-
urea i kreatinin - upomoc starijoj gospodji!!! bubrezi?
Drage Rode,
moja baka od 80 godina, ima dijabetes, povraca vec vise od dva tjedna sto god pojede ili popije. Dvaput su bili u bolnici ali "nije bilo mjesta" (da, za stare ljude koji nikoga ne poznaju i jos k tome ne izgledaju imucni). Vadili su joj krv i dali tablete protiv mucnine i valjda pustili da umre, ah to je druga (i tuzna) prica. Pokusavamo sami saznati sto vise na internetu, ali ne znamo niti u kojim se mjerama mjeri u hrvatskoj jer su mjere drugacije od americke literature.
Mozete li nam pomoci? Dobila je cedulju s rezultatima testova, pisu samo brojke ali ne i mjere:
urea = 22,5 - da li je to milimol po litri, mmol/l, ili miligram po decilitri, mg/dl?
kreatinin = 210 - da li je to micro mol po litri ili miligral po decilitri mg/dl? Ili nesto trece?
Da li netko zna koje bi trebale biti normalne vrijednosti? (cak i ako ne znate mjere)
po onome sto sam uspjela saznati, to su previsoke vrijednosti (ali ne mogu biti sigurna!) i pokazuju na kronicno oboljenje bubrega (chronic kidney failure), koju dobiva preko dvije trecine dijabeticara. Na americkom forumu su mi rekli da previse uree u krvi cesto izaziva mucninu i povracanje i da dijeta s max 10% bjelancevina pomaze.
Upomoc!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma