lani su u nasoj skoli djeca iz 1. i 2. razreda - boravkasi isla na zbor u vrijeme produzenog boravka. vecini se svidjalo pjevati u zboru, vjezbati i nastupati na priredbama. jutros pitamo jedan tata i ja uciteljicu kad ce ove godine krenuti zbor, a ona nam sa zaljenjem kaze da ove godine nece biti zbora za boravkase. kazu da su na aktivu dobili obavjest da je protuzakonito da djeca idu na slobodne aktivnosti za vrijeme nastave, a i boravak je nastava.
molim prosvjetne radnice, forumasice da mi odgovore, ako znaju, da li je to istina ili gdje i kako da to provjerim.
uciteljica je naglasila da je jako zao i uciteljici koja vodi zbor sto je pala takva odluka.
meni se to cini takvom gluposcu da mi je tesko povjerovati u tako nesto. znaci djeca za vrijeme produzenog boravka mogu van na igraliste, mogu gledati po dva sata crtice kad ne idu van, ali ne smiju na slobodne aktivnosti. to mi je sve skupa nejasnije jer znam da je jedna djevojcica iz larinog razreda lani u drugom polugodistu prestala ostajati u boravku, nosila je doma stvari i doma je pisala zadace. dakle isto nije bila na nastavi.
bila bih zahvalna ako mi netko moze pomoci savjetom kako da se izborimo za zbor ili da mi barem objasni ovu konfuziju.