Citiraj Scandalous prvotno napisa
ona:"očajna sam, jučer sam se posvađala s mužem i on me ošamario. ne znam što da radim. u totalnom sam šoku."
forumaš1:"molim te iznesi dodatne činjenice kako bi ti mogli dati točniji naputak i presuditi tko je u pravu"
Slucajno zalutah pa mi upade ovo u oko... Ne bi zasigurno trebali zvucati ko govorni aparat, ali tako nesto bi nam trebalo... Meni moja mladja sestra cesto dodje sva izbezumljena, bijesna, ljuta, tuzna, isfrustrirana jer ima problem u vezi/s prijateljicama/skolom i slicno... Uvijek joj kazem da se prvo smiri i onda da mi isprica sto se dogodilo, ali od samog pocetka i neka nista ne izostavi... Ukoliko primjetim da pricu prilagodjava, sto je sasvim razumljivo i prirodno, postavljam potpitanja i tako dodjem do barem neke sredine...

Nju to nikad nije uvrijedilo, povrijedilo te i dalje uvijek prvo dolazi k meni sto god bilo bez obzira sto je svjesna da cu joj ja direktno i bez pardona reci ako nije u pravu...

Iako sam mlada, primjetila sam da je ljudima cesce potrebnija inekcija stvarnosti, nego sazalijevanje...
samo, ti si pričala sa sestrom u 4 oka.
Da te slučajno sestra zamoli za savjet preko foruma, iz bogzna kojeg razloga (meni isto nisu jasni ni razlozi drugih forumaša koji toliko intimne stvari iznose na forume da ih čitaju tisuće forumaša od kojih su neki vrlo vjerojatno i njihovi poznanici, prijatelji, rodbina...) sigurno joj ne bi rekla "molim te iznesi još podataka na forum (da ih svi možemo čitati)". Jer ti je do te osobe stalo.
Zato mislim da to ne bi trebali raditi ni osobama koje ne poznamo. Forum jednostavno nije mjesto za to.