clumsy mom prvotno napisa
Samo razgovor sa tetama to može rešiti :/ . I to jedan iscrpan razgovor pun informacija sa vaše strane - kako se dete ponaša kući, kad su krenule promene, kako se vi osećate zbog ponašanja vašeg deteta i ponašanja druge dece prema njemu...On jeste najmlađi u mešovitoj grupi (neko dete mora biti najmlađe, sada je na žalost to baš vaše) i starija deca će ga zezati dokle god im se dozvoljava :/
Ja sam inače jako protov mešovitih grupa u vrtiću. Ima dosta dobrih strana takvih grupa ali eto ima i loših i neki mali harambaša bi dobro prošao u takvoj grupi ali neko osetljivije dete itekako može da vuče posledice neprestanog ugnjetavanja
Ne znam koliko će ti biti lakše kad ti kažem da su petogodišnjaci u principu nesvesno okrutni, imaju potrebu dodvoriti se društvu i ako je to na način da najslabijeg zovu smrdljivkom i da govore kako stalno prdi to im nekako ide u dobno ponašanje (kakica, piša, slina...to su im omiljene gluposti kojima se zamajavaju u tom uzrastu). Zato i kažem da se tu najviše tete trebaju potruditi da ga nekako infiltriraju u grupu :/
Joj, baš mi je žao što prolazite kroz takvo nešto :/