Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: Mazanje pipice kremom

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno Mazanje pipice kremom

Molim savjet,

je li mažete bebici samo vanjske usmine ili i unutarnje i klitoris?

Što radite ako su unutarnje usmine mrvicu crvenkaste?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

samo i izričito vanjske, nikako unutarnje!

stanam avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj Smajlić prvotno napisa
    samo i izričito vanjske, nikako unutarnje!
    potpisujem. a crvenilo nam je brzo prolazilo.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

možda da je opereš nekim odgovarajućim biljnim blagim čajem par puta tokom dana, kad je presvlačiš?

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Nakon pišakanja - kakanja peremo s vodom i namažemo samo vanjske usne i to ne obilno već tako da se dobije filc da kad piški , pišaka samo sklizne. Nikako ne unutarnje, ako se malo proljevaste kake nađe unutra najbolje je upotrijebiti malo više vode da se ispere i to je to!

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Zašto ne unutarnje?
    Pitam jer sam ja par puta namazala. Kada se pokaka u sred noći, tijekom sisanja, ja je pustim da posisa do kraja, pa je presvučem i brišem mokrim tuferpm, ali je ne želim prati pod pipom da se ne razbudi skroz .... onda sam primijetila da joj je pipica crvena pa sam je namazala i po unutarnjim usnama. Naprosto sam mislila da će joj tako biti ugodnije ukoliko je sluznica nadražena.

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Unutarnje nisam ni prala ni mazala da se izbjegne sljevanje u rodnicu-meni rekoše, ali kremica je nekako našla put i do unutarnjih pa sam ju znala isprati kao i vanjske- no ne tako često. Ja sam do njenog drugog mjeseca vodu prokuhavala i držala u termosici. Zato jer se često pšresvlačila , a voda je strašno tvrda. Sad koristim vodu iz pipe, ali ne i pod pipom(nisam tak spretna), uostalom sad manje kaki pa se ne presvlačimo onako često.

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Strane tvari samo će dodatno nadražiti sluznicu.
    Mi pokraj stolića za prematanje imamo termos bocu sa čajem od kamilice i pri svakom presvalačenju je operemo njime pomoću blazinice a kad se pokaka operemo obilno vodom.
    Crvenilo, ako ga ima prođe brzo samo od sebe.

tocekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

meni su rekli ne unutra da se ne poremeti pH pipice

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja sam mazala ponekad unutra, kad se baš puno zacrveni ali sam mazala nevenovu mast na kojoj piše da može da se maže i na sluzokožu.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa
    Ja sam mazala ponekad unutra, kad se baš puno zacrveni ali sam mazala nevenovu mast na kojoj piše da može da se maže i na sluzokožu.
    Da, samo nevenova mast mora biti čista. Tj. bez dodataka nekih mineralnih ulja, bla-bla. Znači samo neven + bazna mast.
    Ja i dalje navijam za Pavlovićevu

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj vanesax prvotno napisa
    Da, samo nevenova mast mora biti čista. Tj. bez dodataka nekih mineralnih ulja, bla-bla. Znači samo neven + bazna mast.
    Meni je kuma nabavila neku super nemačku, baš za kožu i sluzokožu. A Pavlovićku ne volem.... pa to ti je!

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja zapravo samo namažem pelenu tako da se njoj prenese malo kreme s pelene, izbjegavam mazati direktno. Perem pod mlazom, a ako nešto ostane unutra, pobrišem s navlaženom vatom

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj vanesax prvotno napisa
    Meni je kuma nabavila neku super nemačku, baš za kožu i sluzokožu. A Pavlovićku ne volem.... pa to ti je!
    8)
    Ma ni ja je nisam volela baš. Čak sam iz protesta nakupovala koječega drugog, pa me patronažna u čudu gledala kad mi je zatražila P, a ja rekla da je nemam. Pa kako nemaš... pa čime ćemo da mažemo bebu, itd...ali mi je Lira iz porodilišta došla doslovce sa krastama po dupetu kao da je sedela na petardama i nema čime je nismo mazali. Pravili su nam u apoteci mast za njenu guzu. Ni to ništa nije pomoglo. Ali, čim sam stavila P. prošlo joj je "ko rukom odneseno"

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

ovo nisam imala pojma.

ja sve to obilato namažem :/ i očito griješim :?

dajte mi objasnite kako curu perete pod pipom a da poštujete pravilo "od sprijeda prema straga"
    mene ionako svi čudno gledaju što je još uvijek perem sa pamukom i vodom.

dakle, molila bih da mi detaljno opišete održavanje higijene pipice jer nikad nije kasno početi ispravno

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

E, a što je s vlažnim maramicama? Mogu li one štetiti koži?
    Ja ih koristim umjesto vate i ponekad pažljivo očistim one male mrvice što se skupe unutra...
    Kako obilnu kakicu koja uđe između perete vodom? Ubacite bebu u kantu ili... ? Vata mi djeluje kao da čisti samo površinu.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Kada je nosila pelene, pa kakica uđe među usmine, to sam čistila vaticom namočenom u ulje (ja sam koristila kantarion ili nevenovo ulje, a mislim da može i obično bebi ulje).

Vata mi djeluje kao da čisti samo površinu.
    Ovo nisam razumela. Površinu čega?

Jako retko sam koristila vlažne maramice. Sumnjivi su mi ti sastojci kojima se namaču, kad sam ih koristila ispirala sam ih vodom pre nego što bih je obrisala. Ali uglavnom vata i voda.

A što se higijene tiče, ne perem ništa posebno, samo spolja, vodom. Guzu joj operem i sapunom, ali pišu ne, samo prepone jer se tu znoji. Ako se zacrveni namažem nevenovu mast. Nikad je nisam mazala stalno, preventivno, već samo ako se zacrveni. I to je to.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ma to - površinski, s vanjske strane. Kakica (pogotovo ona rjeđa) se uvuče među usmine,
    pa mi se čini da vata ne dolazi do tih mjesta za razliku od maramica koje su tanje... možda sam u zabludi.
    Ima i druga stvar - maramice su mi praktičnije, začas ju očistim kompletno.

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

a kad se ukuka, i sve se razlita, kako pod pipom?

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Nakon što se pokaka stolicu većinski uklonim mokrim maramicama. Na bide (sad kad je veća pa može i sjediti, prije u umivaonik) stavim jedan meki ručnik da joj bude mekano i da se ne ušokira od hladnoće. "Posjednem" je na to i operem vodom najprije odotraga a potom sprijeda. Ako se nešto uvuklo među usmine to očistim kasnije blazinicama natopljenim kamilicom (kuhamo domaću kamilicu i držimo u termusici pokraj stola za presvačenje). Obrišem mekom krpom. Ako je crveno namažem Pavlovićevom a ako je ev. nadraženo Sudokremom. Zgodnije mi je koristiti blazinice od vate jer se ne "mucaju".
    Nakon mokrenja samo operem kamilicom i osušim.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Vidim da mi malena ima neko blago crvenilo na vanjskoj usmini (koža malo kao namreškana, ako razumijete)a prije nikad ništa (guza i piša uvijek bili ko lice) ,stara je 5 i po mj.
    Što činiti? jel može bit od "novih" pelena koje isprobavam?

Ja joj namažem laganim slojem kreme Linola Fat (preporučila nam dermatologica za bebe još na trudničkom tečaju), očekujem da će proći.

imate kakav pametan savjet?

Inače je brišem onim većim vatenim blazinicama umočenim u vodu nema šanse da bih je obrisala vlaž.maramicama iznutra (osim kad smo vanka) bome ne bih ni sebe, sve mi je nekako bljaki od te kemije.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja verujem da su maramice praktičnije, ali ipak je zdravlje deteta na prvom mestu. MM se jednom, kad smo išli na put, obrisao (u nemanju boljeg rešenja) Nivea pure cotton bebi maramicama. Kaže da je osećaj grozan, i da hoće i da peče. Ja sam nosila namočene neke papirne ubruse iz DMa u jednom kutijici pa smo se i napolju brisali tako.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

...da je osećaj grozan, i da hoće i da peče.
    Nije da skrećem s teme, ali meni je to jednom baš pomoglo protiv pečenja

A ono ću probat definitivno s lavabo-om i kasnije kamilicom. Voda je ipak - voda (cheeper&eco).

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ma meni su te maramice grozne. Provela sam neko vrijeme u bolnici na čuvanju trudnoće a tamo na 30 žena 3 tuša. Pokušala sam se tu i tamo okoristiti tim mokrim maramicama kad mi je ponestalo papirnatih ručnika (njih sam otkrila u Mulleru (mislim da piše washlappe) - daju se fino smočiti i možeš se prebrisati bez da se raspadnu.) i to me tako peklo da nema teorije da bi se približila djetetovoj sluzokoži sa time. Mada kad smo negdje vani prisiljena sam ih upotrijebiti ako ne mogu do vode (inače nosimo blazinice sa sobom pa je i vani mogu oprati). A od svih (isprobam ih najprije na sebi, najmanje peku Pampersove).

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Tonka je još u bolnici dobila prilično jaku urtikariju od Johnsonovih maramica tak da ih izbjegavam u širokom luku.

Voda pere sve! A ako se malo i zavuče unutra to riješim namočenom vatom. Vlažne maramice koristim samo za starijeg klinca kad nema vode u blizini.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa
    Vidim da mi malena ima neko blago crvenilo na vanjskoj usmini (koža malo kao namreškana, ako razumijete)a prije nikad ništa (guza i piša uvijek bili ko lice) ,stara je 5 i po mj. Što činiti? jel može bit od "novih" pelena koje isprobavam?

Ja joj namažem laganim slojem kreme Linola Fat (preporučila nam dermatologica za bebe još na trudničkom tečaju), očekujem da će proći.

imate kakav pametan savjet?

Inače je brišem onim većim vatenim blazinicama umočenim u vodu nema šanse da bih je obrisala vlaž.maramicama iznutra (osim kad smo vanka) bome ne bih ni sebe, sve mi je nekako bljaki od te kemije.
    jel netko zna za ovo crvenim slovima?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Pa zar nitko?

Mazala sam Bepanthenom, pa Sudocremom, niš se ne mijenja vjerojatno su gljivice pa idem sutra do pedijatrice. Ovo traje nekih 5-6 dana.

Mislila sma da netko možda razlikuje pelenski osip od gljivica, al šta je tu je.Idemo sutra do dr.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •