Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: nema slobodnih aktivnosti za vrijeme produženog boravka

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno nema slobodnih aktivnosti za vrijeme produženog boravka

lani su u nasoj skoli djeca iz 1. i 2. razreda - boravkasi isla na zbor u vrijeme produzenog boravka. vecini se svidjalo pjevati u zboru, vjezbati i nastupati na priredbama. jutros pitamo jedan tata i ja uciteljicu kad ce ove godine krenuti zbor, a ona nam sa zaljenjem kaze da ove godine nece biti zbora za boravkase. kazu da su na aktivu dobili obavjest da je protuzakonito da djeca idu na slobodne aktivnosti za vrijeme nastave, a i boravak je nastava.

molim prosvjetne radnice, forumasice da mi odgovore, ako znaju, da li je to istina ili gdje i kako da to provjerim.

uciteljica je naglasila da je jako zao i uciteljici koja vodi zbor sto je pala takva odluka.

meni se to cini takvom gluposcu da mi je tesko povjerovati u tako nesto. znaci djeca za vrijeme produzenog boravka mogu van na igraliste, mogu gledati po dva sata crtice kad ne idu van, ali ne smiju na slobodne aktivnosti. to mi je sve skupa nejasnije jer znam da je jedna djevojcica iz larinog razreda lani u drugom polugodistu prestala ostajati u boravku, nosila je doma stvari i doma je pisala zadace. dakle isto nije bila na nastavi.

bila bih zahvalna ako mi netko moze pomoci savjetom kako da se izborimo za zbor ili da mi barem objasni ovu konfuziju.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisam prosvjetni radnik, ali moja kći u drugom razredu za vrijeme boravka ima ritmiku i francuski. Ne znam ima li kakve veze što se te dvije aktivnosti plaćaju.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

sandam, ne znam kako je u vašoj školi, ali kod nas je bio pritisak roditelja da onda djeca ne naprave zadaće u boravku, pa moraju pisati kod kuće

i ja bih najradije da sve slobodne aktivnosti budu unutar boravka, da se poslije ne moramo razvažati po gradu, pa makar svaki dan zajedno pisali zadaće.
    ali, eto... ne misle svi tako.

(škola stranih jezika ima satove u vrijeme boravka, uz odobrenje ravnatelja. nas nekoliko se izborilo za to)

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

ma kod nas se nitko nije zalio na nenapisane zadace, pogotovo sto su klinci stizali i zadacu i na zbor. problem je, kako kaze uciteljica, da je zakonom zabranjeno da djeca imaju slobodne aktivnosti za vrijeme nastave, a boravak se broji u nastavu.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ne bih rekla da je zakonom zabranjeno.

Naime, organizacija produženog boravka (pazite, NE radi se o cjelodnevnoj nastavi, ako je cjelodnevna nastava onda može bit da je to zaista negdje u zakonu) pripada u domenu lokalne samouprave, a ne države, kao što je slučaj za osnovno školstvo. Učitelji u db plaću primaju iz "druge vreće" i slično. Daklem, ako se radi o nekoj zabrani, to može biti jedino odluka nekog gradskog poglavarstva.

Adresa na koju bih se ja obratila i pitala za točnost informacije jest Gradski ured za obrazovanje i šport:

http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=826

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Hvala, zene!

Peterlin, probala sam nazvati, ali mi se nitko ne javlja. Probat cu jos poslije ili cu im poslati e-mail. Radi se sigurno o produzenom boravku, a ne o cjelodnevnoj nastavi.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

poslala sam e-mail pa cu vas obavijestiti o ishodu.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj sandam prvotno napisa
    Hvala, zene!

Peterlin, probala sam nazvati, ali mi se nitko ne javlja. Probat cu jos poslije ili cu im poslati e-mail. Radi se sigurno o produzenom boravku, a ne o cjelodnevnoj nastavi.
    Kad je svojevremeno kolega imao neke dvojbe oko vrtica, mislim da je otisao u Ilicu 25 osobno. Sve su rijesili... (prije 2-3 godine). S ovim nemam vlastitog iskustva. U nasoj skoli ima nekih aktivnosti koje idu u vrijeme boravka, a neke se odvijaju popodne. Provjerit cu tocno sto ide u vrijeme boravka (ne idu moja djeca pa ne znam, oni su krenuli u glazbenu skolu, ne stignu) ali gotovo sam sigurna da ima nesto i u okviru boravka. Ne bih napamet, provjerit cu...

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kodnas u školi je strani jezik i sport u vrijeme boravka, ali poslije 15,30 kad i tako prestaju aktivnosti okopisanja zadaća i počinje "slobodno"vrijeme,tako da smo mi super zadovoljni da mu ispunimo to vrijeme,da ne bude biše manje prepušten sebi ili gledao crtiće cijelo vrijeme.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

pitala sam jutros uciteljicu u koje vrijeme je trebao biti termin za zbor i rekla je da 5. sat. dakle je u neko vrijeme nastave. mozda je u tom kvaka.
    ovi iz gradskog ured se ne javljaju na moj upuceni e-mail. morat cu im pokucati na vrata.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •