E je u ponedjeljak napunila 6 (petra prvotno napisa
i
istodobno
).
Za rodjendan je od nas dvoje dobila:
- djecju Bibliju na talijanskom (ne ide na vjeronauk u skoli, a zeljela sam da nije zakinuta za tu tematiku, plus tako moze vjezbati citanje, a i slike (sto ona voli) su krasne);
- slikovnicu Ruzno pace koja istovremeno i govori (takodjer na talijanskom) - to mi se cinilo totalno bebasto, no ona ju je sama izabrala, a kasnije sam skuzila da je dobra zato sto moze istodobno dok ide prica pratiti tekst, pa tako i slusa i cita samostalno;
- talijanski Scrabble (opet mi je zgodno, jer tako vjezba vokabular, a moze igrati u drustvu)
- badmington set (da ne budu samo 'sjedilacke' aktivnosti, plus to je jedan medju rijetkim sportskim 'pomagalima' kojeg jos ne koristi);
- Hello Kitty lunchbox (pronadjoh ga na kraju!- dobila bi to inako, no upao je taman za rodjendan)
- neke Barbie DVD-ove (na hrvatskom, da ga ne zaboravi u potpunosti)...
- i masu (ali masu) ukosnica, gumica za kosu i sl., za njenu dusu
I onda sam se totalno zanijela, pa sam kupila jos i nesto Barbie robice i putni Monopoly, no to sam na kraju odvojila, bit ce za sv. Nikolu i za sv. Lucu...![]()
BTW, ako zelis veliki poklon, a Petra voli likovni izrazaj, apricot me je podsjetila, E ce za Bozic dobiti stafelaj + uljane boje + platna + kapicu (ostali pribor vec sav ima, a i masu toga je dobila sad na proslavama rodjendana).
Uglavnom, za rodjendan smo isli vise na drustvene igre i edukativne stvarcice. Radi skole, ali i zato sto sam znala da ce ju zanimati (npr., ovo ljeto je na Siciliji ulijetala u svaku crkvu i zastajala pred raspelom, i silno ju zanima ta tematika, otuda nam ideja za djecju Bibliju).