Cure, hvala na odgovorima!
Naravno da sam isto popodne, kad sam došla po dijete, razgovarala s tetom i objasnila joj i njegovo ponašanje, i naše osjećaje, i jasno izrazila svoj stav da bih željela da obrate pažnju na ponašanje grupe, da se takvo ponašanje ne bi ponavljalo, i da ga, na kraju, zaštite od takvih napada.
Teta je genijalno reagirala, rekla je da je takvo ponašanje neprihvatljivo i da će svakako djecu upozoriti da se tako ne ponašaju.
Problem je u tome što je ta teta bila na zamjeni bila (do petka).
Prenijela je moju pritužbu kolegici, a ova me (potpuno netaktično, pred roditeljima koji su dolazili po djecu, i pred odgajateljicama iz drugih grupa na dvorištu), upitala kakav je to problem, i sama zaključila (bez da sam išta uspjela reći) - naravno da će se to ponavljati, pa to su djeca, oni si svaki dan nešto kažu, i onda se nastave igrati... .

Mislim da nema smisla da joj pokušam objasniti moje gledište. Glavno da joj je skrenuta pažnja, vjerujem da neće dozvoliti da joj se opet dođem tužiti.

Inače, čini mi se da je malac bolje Cijeli vikend smo proveli zajedno, bili smo na izletu, baš je bio dobro raspoložen. Bez agresivnih ispada :D