Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Što je to demokratičnost? Pa malo o (jedno)roditeljstvu...

Banned
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno Što je to demokratičnost? Pa malo o (jedno)roditeljstvu...

Dakle, vratih se iz prognaničke disidencije Foruma USS*Roda (iliti osobne procjene protjerivanja jedne administratorice) - punih 18 dana BANA (čak se i rimuje), pa zdušno opet oblačim oficijelno odijelo buntovnika-pravednika! netko će reći da samo gledam stvari iz svog ugla, al ja ću toj nekoj samo kratko konstatirat da je moje gledanje iz "svog ugla", na sreću, svjetlosnim godinama objektivnije od njene samodeklarirane demokratičnosti, pa nek se frlji kolko hoće!

Obzirom da sam imao vremena smirit strasti, proživjet erupciju ogorčenja, već sljedećeg trenutka spoznao sam smirenost, jer prisilna disidencija je očiti dokaz nečije silne nemoći obrane svojih stavova argumentiranom artikulacijom - dakle, iskreno mogu iskomentirat kako je meni taj čin definitivni pad demokracije na Forumu.

Službeno su mi "objasnili" da sam galamio i vrijeđao osoblje!

wooow GALAMIO?!? jel to moguće da je par capslock-ova u svrhu naglašavanja pojedinih dijelova sentenci, nekome toliko nepodnošljivo??? Ono "vrijeđao osoblje" nisu mi nikad obrazložili, niti decidirano citirali gdje su uvidjeli, niti me ičime prethodno upozorili na ikakvu nepriličnost, obzirom da svi znamo kako je uvijek moguće da se radi i o krivom doživljaju ili shvaćenju određenih stvari, što bih im rado argumentirano i detaljno razjasnio. Satiru "Ko je kralj, ko pleše sam...", u duhu proletarijata negdašnje nam KP, bacili su bržebolje u tminu mraka, u 7:00AM! GOOOD MORNING, NIGERIA! (nadam se da ovo opet neće svest pod uvredu, jer ispričavam se al nemogu se ovog trena sjetit nijedne civiliziranije zemlje u kojoj bi takvo zatiranje satire i elaborirane kritike demokratski prošlo, ispričavam se i Nigeriji ukoliko to ni u njoj nebi prošlo...)

Tako da mogu samo ustvrditi za buduće naivne pravednike, kako administraciji uistinu niko ne može NIŠTA, jer kad im se ne svidi što govorite, kada kažete da njihova autokratska "vlada" ne valja za stvaranje klime objektivnosti i zdrave empatije prema obiteljstvu ili zdravom roditeljsko-partnerskom odnosu, onda vam jednostavno isključe daljnju mogućnost glasa - BANOM!

Međutim, kad se Tatini stavovi seciraju, kad se kao gladni lešinari obrušavaju na njega, kad ga vrijeđaju forumaši demagogijom** "paralogičkih dokaza", kad ga vrijeđaju čak i administratori demagogijom** "paralogičkih konkluzija" zasnovanih na "fantomskim premisama" ili mu diskreditiraju intelekt šundom Gotovčevih, pa čak i kada se javno iznosi Tatina privatnost, e onda ništa nije čak "ni na rubu dopustivosti", a kamo li preko njega... ali kad se dotakne opravdanom kritikom, potkrijepljenom čak brojnim istoviđenicima, na administratorsku strahovladu, autokraciju i privatiziranje ovlasti, e onda se radi o "apsolutnoj nedopustivosti", pa je čak i satira "Ko je kralj, ko pleše sam..." nepodnošljiva i etiketirana vrijeđanjem osoblja! Dakle da nije istinito i otužno, bilo bi zaista smiješno, jer kako naime onda uopće iskazati svoje nezadovoljstvo administracijom, a da se u administrativnim krugovima o tome konačno osvjeste i samokritično porazmisle, da očito postoje opravdani razlozi za objektivnijom promjenom načina administriranja?!? Kako stvari stoje, za sad - NIKAKO!!!

Ja sam vrlo principjelan čovjek u životu i mrzim podvojena pravila, a više od svega mrzim nedemokraciju, osobito kada te s nekog mjesta tjeraju, samo zato jer se slijepo ne slažeš s njima, a naočigled vidiš da stvaraju nedopustivu klimu, kojom štoviše, kao utjecajni mediokritet obiteljstva i roditeljstva, javno utječu na svoje članove i zajednicu, kojih nije nemali broj!

Za mene je to sramotno!

Ali eto ja sam radi kritičnosti "vlade" zaslužio ban, to me u najmanju ruku demokratičnošću zajednice podsjeća na Rumunjsku u doba Nicolae Ceauşescua ili USSR-a u vrijeme Staljina gdje strijeljaju po diktatu bez ikakvog prethodnog upozorenja, a kamo li mogućnosti opravdanja ili suđenja... po kratkom postupku!

Naravno da mi se nije objasnilo na egzaktnom primjeru gdje sam to i čime "zgriješio", osim paušalne procjene administratorice da nečime očito jesam! Pa to je čista katastrofa za slobodu govora, jer te, znači, mogu u bilo kojem trenutku isključit bez opravdanog razloga... dovoljna je samo paušalna procjena, nečijeg privatnog gledišta, koje je btw. strahovito rastezljivo koliko i senzibilitet osobnosti (recimo, od seljačizma uskogrudnosti Busha do Obamine intelektualne širine i civilizacijske senzibiliziranosti)!

Uvjeravam vas čak da baniranje u 7:00AM sigurno nema nikakve veze sa "vijećanjem i usuglašavanjem administratorskih mišljenja", kako nam je funkcioniranje administrativnih ovlasti, jedan muški administrator nedavno pokušao opravdat.

Mene osobito zanima zašto je zaključana tema "Tata! vs. Administracija"?!? Obzirom da je javno iznijeto nekoliko vrlo opasnih uvreda na moj račun na koja nisam dobio niti mogućnost argumentiranog razjašnjavanja s njima na te neutemeljene objede, niti satisfakciju ISPRIKOM dotičnih, a kamo li da su ti forumaši upozoreni ili nedajbože isključeni!? Pa iako sam na samom uvodnom postu jasno naznačio kako molim da se provokatori ne javljaju na tu temu! A da ne kažem kako se sama administratorica Anchie76 na svoje uvredljivo etiketiranje, moje malenkosti, ni manje, ni više nego - "ŽENOMRSCEM", velikodušno "ispričala" banom! Ma doista, HVALA joj na tome! Vrlo konstruktivno, nadasve pošteno i izniimno civilizirano od nje i mislim da je svaki daljnji komentar suvišan...

________
    * ujedinjeni savez solidarnih

** DEMAGOGIJA!
    Ono što u politici nadasve prezirem to je demagogija, podilaženje političkom primitivizmu, politički turbofolk ili politički kič. Politički neobrazovanim pukom demagozi manipuliraju, poluistinama, zvučnim frazetinama bez ikakva značenja, beskonačnim ponavljanjem "paralogičkih dokaza" i jeftinim obećanjima koja naivni i prečesto sebični ljudi žele čuti, sve dok im vukovi u jarećem krznu ne namaknu jaram i potpuno ih podvrgnu svojoj vlasti. A tada je prekasno ustanoviti da se demagog izvrgnuo u diktatora. Tako je bilo od antike do danas. I baš bi me bilo briga što oni koji su klicali demagozima imaju vlast kakvu zaslužuju kada zbog toga ne bi stradali i nedužni.

________

U nastavku, malo o roditeljstvu koje mislim da ovdje debelo trpi u spolnoj objektivnosti i izjednačenosti u pogledu svrsishodnosti i važnosti uloga roditelja u životu djeteta, vječitog pamfletiziranja - glorificiranjem superiornosti ženskih roditelja, spram s djecom generalizirano "nesaživljenih" muških roditelja, tradicionalnih "nasilnika" i emocionalnih "panjeva", te kao takvih vrlo nepoželjnih ili barem sasvim marginalnih osoba u odgoju svoje djece... razbucavanjem takvog mediokriteta, samo se intenzivira doza već pogrešno uvriježene opće klime, nažalost sa nesagledivim posljedicama za psihički razvoj, socijalizaciju i kreiranje osobnosti NAŠE DJECE i buduće društvene zajednice koju će nam oni činiti...

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ajme ,Tata!...
    Nije svako buntovništvo pravedničko nekad je samo loše usmjerena ogorčenost.
    Nije svaka diskriminacija i nepravda vezana uz spol ili boju kože,nekad je samo vezana uz određenu osobu i njezino ponašanje.
    Ja se osobno ne bi igrala sa onima koji me ne odgovaraju, ne vidim u tome uzvišene ciljeve ako ih oni ne razumiju.
    Eto,nekad si ne mrem pomoći da ne komentiram...

Banned
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa
    Ajme ,Tata!...
    Nije svako buntovništvo pravedničko nekad je samo loše usmjerena ogorčenost.
    No pa to je OK, uistinu se nemaš potrebe suzdržavat, osobito ako imaš nešto konstruktivno i argumentirano za izreći... Ne kužim zašto na ovom Forumu toliko suzdržavanja, toliko privatnih postova podrške, a niko neće taj glas podijelit u javnost?!? Meni je doista neshvatljiva tolika fama oko suzdržavanja!!!

Slažem se da nije svako buntovništvo pravedničko, ali ako si u nastavku ciljala na mene, smatrat ću to ipak čistom demagogijom, ukoliko mi se ne argumentira "loše usmjerena ogorčenost" i povezanost sa mnom!

Dakle ogorčenost definitivno postoji kada se u forumskoj zajednici zastupa samo jedna strana i jedna teza roditeljstva, kada se nekorektno i necivilizirano postupa sa konstantnom tendencijom ponižavanja onih kojih ovdje gotovo uopće nema, pa ne mogu pružit svoj glas, ili su toliko minorni (ili neaktivni) da ih se može pobrojati na prste jedne ruke, a od toga je 4/5 njih naklonjeno lakim temama!

Al najveća ogorčenost je ipak u tome da se drugo i drugačije mišljenje tretira kao nepoželjna "heretička" struja. Da se ne uvažava i grije vrijednost i opstojnost obiteljske zajednice, nego radije zastupa načelo "ma bježi od njega"... Pri tome o djetetu i djeci niko ništa ne razmišlja, a kamo li odgovorno i dugoročno! A znaš zašto, jer su sve takve uvjerene iz svojih sebičnosti kako su majke dovoljni roditelji njihovoj djeci - muškarci su ionako redom linčovani kao marginalne face i "nesaživljeni" roditelji svojoj djeci... al kad na kraju krajeva konačno ukažeš na neravnopravnost klime koja vlada, kad ukažeš na nekorektnost odnosa administracije prema određenim temama, e onda se administratori brane kako su prvo Forumaši pa tek onda administratori, al uredno svoje administratorske ovlasti koriste sa svim tim svojim uskogrudnim pogledima i privatnim kriterijima, koji ne nose puno senzibiliteta i respekta prema muškarcima kao roditeljima... da li je to teret njihovih privatnih života - neznam, niti uopće želim znati! ali definitivno znam da NE ŽELIM da mi time određuju kriterije i osujećuju širinu mojih životnih principa i načela i diktiraju što je ispravno, a što ne, pa čak i onda kada ih gro istoviđenika rasprave razuvjerava u njihovu razboritost i korektnost administriranja!

A zamisli radi se o RODITELJIMA u akciji! Kužiš?!? NE baš, jel da...

Ali sigurno znaš da RODA mijenja zakon o MPO-u, sigurno znaš da održava akcije dojenja po Trgu, sigurno znaš da RODA ima velik respekt u prozivanju za prava roditeljstva, djece, majke, trudnica, dojilja - ali očito NE ZNAŠ ili to ne želiš vidjeti, da u gnijezdu vlastite medijskog prostora (Foruma Roda), ta ista RODA zastupa tvrde linije neprimjerene RODITELJSTVU!

Nisam još sreo temu u kojoj se civilizirano i korektno - ravnopravno gleda na Roditeljstvo prema spolu i dapače da se svako nepoštivanje roditeljskog kodeksa sankcionira barem javnim upozorenjem administratora! Nisam osjetio da se apriori blaćenje muških roditelja ikada sankcioniralo ili šakom i kapom dijeljenja savjeta kako su djeci dovoljne i samo majke! A svi mi znamo koliko je to psihološki neprihvatljivo za djecu, a napose i zakonski neregularno!

pa ako ni nakon svega ne možeš shvatit moju ogorčenost u tom pogledu - iskreno mi te je žao...

Banned
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

eh da, zaboravio sam...

Ja se osobno ne bi igrala sa onima koji mi ne odgovaraju, ne vidim u tome uzvišene ciljeve ako ih oni ne razumiju.
    Dakle to si ti ovo sam ja! hvala ti lijepo što si podijelila mišljenje o sebi sa nama, međutim da je tako razmišljao mali Obama, sigurno se nikad ne bi kandidirao za predsjednika... čemu postizat neke više ciljeve, kad se možeš igrat lukom i strijelom u Keniji, a život ionako prolazi pokraj tebe... ako neš ti, neko već hoće, ali ako svi razmišljaju da neće - e kvragu onda i sve! ...evo nas - snijeg pada, a mi još uvijek u Altamiri, zagrnuti kožom Ursusa, skakućemo oko vatre i zazivamo bogove da nam pošalju sunce i kišu, rodnu godinu i stado mamuta! amen.

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ne ulazim u detalje zbog cega si se toliko uvredio i ko je pojedinacno to ucinio. Sa nekim tvojim stavovima u vezi roditeljstva sam se ( u sebi) slozila ( na uklonjenoj temi o mami koja nije sa svojom devojcicom), ali nisam imala volje i vremena da citam i odgovaram na sve kilometarske postove...
    Htedoh samo da ti kazem da nije tacno da te svi kritikuju, mrze i ogranicavaju. Tolika doza ogorcenosti mi je prosto nepojmljiva i u tom smislu se slazem sa sirius.

Citiraj Tata! prvotno napisa
    a život ionako prolazi pokraj tebe...
    Ovu recenicu sam namerno izvadila iz konteksta, pokusavsi da ilustrujem koliko zapravo vremena gubis upustajuci se u maratonske rasprave. Ti si ocito covek ogromne energije, ne vidim zasto je ne usmeris u nekom konstruktivnijem smeru. Najiskrenije i bez ikakve zelje da uvredim.

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ako ti nije jasno, ovo je uvreda. Ovom rečenicom imputiraš da je korisnica glupa pa da ne kuži tvoje visokointelektualne lamentacije.

Ali sigurno znaš da RODA mijenja zakon o MPO-u, sigurno znaš da održava akcije dojenja po Trgu, sigurno znaš da RODA ima velik respekt u prozivanju za prava roditeljstva, djece, majke, trudnica, dojilja - ali očito NE ZNAŠ ili to ne želiš vidjeti, da u gnijezdu vlastite medijskog prostora (Foruma Roda), ta ista RODA zastupa tvrde linije neprimjerene RODITELJSTVU!
    Argumentiraj konkretnim primjerom jer ovakve paušalne optužbe su baš ono protiv čega se navodno boriš.

Nisam osjetio da se apriori blaćenje muških roditelja ikada sankcioniralo ili šakom i kapom dijeljenja savjeta kako su djeci dovoljne i samo majke!
    Gdje je ovo izneseno? Ajde molim te stavi citate da odmah brišem i upozorim korisnika.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

eh da, zaboravio sam...

Ja se osobno ne bi igrala sa onima koji mi ne odgovaraju, ne vidim u tome uzvišene ciljeve ako ih oni ne razumiju.
    Dakle to si ti ovo sam ja! hvala ti lijepo što si podijelila mišljenje o sebi sa nama, međutim da je tako razmišljao mali Obama, sigurno se nikad ne bi kandidirao za predsjednika... čemu postizat neke više ciljeve, kad se možeš igrat lukom i strijelom u Keniji, a život ionako prolazi pokraj tebe
    tako je.

ti buš se kandidirao za predsjednika?

jer kako inače objasniti zašto svoje forumiranje uspoređuješ sa barackom obamom?

tu je nešto povezano? ili barem slično?

a kad se ipak uspoređuješ, onda bi trebao znati da barack nikad nije rekao: "Mislim da je barack odlučio...". to govorenje o sebi u trećem licu uopće nije simpatično, čak štoviše, otužno je.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

...
    Vjerovao ili ne ,kužim.Ipak mi toliko dopušta moj kvojent inteligencije.

Kad bi tu silnu energiju i vrijeme koje imaš utrošio u shvaćanju i mjenjanju sebe ,a ne ispravljanju( po tebi )krivih Drina,gdje bi ti bio kraj.
    Cilj ti je dobar,ali način na koji ga želiš postići,ton i (u konačnici) razlog zašto(ego je gadna stvar,teško ga je pobjediti) je potpuno promašen.

Nemam vremena ni volje hraniti nečije frustracije , pa odoh...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

blago tebi na tolikom slobodnom vremenu

osjecat ces se bolje ako to vrijeme upotrijebis na nesto pozitivno umjesto na kritiziranje svih i svega sto se razlikuje od tvojih svjetonazora

have a nice day

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zaključavam ovu temu, jer ne vidim vezu s jednoroditeljstvom.

Tata!, molim te preroštaj pdf-ove na ovom forumu, i vidi na koji bi odgovarala ovakva tema, pa ju tamo otvori.
    Hvala ti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •