Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: POMOĆ platnene pelene

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno POMOĆ platnene pelene

Prije svega pozdrav svima na forumu i hvala na gomili korisnih informacija. Nakon što smo supruga i ja odlučili da ćemo koristiti platnene pelene vrlo teško se snalazimo u svim tim silnim informacijama. Pročitali smo cijeli (ne bas cijeli ) forum i upoznali se različitim vrstama i proizvođačima. Eh sada tek počinju problemi. Toliko ljudi i toliko različitih iskustava i kombinacija. Po tome dok bih isprobao što valja dijete bi vjerojatno krenulo u školu . Jedino smo sigurni da nam se pelene trebaju brzo sušiti jer ne možemo staviti sušilicu u stan tako da vjerojatno dolazi u obzir split ili neka slična kombinacija. Dakle pitanja su sljedeća. Ima li kakve razlike u kvaliteti među proizvođačima? Na pelene.info ih je nekoliko, a u Beba trgovini u Rijeci smo našli i Bambino mio pakete. Poznajemo i jednu gospođu koja ih šiva i od koje se mogu naručiti. Moram priznati da mi ni razlike između rodinih pusa nisu jasne, kada, koju i zašto koristiti. Bilo bi mi draže da postoje i tu ti start paketi ili da su barem otprilike složeni da znamo šta bi nam uopće trebalo.

Ako itko ima volje odgovarati na ovih par vrlo kratkih i jednostavnih pitanja biti ćemo i više nego zahvalni.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

rodine sam samo vidjela, nisam ih koristila, ali to mmi je bilo dovoljno da zakljucim da su ove koje imam kvalitetnije. a usput i jeftinije.
    kupovala sam ih preko neta, na e-bayu i kod tete sivalice u sarajevu.

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ima razlika medu proizvodacima i to velikih. RP se razlikuju po kroju i vrsti materijala od kojeg su napravljene . Za susenje su definitivno najbolje pocketice jer ulozak vadis pa se brze suse , ali meni osobno najdraze su one size , pamucne u kombinaciji s rodinim ili ME coverima.
    Pitanja su ti opcenita , pa nisam bas sigurna ni na sto da odgovorim.
    rodine sam samo vidjela, nisam ih koristila, ali to mmi je bilo dovoljno da zakljucim da su ove koje imam kvalitetnije. a usput i jeftinije.
    Mozes otkriti koje su to kvalitetnije pelene?

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Hvala svima na tako brzim odgovorima.Razlog zašto smo i stavili ovaj post je to što smo pogledali Bambino mio pelene u toj Beba trgovini u Rijeci i svidjelo nam se.Sve što imaju u katalogu može se i naručiti ako nije u trgovini.Same pelene su od dva dijela(gaćice i troslojna pelena) te se vjerojatno može kombinirati sa tetrama i sl.Nakon što smo se raspitali malo okolo rekli su nam da se to najlošije platnene pelene. :? :? Zato su i pitanja iz prvog posta preopćenita.Pa da skratim ..Da birate između tih Bambino mio i ovih sa pelene.info odnosno rodine puse koje bi ste izabrali?Financije nisu problem već sušenje i dostupnost.

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Meni se uopce ne svidjaju te Bambino mio... Obicna tetrica, malo deblja i kraca i zastitna... To mi nekako nije to...

Mi, na primjer, imamo Luci, Flafi, Natura i od sivalica. Sve su 'normalne', kao jednokratne, samo nekoliko pelenica od Nature su split, te se nesto brze suse. Imam i 5 pocketica, one se sigurno najbrze suse, ali ja ih najmanje koristim, nekako su mi velike kad uvalim tertricu u njih.

Svi proizvodjaci koje ja imam imaju web stranicu pa si pogledajte kako izgledaju.

Rodine bih ja isto svrstala u kategoriju 'normalnih', mislim da se samo razlikuju u materijalu, ali nisam sigurna, njih (jos) nemam.

Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

meni se cini da bi za vas najbolje bila "split" (ulozak se stavi na pelenu ili je vec zasiven) ili "pocket" (s tim da ne mora biti pul-pocketica, nego sasvim pamucna, gdje ide preko cover). e sad dali zelite onesize ili pelene u velicinama, to odlucite sami.
    ja sam sa sinom koristilia prvo totsbots bambus (super split pelena!) i onda smo koristili tetre + cover (i to mi je bilo dobro!). sa kcerkicom smo u biti bez pelene, ali ponekad koristimo tetru/prefolds sa vunenim soakerom.

ako te nesto detaljnije zanima, mozes poslati pp, da sad ne stavljam previse linkova, da ne ispadne da reklamiram pojedine proizvodace. jer ne mislim ih reklamirat, nego samo da pokazem kakvih razlika ima.

bambino mio nisam koristila.

call me mommy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj stink prvotno napisa
    Da birate između tih Bambino mio i ovih sa pelene.info odnosno rodine puse koje bi ste izabrali?Financije nisu problem već sušenje i dostupnost.
    rodinu bambus pusu sa rodinim zastitnim gacicama, jako mekane, jako fine, susenje, na suncu jedan dan, sada ne znam kak ce biti po zimi, i uzela bi od bambina samo zbog zastitnih ali ja sam se zeznula pa uzela ono za novorodence sto mi je ubrzo bilo premalo(beba 3600 po izlasku), a onda promoce i procure. neznam dal bi vece bile bolje, ali sam ih ja ljepo kombinirala sa tetrama i pusama. takoder imam gomilu obicnih tetri i svdskih pelena i najobicnijih zastitnih gaca iz apoteke. to mi je ispalo financijski najpovoljnije. rodine puse imamo 4 komada, malo su mi bile skupe.

Smokvica. avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Evo mog iskustva..
    Korisili tetre+švedske( dok je bila ful mala, prvih par mj. i kad bi nam ponestalo platnenih), rodine puse ( model prije ovih sada), flafi i ME (Mother ease)
    Nakon godinu dana, ME se najboje drže. Gotovo da se i nisu uništile! Po meni br.1 jer su i mekane i najbrže mi se suše.
    Flafi se isto dobro drži, u super su stanju, samo im je mana što su malo deblje pa se sporije suše ali su super za noć.
    RP-ama je čičak u jako lošem stanju, i na 2 modela se vanjski dio malo počeo parati po naborima oko nogica. Kad bi stavila novi čičak bile bi i za drugo dijete.
    Nadam se da sam bar malo pomogla

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

puno hvala svima
    suzili smo izbor na flafi od bambusa i rodine bambus pelene. valjda cemo se snac za to susenje i pomocu radijatora ove zime. narucivanje izvana nije opcija jer imamo manje od 2 tjedna pa da ne dode beba prije pelena. uglavnom gori nam pod petama i sutra telefonom narucujemo

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sutra nećete moći naručiti rodine bambusice jer je rodina mliječna konferencija i nema kupovine u gnijezdu
    ali možete naručiti preko webshopa, ili nazvati idući tjedan

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj call me mommy prvotno napisa
    ...ali ja sam se zeznula pa uzela ono za novorodence sto mi je ubrzo bilo premalo(beba 3600 po izlasku), a onda promoce i procure. neznam dal bi vece bile bolje, ali sam ih ja ljepo kombinirala sa tetrama i pusama.
    što se tiče veličina, ne isplati se kupovati veličinu small (osim možda rabljene preko burze, ako naletite). To se jako brzo preraste, negdje do trećeg mjeseca, a nakon toga će vam odgovarati srednja veličina vjerojatno sve dok ne izađete iz pelena (ne znam za koga se uopće rade te large pelene). Jedino gaćice je možda dobro imati koji komad najmanjih, a pelene nabavite fitted (one koje se pomoću drukera mogu prilagoditi veličini novorođenčeta) ili još najjednostavnije tetre.

Zaštitne gaćice - dovoljno vam je 3, uvrh glave 4 komada (nemojte se zeznut kao ja, reći ću samo da sam ih poslije poklanjala )

Ja sam imala rodine puse, one prve modele, i bila sam s njima zadovoljna, osim što je trebalo malo više da se osuše, zimi obavezno dosušivanje na radijatorima.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

margita je nosila Small zaštitne do nekih 6 mjeseci, pa se nikako ne bih složila s tim da S ne treba uopće kupovati

nisu sva djeca ista, i ne rastu svi podjednako

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

također, nosila je i L zastitne,
    dakle prvih 6 mjeseci je bila S, od 6-cca 15 mjeseci M, a od 15 do 24 mjeseca L
    sve mi ih se isplatilo kupiti jer je sve nosila barem 6 mjeseci

r_i_t_a avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

kupila bih za pocetak 2-3 pelene da vidimo kako ih decko prihvaca.
    zanima me sta sve moram kupiti i koju velicinu.on ima 8 mj i 10kg
    znaci sta ide u paket pod pelena

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Najbolje ti je kupiti one size (OS) pelenu, dakle, jedna velicina, podesavas pelenu drukerima, dodatni ulozak (mozes i ne moras )i zastitne gacice.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

evo narucili puse prirodi i flafi konoplju i bambus i zastitne pelene i sad smo spremni. morat ce bit dobro kad budemo imali iskustva nadam se da cemo i mi pomoci drugima hvala i pozdrav

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Uzivajte!

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj bebelina prvotno napisa
    Ima razlika medu proizvodacima i to velikih. RP se razlikuju po kroju i vrsti materijala od kojeg su napravljene . Za susenje su definitivno najbolje pocketice jer ulozak vadis pa se brze suse , ali meni osobno najdraze su one size , pamucne u kombinaciji s rodinim ili ME coverima.
    Pitanja su ti opcenita , pa nisam bas sigurna ni na sto da odgovorim.
    Mozes otkriti koje su to kvalitetnije pelene?
    teta sivalica iz sarajeva.
    tots bots i little lamb.

r_i_t_a avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

trebam pomoć ..koja veličina covera mi treba za kilažu 10 i više kg

call me mommy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

moj je decko 10 kg, i imam M,koji se da fino podesiti, nekak mu je taman.mozda oko nogica malo preuzak.

Smokvica. avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Mislim da je to skroz relativno.
    Moja cura ima 15ipo mj i jedva 9 kg.
    M joj je na zadnjem drukeru i skroz komodno oko nogice stoji (na središnjem bi bilo taman).
    Vitka na mamu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •