Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: molim preporuku za knjigu o razvoju samopouzdanja

mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno molim preporuku za knjigu o razvoju samopouzdanja

ako netko ima preporuku za neku knjigu koja se bavi poticanjem dječjeg samopuzdanja, nešto kao "bolje biti vjetar nego list" koja mi je

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Nije baš samo o samopouzdanju, ali meni se jako dobrom čini knjiga S. Greenspana, "Vještine igrališta: emocionalni razvoj djece školske dobi". S time da "školska dob" u knjizi obuvaća uzrast od 5 do 12 godina.

mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    Nije baš samo o samopouzdanju, ali meni se jako dobrom čini knjiga S. Greenspana, "Vještine igrališta: emocionalni razvoj djece školske dobi". S time da "školska dob" u knjizi obuvaća uzrast od 5 do 12 godina.
    thanks, potražiti ću tu knjigu

nema veze što nije samo o samopouzdanju, ionako to povlači još nekoliko drugih tema kao što su sramežljivost, pa prilagodljivost grupi, sada vrtiću, poslije školi ...

a i dob za koju je knjiga mi odgovara

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

procitala sam tvoj post i odmah se sjetila knjige:

"poticanje razvoja djecje socijalne kompetencije" od l.katz i d.e.mcclellan

knjiga je vise savjetnik za odgajatelje,ali i za roditelje/sve koji se bave s djecom..
    meni je pomogla u sagledavanju nekih stvari na drugaciji nacin, i dobila sam dosta poticaja iz nje na temu ohrabrivanja djeteta (medjuodnosi medju njima) a to blisko ide i sa samim razvojem samopostovanja i samovrijednosti u djece. u knjizicama grada Zagreba je zasigurno ima .

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

seligman "optimistično dijete"

mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

cure thanks

sve sam zapisala i popodne hitam u knjižnicu

Lutonjice, tvoje preporuke za slikovnice i knjige su mi super, pozorno ih pratim

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Mamaduda vidim da smo iz istog grada pa bi ti preporucila da sutra (15.10. u 19,00 sati sredisnji odjel za odrasle) posjetis gradsku knjiznicu gdje ce biti predstavljena knjiga "Epidemija popustljivog odgoja" (zasto su djeca nevesela, nezadovoljna, sebicna ... te kako im pomoci) sve to ponekad proizlazi i iz nedovoljno samopouzdanja, a kako je i djecji tjedan na temu odgoja i obrazovanja, djecji odjel ima posebno izlozene i predstavljene knjige o odgoju mozda ti djelatnice djecjeg odjela mogu jos nesto preporuciti na temu samopouzdanja.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Lawrence Shapiro: Kako razviti emocionalnu inteligenciju djeteta

Potpisujem tanju_b za Vještine igrališta (ima i drugih Greenspanovih knjiga, jedna od njih je Sigurno dijete, ta je možda bliže ovoj temi o samopouzdanju).

I Biddulphove knjige su mi ok - Sretno dijete... ne, čekaj, knjige se zovu Tajne sretne djece i Nove tajne sretne djece.

A što se tiče knjiga Majde Rijavec i Dubravke Miljković, sve su dobre, a mislim da je to zato jer su nam bliske... Ja volim onu "Razgovor sa zrcalom" ali ista stvar, to nije (isključivo) namijenjeno djeci, a mnoge stvari su primjenjive.

Ne mogu se sjetiti kako se zove jedna dobra... Autorica je Wendy Grant, a knjiga govori o tome kako se od sukoba dolazi do kooperativnosti (no to je literatura za roditelje djece na pragu puberteta... ). Nažalost, nemam je više, pred koju godinu darovala sam je osobi kojoj je više trebala. No, naći ću je već... imam možda još koji mjesec vremena!

mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Peterlin :D

sad ne znam koju prvo da posudim

VGmama, vidjeti ću ako stignem možda sutra dođem, zanima me što će se pričati

ti dolaziš?

baš iščitavam topic o toj knjizi da vidim malo što su pisale cure koje su pročitale knjigu

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Mamaduda, nadam se da cu doci, knjiga me jos vise zanima nakon sto sam procitala forum 8)

mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj VGmama prvotno napisa
    Mamaduda, nadam se da cu doci, knjiga me jos vise zanima nakon sto sam procitala forum 8)
    ako budem dolazila javim ti pa se upoznamo

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Obavezno djete uključiti u neki sport! Bilo kakav! To je super za samopouzdanje, skoro da i ne treba knjiga.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hm, da, ako je dobar u njemu

a ako nije, kao moje dijete kad se upisalo na rolanje, pa je nakon 2 dana odustala jer su je svi zezali da stalno pada i da je nespretna, onda baš i nije dobro za samopouzdanje, zar ne?

moje dijete se ne snalazi u sportovima općenito, i ovakav savjet je stvarno presmješan za nju, ona je dobra u nekim drugim stvarima i na njiam hrani svoje samopouzdanje. na sportu sigurno ne

dakle, treba znati u čemu je dijete dobro, a u čemu nije, pa sukladno tome upisivati na raznorazne grupe

mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa

dakle, treba znati u čemu je dijete dobro, a u čemu nije, pa sukladno tome upisivati na raznorazne grupe
    slažem se

moja kćer je dobra u sportu ... i role i bicikl ... je svladala za jako kratko vrijeme i jako je spretna ali nije zainteresirana da ide negdje na tako nešto, čak nije htjela ni pogledati što rade na ritmici
    zato već drugu godinu ide na engleski i mislim da joj to puno pomaže u stjacanju samopouzdanja

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

pratim temu...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

SVE što djetetu dobro ide može se iskoristiti za podizanje samopouzdanja.

A ono što djetetu ne ide isto se može iskoristiti, ali treba pažljivo i oprezno postupati.... Uspjeh u onome što im do jučer nije išlo, a danas ide djeluje savršeno! (Ne pitajte me kako znam - djeca krenula u prvi razred glazbene, prvi tjedan su lili suze a sad već hvataju neke stvari i raste im perje...)

Još nešto - ako se osjete korisnima (donesu kruh, odnesu smeće, pospreme svoje stvari, prazne suđericu ) pa ih se pohvali, iako ih koji put tj. gotovo uvijek treba tjerati, provjereno isto djeluje...

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Epidemija popustljivog odgoja
    Rado bih ovo procitala, jer smatram kako je to jedini i glavni razlog danasnjem roditeljskom nesnalazenju s djecom, kada mnogi roditelji pogresno (svjesno ili nesvjesno - necu u to ulaziti) shvacaju "nove" nacine odgoja, pa djeci ne odredjuju granice, bazicna pravila, vec im popustljivi odgoj, usudila bih se reci, cak i pase, s obzirom da iziskuje manje ukljucenosti u roditeljstvo, a time nudi vise vremena za sebe. Djeca to najprije koriste, ali nakon nekog vremena postaju izgubljena, bez (pravog) oslonca u zivotu i dolazi do raznih frustracija.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja također... Bila je svojevremeno cijela rasprava o toj knjizi, ne da mi se sad tražiti.

Isto dobra je i Diane Ehrensaft: (Raz)maženo dijete

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •