Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: prekid roditeljskog dop. radi godišnjeg i povratak na rod.d.

učiteljica Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno prekid roditeljskog dop. radi godišnjeg i povratak na rod.d.

Molim vas za pomoć!
    Ekipa pomozite!

Rodila sam 1.4.2009. i nakon prvih 6 mjeseci porodiljnog opusta otvorila sam roditeljski dopust (drugih 6 mjeseci) od 1.10.1009. Htjela bih iskoristiti svoj godišnji odmor a da mi se ne smanji naknada kad se vratim s odmora. Čula sam da je potrebno uzeti manje od 30 dana. (Namjeravam uzeti 29 dana).
    1. Da li mogu otvoriti god.odmor a da ne odradim ni jedan dan, tj. da direktno sa rodit.dopusta idem na god.odmor?
    2. Da li u tih 29 dana idu i vikendi ili se računaju samo "čisti" radni dani?

Ovo mi je bitno i hitno jer mi je suprug ostao bez posla a imam 2 djece i sad ćemo svi 4 živjeti od 3400kn. (2400kn rodiljne naknade i 1000kn sa zavoda za zapošljavanje od supruga)

Unaprijed hvala!

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Re: prekid roditeljskog dop. radi godišnjeg i povratak na ro

Citiraj učiteljica Sanja prvotno napisa

1. Da li mogu otvoriti god.odmor a da ne odradim ni jedan dan, tj. da direktno sa rodit.dopusta idem na god.odmor?
    2. Da li u tih 29 dana idu i vikendi ili se računaju samo "čisti" radni dani?
    Pozdrav (kolegice) učiteljice Sanja! I ja sam u sličnoj situaciji, ja sam rodila 24.3. i sada sam (nakon 6 mjeseci rodiljnog) na godišnjem jedino što se ja sada nakon godišnjeg vraćam raditi.

Ono što ti ja mogu odgovoriti:
    1. Možeš direktno s roditeljskog na godišnji.
    2. Računaju ti se samo radni dani, ne vikendi i praznici.

Kako je moja tajnica provjerila, ne možeš iskoristiti cijeli godišnji kada nisu praznici, ja ću konkretno iskoristiti 21 dan sada, a 9 dana (moram) "iskoristiti" na zimskim praznicima. Jedino ne znam kako će ti se plaćati naknada nakon godišnjeg, tj. što će ti ići u prosjek.

učiteljica Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Hvala ti kolegice na savjetu!
    Pozdrav Slavoniji od dalmacije!

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U godišnji odmor se računaju radni dani, ali u prekid kod korištenja roditeljskog odmora KALENDARSKI DANI.

Sanja, provjeri još jednom u HZZO-u, suprug ti je u međuvremenu ostao nezaposeln. Ako napraviš prekid, postoji šansa da ne dobiješ nastavak, jer više niste u istom radnopravnom statusu.

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Re: prekid roditeljskog dop. radi godišnjeg i povratak na ro

Citiraj LIMA prvotno napisa

Kako je moja tajnica provjerila, ne možeš iskoristiti cijeli godišnji kada nisu praznici, ja ću konkretno iskoristiti 21 dan sada, a 9 dana (moram) "iskoristiti" na zimskim praznicima. Jedino ne znam kako će ti se plaćati naknada nakon godišnjeg, tj. što će ti ići u prosjek.

Netočno!

U kolektivnom ugovoru stoji da se godišnji u pravilu koristi u vrijeme praznika, no to ne znači i isključivo te o drugom rasporedu korištenja godišnjeg odlučuje ravnatelj, znači o njemu ovisi. Znam nekoliko kolegica koje su koristile godišnji u cjelosti u jednom komadu. Neke po završetku porodiljnog, a neke između.

Moj je odlučio dati mi godišnji u cjelosti jer bih se trabala vratiti raditi sredinom 11.mjeseca, a ovako ću se vratiti početkom 2.polugodišta jer nikome ne odgovara da se vratim na samo zaključivanje ocjena.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •