Results 1 to 8 of 8

Thread: JAJNIK PRILJUBLJEN UZ MATERNICU

ivana zg's Avatar

Default JAJNIK PRILJUBLJEN UZ MATERNICU

Imam pitanje jer mi nije nešto jasno?
    Ginekologica mi je rekla da mi je desni jajnik priljubljen uz maternicu. E sad nešto nisam razumjela. Ja na njemu imam miom. Ona je rekla da je uzrok tome neka jaka upal. Uzrok miomu ili tome što mi je jajnik "srasao" uz maternicu???????
    nekako nisam sigurna da je jajnik srasao uz maternicu već da je između jajnika i maternic miom koji ih povezuje :/
    Možda lupetam Ako u nalazu piše da je desni jajnik priljubljen uz maternicu onda valjda je.
    mene to jako boli.
    Radila sam papu-čekam nalaze i još ću raditi neke testove.
    Ima li to tko od vas je li opasno, kako ste to dobile itd?????
    Pomozite nema baš na internetu puno o tome, većinom takve probleme imaju žene koje su imale carski ali ja sam normalno rodila.
    Hvala!!!!!!

ina33's Avatar

Meni je lijevi jajnik priljubljen uz maternicu i nisko položen, ali to znam samo zato jer sam godinama na UZV-ovima pa ponavljam da "olakšam" novom dr-u (tj. onome koji me prvi put gleda) potrebu, inače nikako to ne bi znala i to nije uzrok neplodnosti ili tako nečeg. Ako sam dobro zapamtila (a nisam sigurna) to je nastalo zbog upala u mojoj anamnezi, ali to nisam ziher. U svakom slučaju, tamo je, i ne miče se od tamo, a laparaskopija je pokazala da je inače sve uredno, nema priraslica itd.

ina33's Avatar

Potreba = potraga (za tim jajnikom preko UZV-a dok se ne ugleda na ekranu), koji glupi lapsus tastaturi .

I moji su jajnici čudno postavljeni, jedan priljubljen, a drugi daleko od maternice, vjerojatno zbog upala, ali to nije utjecalo na mogućnost začeća. Mislim da se ne trebaš previše brinuti radi nesavršenosti u anatomiji.

anima's Avatar

i ja imam lijevi jajnik priljubljen uz maternicu, to sam otkrila na jednom uzv prije nekoliko godina i prije trudnoće, nikad mi to nije stvaralo problem

ivana zg's Avatar

Hvala vam cure, ma meni je i godinu dana nakon poroda sve bilo ok, osim dva mioma koja ima i koji su se smanjili nakon trudnoće....ne sjećam se da sam u zadnjih godinu dana imala nekakvu upalu, ali evo valjda jesam kad se jajnik priljubio uz maternicu.....na žalost ja konstantno osjećam bol na toj desnoj strani.......prije trudnoće sam imala jako bolne menstruacije i bez tableta bi završila na hitnoj....no nakon poroda se dalo izdržat, do prezadnji put kada me je 2h toliko bolilo da sam mislila da ću umrijet, nakon toga ništa, niti kod zadnje menge :?

ginekologica mi tvrdi da me sada boli jer imam ovulaciju, ali ovo nije normalno....mislim bol je izdrživa ali konstantna i stalna...kao kad prehladite mjehur pa vas stalno štreca.....

Ivana-imam 'mozda slican' problem kao i ti,desni jajnik uz maternicu,iza njega miom 4 cm(intraligamentarno),otkriveno sve tek nakon 3 godina bolova i pretraga gdje nitko nije uspio vidjeti taj miom.Bolove imam povremeno kao da mi se nesto ukljesti i nemogu ni nogu pomakniti
    Molim te reci mi gdje je tebi tocno miom i koje velicine i da li ti je stvarao probleme u trudnoci??
    Da li ti je jajnik i prije trudnoce bio uz maternicu?,citam da to moze bit od priraslica i znaciti neprohodnost jajovoda sto bi takodjer bio problem za trudnocu

Osoblje foruma leonisa's Avatar

meni je nakon CR lijevi prirasao i to straga. ginekologica na sistematskom koja je to otkrila rekla je da bi mogla imat problema s plodnosti. znam da me ubedirala do daske.
    od tad sam bila 3 puta trudna, svaki put lijevi jajnik.

sretno