Dakle, vratih se iz prognaničke disidencije Foruma USS*Roda (iliti osobne procjene protjerivanja jedne administratorice) - punih 18 dana BANA (čak se i rimuje), pa zdušno opet oblačim oficijelno odijelo buntovnika-pravednika! netko će reći da samo gledam stvari iz svog ugla, al ja ću toj nekoj samo kratko konstatirat da je moje gledanje iz "svog ugla", na sreću, svjetlosnim godinama objektivnije od njene samodeklarirane demokratičnosti, pa nek se frlji kolko hoće!
Obzirom da sam imao vremena smirit strasti, proživjet erupciju ogorčenja, već sljedećeg trenutka spoznao sam smirenost, jer prisilna disidencija je očiti dokaz nečije silne nemoći obrane svojih stavova argumentiranom artikulacijom - dakle, iskreno mogu iskomentirat kako je meni taj čin definitivni pad demokracije na Forumu.
Službeno su mi "objasnili" da sam galamio i vrijeđao osoblje!
wooow GALAMIO?!? jel to moguće da je par capslock-ova u svrhu naglašavanja pojedinih dijelova sentenci, nekome toliko nepodnošljivo??? Ono "vrijeđao osoblje" nisu mi nikad obrazložili, niti decidirano citirali gdje su uvidjeli, niti me ičime prethodno upozorili na ikakvu nepriličnost, obzirom da svi znamo kako je uvijek moguće da se radi i o krivom doživljaju ili shvaćenju određenih stvari, što bih im rado argumentirano i detaljno razjasnio. Satiru "Ko je kralj, ko pleše sam...", u duhu proletarijata negdašnje nam KP, bacili su bržebolje u tminu mraka, u 7:00AM! GOOOD MORNING, NIGERIA! (nadam se da ovo opet neće svest pod uvredu, jer ispričavam se al nemogu se ovog trena sjetit nijedne civiliziranije zemlje u kojoj bi takvo zatiranje satire i elaborirane kritike demokratski prošlo, ispričavam se i Nigeriji ukoliko to ni u njoj nebi prošlo...)
Tako da mogu samo ustvrditi za buduće naivne pravednike, kako administraciji uistinu niko ne može NIŠTA, jer kad im se ne svidi što govorite, kada kažete da njihova autokratska "vlada" ne valja za stvaranje klime objektivnosti i zdrave empatije prema obiteljstvu ili zdravom roditeljsko-partnerskom odnosu, onda vam jednostavno isključe daljnju mogućnost glasa - BANOM!
Međutim, kad se Tatini stavovi seciraju, kad se kao gladni lešinari obrušavaju na njega, kad ga vrijeđaju forumaši demagogijom** "paralogičkih dokaza", kad ga vrijeđaju čak i administratori demagogijom** "paralogičkih konkluzija" zasnovanih na "fantomskim premisama" ili mu diskreditiraju intelekt šundom Gotovčevih, pa čak i kada se javno iznosi Tatina privatnost, e onda ništa nije čak "ni na rubu dopustivosti", a kamo li preko njega... ali kad se dotakne opravdanom kritikom, potkrijepljenom čak brojnim istoviđenicima, na administratorsku strahovladu, autokraciju i privatiziranje ovlasti, e onda se radi o "apsolutnoj nedopustivosti", pa je čak i satira "Ko je kralj, ko pleše sam..." nepodnošljiva i etiketirana vrijeđanjem osoblja! Dakle da nije istinito i otužno, bilo bi zaista smiješno, jer kako naime onda uopće iskazati svoje nezadovoljstvo administracijom, a da se u administrativnim krugovima o tome konačno osvjeste i samokritično porazmisle, da očito postoje opravdani razlozi za objektivnijom promjenom načina administriranja?!? Kako stvari stoje, za sad - NIKAKO!!!
Ja sam vrlo principjelan čovjek u životu i mrzim podvojena pravila, a više od svega mrzim nedemokraciju, osobito kada te s nekog mjesta tjeraju, samo zato jer se slijepo ne slažeš s njima, a naočigled vidiš da stvaraju nedopustivu klimu, kojom štoviše, kao utjecajni mediokritet obiteljstva i roditeljstva, javno utječu na svoje članove i zajednicu, kojih nije nemali broj!
Za mene je to sramotno!
Ali eto ja sam radi kritičnosti "vlade" zaslužio ban, to me u najmanju ruku demokratičnošću zajednice podsjeća na Rumunjsku u doba Nicolae Ceauşescua ili USSR-a u vrijeme Staljina gdje strijeljaju po diktatu bez ikakvog prethodnog upozorenja, a kamo li mogućnosti opravdanja ili suđenja... po kratkom postupku!
Naravno da mi se nije objasnilo na egzaktnom primjeru gdje sam to i čime "zgriješio", osim paušalne procjene administratorice da nečime očito jesam! Pa to je čista katastrofa za slobodu govora, jer te, znači, mogu u bilo kojem trenutku isključit bez opravdanog razloga... dovoljna je samo paušalna procjena, nečijeg privatnog gledišta, koje je btw. strahovito rastezljivo koliko i senzibilitet osobnosti (recimo, od seljačizma uskogrudnosti Busha do Obamine intelektualne širine i civilizacijske senzibiliziranosti)!
Uvjeravam vas čak da baniranje u 7:00AM sigurno nema nikakve veze sa "vijećanjem i usuglašavanjem administratorskih mišljenja", kako nam je funkcioniranje administrativnih ovlasti, jedan muški administrator nedavno pokušao opravdat.
Mene osobito zanima zašto je zaključana tema "Tata! vs. Administracija"?!? Obzirom da je javno iznijeto nekoliko vrlo opasnih uvreda na moj račun na koja nisam dobio niti mogućnost argumentiranog razjašnjavanja s njima na te neutemeljene objede, niti satisfakciju ISPRIKOM dotičnih, a kamo li da su ti forumaši upozoreni ili nedajbože isključeni!? Pa iako sam na samom uvodnom postu jasno naznačio kako molim da se provokatori ne javljaju na tu temu! A da ne kažem kako se sama administratorica Anchie76 na svoje uvredljivo etiketiranje, moje malenkosti, ni manje, ni više nego - "ŽENOMRSCEM", velikodušno "ispričala" banom! Ma doista, HVALA joj na tome! Vrlo konstruktivno, nadasve pošteno i izniimno civilizirano od nje i mislim da je svaki daljnji komentar suvišan...
________
* ujedinjeni savez solidarnih
** DEMAGOGIJA!
Ono što u politici nadasve prezirem to je demagogija, podilaženje političkom primitivizmu, politički turbofolk ili politički kič. Politički neobrazovanim pukom demagozi manipuliraju, poluistinama, zvučnim frazetinama bez ikakva značenja, beskonačnim ponavljanjem "paralogičkih dokaza" i jeftinim obećanjima koja naivni i prečesto sebični ljudi žele čuti, sve dok im vukovi u jarećem krznu ne namaknu jaram i potpuno ih podvrgnu svojoj vlasti. A tada je prekasno ustanoviti da se demagog izvrgnuo u diktatora. Tako je bilo od antike do danas. I baš bi me bilo briga što oni koji su klicali demagozima imaju vlast kakvu zaslužuju kada zbog toga ne bi stradali i nedužni.
________
U nastavku, malo o roditeljstvu koje mislim da ovdje debelo trpi u spolnoj objektivnosti i izjednačenosti u pogledu svrsishodnosti i važnosti uloga roditelja u životu djeteta, vječitog pamfletiziranja - glorificiranjem superiornosti ženskih roditelja, spram s djecom generalizirano "nesaživljenih" muških roditelja, tradicionalnih "nasilnika" i emocionalnih "panjeva", te kao takvih vrlo nepoželjnih ili barem sasvim marginalnih osoba u odgoju svoje djece... razbucavanjem takvog mediokriteta, samo se intenzivira doza već pogrešno uvriježene opće klime, nažalost sa nesagledivim posljedicama za psihički razvoj, socijalizaciju i kreiranje osobnosti NAŠE DJECE i buduće društvene zajednice koju će nam oni činiti...