ne moram brinuti. A tko zna koliko je to precizno. Drugo sve je u najboljem redu, maleni je glavom dolje. Bio je na zadak ali se okrenuo i sad po štucanju i nogicama znam da je još uvijek tako. U zadnje vrijeme čujem da sve bebe koje su na zadak idu na carski rez, bilo velike ili male...!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    U zadnje vrijeme čujem da sve bebe koje su na zadak idu na carski rez, bilo velike ili male...!
    ne idu

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Onda super! Meni je jedna prijateljica rodila na zadak prirodnim putem (prije 8 godina) i kaže da bi radije rodila još jednom na zadak nego normalno(rodila je još dvoje djece na glavicu,jedno prije 12 i jedno prije 3 godine). Njoj je očito bilo dobro iskustvo i bilo bi super kad bi svim ženama koje rađaju na zadak bilo tako. Zato cure moje drago samo hrabro! [/url][/list][/list][/code][/quote][/u][/i][/b]

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ajme kaj sam ja to stavila na kraju malo sam se zaigrala!!!

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

na pretrazniku nasla snorkin post.

Danas sam 32 sedmice i bebac je poprecno. Glavica na lijevoj strani. Mejra je od 20 sedmice nadalje sve bila glavom dole.

Doktor kaze da se ne brinem imam jos vremena. Ali meni se cini da je vrijeme da se bebac okerene glavom dole. Jeli grijesim? Neda mi se bas na carski. Jeli ovako misljene preuranjeno? :/

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ma mislim da ima jos vremena da se pisulinac okrene. mislim da se moj okrenuo negdje u 37-om tjednu. jos je rano da brines.

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Vremena za okretanje ima.
    Vid je od cca 25 tjedna bio naglavačke, dva dana prije poroda je bio naglavačke, dva sata prije pororda poprečno, glava na mojoj desnoj strani, guza na ljevoj noge dole.
    Rodila sam carskim, ali on se skoro bio okrenuo naglavačke. Puno akcije u samo dva sata.

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Mirta30 prvotno napisa
    Vid je od cca 25 tjedna bio naglavačke, dva dana prije poroda je bio naglavačke, dva sata prije pororda poprečno, glava na mojoj desnoj strani, guza na ljevoj noge dole.
    Rodila sam carskim, ali on se skoro bio okrenuo naglavačke. Puno akcije u samo dva sata.
    Wow, ko bih reko' ovako nesto. Znaci moze biti svasta. Nije jos nista ziher!

Ali me jos nesto interesuje. Posto mi je ovo bio zadnji UZ prije poroda a beba se nije okrenula 'kako treba', hoce li doktor narediti jos jedan UZ?kako ce inace znati kakvog je beba polozaja za porod????

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj Mejra's mommy prvotno napisa
    Citiraj Mirta30 prvotno napisa
    Wow, ko bih reko' ovako nesto. Znaci moze biti svasta. Nije jos nista ziher!

Ali me jos nesto interesuje. Posto mi je ovo bio zadnji UZ prije poroda a beba se nije okrenula 'kako treba', hoce li doktor narediti jos jedan UZ?kako ce inace znati kakvog je beba polozaja za porod????
    Hm, ne znam kakva je praksa u USA, čak ne znam da li kod nas prije samog poroda rade uzv.Zapravo sumnjam da je to praksa.
    Ako želiš biti mirna ti inzistiraj da naprave uzv kada krenu trudovi.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Doktor ti to može napipati u kojem je beba položaju.

colly avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Bebica mi je na zadnja dva pregleda bila sa glavicom prema dolje. Sada sam trudna 37 tj. i od prije par dana kad imam kontrakcije cesto mi se izboci gornji desni dio trbuha odmah ispod cice, tako mi nije bilo prije, danas sam cak kad je bila kontrakcija vidjela da mi je tvrd i zbocen trbuh s lijeva i s desna a potpuno ravan na sredini, oko pupka.
    E sad, da li po tome mogu otkriti da li mi je beba jos uvijek glavicom dolje ili?
    Sad me lupkala ispod desnog rebra...
    Jesam zakomplicirala

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

U mom slucaju to je bila guza :D I izbacivala ju je i kad nije bilo kontrakcija je se htjela mazit po dupetu I jos uvijek to voli

A lupala me u rebra stalno.. nemogu rec "lupkala" jer je to bilo stvarno pravo boksacko lupanje!

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Arijana prvotno napisa
    Može malo sutra, isto kao i ja i ti, samo nagađa ali od sigurnosti ništa.

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Tončica007 prvotno napisa
    meni su u obe trudnoce primalje tako proveravale polozaj bebe i bile su u pravu

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj kole prvotno napisa
    To ti jeono kad kažu više sreće nego pameti

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ne znam ovde to redovno rade, jednostavno je takva praksa, a inace kako mislis da su to radili pre uzv-a?

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne znam ovde to redovno rade, jednostavno je takva praksa, a inace kako mislis da su to radili pre uzv-a?
    Nažalost, primaljska tradiocionalna znanja sve više nestaju u sustavima gdje ju ultrazvuk primaran. Inače, mjerenjem i opipavanjem trbuha se može dobiti puno informacija o veličini i smještaju bebe, položaju posteljice...samo se to jednostavno više kod nas ne radi i znanje se gubi.

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Meni su u zadnja 3 tjedna prije poroda sta sam bila u Rijeci uvijek pregledavali bez ultrazvuka, bas ovako kako je Fidji napisala. i bili potpuno u pravu. Meni osobno puno draze tako nego iskljucivo s UTZ-om.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •