-
K.-ina pedica je i homeopat, no svejedno nam je preporucila prick test.
moram iskreno priznat da je za K. on bio traumatican.
radili smo u Klaicevoj. prvo su joj na jednu pa na drugu rukicu nakapali u 2 stupca nekakvih 30-40 razlicitih alergena, onda obiljezavanje kemijskom, a onda najgori dio-bockanje. plakala je, a ja sam je drzala, sto i nije bas jednostavno jer ne smije jos sljedecih 10ak minuta to nicim dotaknut.
u biti mi se cini da bi sve to mozda bilo cak manje traumaticno da smo to radili dok je jos bila beba.
al eto, sad bar znamo na cemu smo.
mislim da je test ispao dosta uspjesan jer su me prije upozorili da on moze ali i ne mora pokazat reakciju, a kod nje se pokazalo da je alergicna na svu zivu vrstu peludi, a od hrane na soju i bijelu ribu. doc mi je cak rekao da nije bas cesto da se kod manjeg djeteta vidi tako jasna reakcija.
u cijeloj prici puno olaksava ako vec postoji sumnja na odredjene alergene, tako da se ipak napravi neka selekcija, jer uzrocnika alergija moze bit mali miljon.
npr. ako recimo sumnjate na pelud, da vam ne rade test samo na kivi, orah, ribu i mlijeko.
pored svega toga mislim da ti homeopatska dijagnostika u najmanju ruku moze jos dodatno upotpunit sliku.
meni je uvijek nekako najsretnija opcija spojit zapadnjacku dijagnostiku i homeopatski pristup lijecenju, a lijekove koristit ovisno o ozbiljnosti i hitnosti.
cak i kad mi dijete npr. mora dobit antibiotik, dodatni homeopatski lijek moze ublazit nuspojave ili ubrzat oporavak isl.
ja sam za kombinatoriku
.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma