Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: suha koža ruku i sluznica nosa

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno suha koža ruku i sluznica nosa

znam, znam da ima o tome na različitim topicima, ali ne želim odogovor ovlaživač. jer ga imamo i jer meni ne pomaže dovoljno.

čim krenemo s centralnim, koža nadlanice mi puca, krvari. sluznica u nosu suha-naravno, slijedi prehlada, upala sinusa....i tako svaki put.

imamo ovlaživač, prilično dobar, eterična ulja su u upotrebi, kapam fiziološkom, koristim razne kreme i ulja za kožu, ali NIŠTA ne pomaže.

ima li još štogod, po mogućnosti čarobno, što bih mogla učiniti ili da se pomirim sa ovakvim stanjem.

negdje sam vidjela da je ionizator dobar-da i njega ukopčam??

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

I meni bi dobro došla informacija o nečemu čarobnom...A dok se ne nađe čarobno, rabim obično:

U kadu bademovo ili maslinovo ulje (recimo 1-2xtjedno, rijetko stignem češće se zavaliti) i ponekad dodam žlicu - dvije mlijeka da se ulje bolje rasprši. Tak sam se riješila suhih potkoljenica... I maskaru skidam bademovim uljem, općenito mi je dobro za tanku kožu oko očiju.

Stopala i ruke zimi mažem melemom, a bome i usta. Nosim malu kutiju u džepu, nije mi dosta jednom dnevno za ruke - odmah dobijem zanoktice.

Za nos sterimar, aqua maris - štogod ima, a odnedavno mi je otkriće morska voda s propolisom. Stariji sin ima sličan set problema, kupila sam njemu a onda i sebi! Za situacije sa začepljenim nosom mažem iznutra Biosept kremom (iz DM-a) s eukaliptusom.

Ionizator - imali smo ga par godina u uredu i odustali, nekako mi se čini da je to čudo bilo generator i skupljač prašine... Ne znam. Nikakvih efekata nisam primijetila. Stvar se popravila kad smo iizbacili tekstilne podove i stavili parket. Bolja je kvaliteta zraka, barem nije pun prašine.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni koža nije presuha, samo koža ruku-strava
    znači, melem-i njega, povremeno, koristim, no nisam primjetila značajno poboljšanje.

a gdje kupuješ tu morsku vodu s propolisom-ljekarna, dm, ili...?

hvala

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je jednom prilikom kozmetičarka rekla da kad se u kupku stavi maslinovo ili bademovo ulje da je dobro staviti i žlicu jabučnog octa, jer je 'kisela' kupka dobra i za ph vrijednost kože i za razbijanje teških masnih kapi ulja pa ulje bolje prodre u kožu. I jedan stari narodni recept koji sam čula govori tome u prilog: u maslinovo ulje kapne se par kapi limunovog soka, time se namažu ruke prije spavanja i navuku pamučne rukavice.
    I, da, bez zaštitne kreme za ruke ne ići van po hladnom i vjetrovitom vremenu, evo ja sam maloprije vješala veš na dvorištu i ruke mi šušte, šušte...
    A sluznica nosa meni zna biti tako suha, pogotovo kad me uhvati prehlada, da ne mogu izaći van i disati 'vanjski' zrak, pa i po kući i kad spavam preko nosa imam zamotanu maramu . I špricam i s fiziočoškom, i s propolisom (imam neki sprej s propolisom i eteričnim uljima), ali kad me baš zgrabi jedino krpa preko nosa pomaže .

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Val prvotno napisa
    a gdje kupuješ tu morsku vodu s propolisom-ljekarna, dm, ili...?

hvala
    U ljekarni. Zove se Propol-aid rhyno spray. Valjda sam dobro napisala...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Val prvotno napisa
    meni koža nije presuha, samo koža ruku-strava
    znači, melem-i njega, povremeno, koristim, no nisam primjetila značajno poboljšanje.
    Imam iste probleme koje navodiš u prvom postu, s posebnim naglaskom na kožu prstiju na rukama koja je zimi u očajnom stanju. Spašava me nešto što se zove pčelinja mast, a nabavila sam svojedobno u DM-u. Nije da to sprečava nastajanje ranica i pukotina na prstima, ali pomaže da brže zacijele. Bolje išta nego ništa.
    I da, ima bolje djelovanje od melema.

Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

evo i mene medu vama - vec su me pocele peckati ruke.

meni pomaze i za ruke i za nos redovito mazanje - lanolinom! dakle krema za bradavice ili mast ovcije vune. probajte! ima u DM-u njihova marka babylove "mama" krema za bradavice. ona mala bijela tubica sa roznim cepom. ili purelan ili lanolin kupljen na grame u ljekarni - super stvar!!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo, moja frendica, tj. anchi, kaže ovako:
    jesti puno orašastih plodova jer su bogati hranjivim mastima, a
    kožu mazati mješavinom suncokretovog i maslinovog ulja.

pišite i dalje. nešto će nas valjda "spasiti".

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Eh, da.... Kad naletim, dobra mi je i Linola krema, ali dugo dugo je nisam vidjela. Svojevremeno sam si do donosila iz Njemačke.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kako funkcionirate?

Pronašla sam odličnu kremu za ruke i sad sam, kuc-kuc, ok.
    dakle, moja spasiteljica je:
    Olival krema, za ruke i nokte, s nevenom. Koncentrat. (tamnoplava tubica).

A i nosek je bolje. Ne znam jel od ionizatora (u to sumnjam) ili sam se, jednostavno, priviknula na suhlji zrak. Vidjet ćemo jel trajno ili...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Meni isto po zimi užasno puca koža ruku. Jedina krema koja pomaže (naravno ako redovito i to stalno mackam ) je Glysolid. Ima je u Mulleru. Koristim je već godinama i kad je nije bilo za kupiti kod nas nabavljala sam ju vani. Isprobala sam sva čuda krema raspoloživih kod nas i u drogerijama i ljekarnama, ali ništa mi nije tako dobro kao G.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Meni je za ruke spas Eucerinova Repair handcreme 5% urea. super mi je jer mi ne masti jako ruke sto me inace jako nervira.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •