Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: mali bureci, hitno trebam recept

  1. #1

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno mali bureci, hitno trebam recept

    ...koji je svojedobno netko stavio (čak mislim da je ines) a ne mogu naći.

    ono, tena tijesto, sir, margarin... pa sve skupa u škrinju

  2. #2
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Recept je od anchie76, kopiram ga ovdje i stavljam link:

    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...86bf1945183744

    Savrseno za grickanje, a ne moras raditi tada kad su gosti dosli. Napravis kad hoces, stavis u duboko zamrzavanje i samo izvadis i ispeces kad gosti nalete



    Burekcici (ili sto bi mozda neki rekli - male sirnice )


    Potrebno:

    1 tijesto za savijacu (npr. Tena. Gledajte da ima 9 kora, da ne razmisljate sto cete s korama viska )



    Za nadjev:


    1/2 margarina (ja stavim putar) – bitno je da bude mekan da se moze raditi s njim

    2 jaja

    500-700 gr svjezeg sira

    1 kiselo vrhnje

    1 zlicica soli

    1 prasak za pecivo



    Za ovo gore nije potreban mikser, dovoljno je umutiti kuhacom.



    Uzmu se 3 kore - na svaku se razmaze 2 zlice nadjeva. Dakle:

    Kora-2 zlice nadjeva-kora-2 zlice nadjeva-kora-2 zlice nadjeva. Pa se smota u roladu, umotaj u neku foliju i stavi u duboko zamrzavanje. Isto to se napravi i s preostalih 6 kora, tako da imamo 3 rolade sveukupno.



    Prije pecenja, izvaditi iz dubokog da se malooo otopi, rezati na 1cm debljine i slagati "burekcice" u tepsiju - ostaviti mjesta izmedju jer narastu dok se peku. Peci na 200C dok ne porumene.

  3. #3

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    hvala, sinoć sam radila po sjećanju i nisam puno fulala

  4. #4

    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Postovi
    1,769

    Početno

    je li nužno da "odleže" u dubokom prije pečenja ili može odmah na pečenje?

  5. #5
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Citiraj princess puffy prvotno napisa
    je li nužno da "odleže" u dubokom prije pečenja ili može odmah na pečenje?
    Kad odleže onda se mogu rezati na kriškice, inače je pregnjecavo.

  6. #6

    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Postovi
    71

    Početno

    U mom receptu, vrlo sličnom, ide manje maslaca (ne znam kolko, oko 50 grama), prasak uopce ne ide, a idu 4 jaja (predivno se napusu). Sad birajte - ili kolesterol, ili kemija.....

  7. #7

    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Postovi
    1,769

    Početno

    samo da prijavim
    radila sam po receptu od anchie76 za naš drugi rođendan
    i mališi su jeli ( )
    i stvarno je super,super i super

    (a i može se unaprijed napraviti,što mi je drago za poluditi)

  8. #8

    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Cro Susedica
    Postovi
    1,732

    Početno

    Kod mene u receptu uopšte ne stoji masnoća i idu 3 jaja, ali se odgore na svaki burekčić još stavi kašika smese od 1 cele kisele pavlake (vrhnja) izmešane sa 1 žumancetom. Ja odgore još pospem nekad i susam.
    Mmmmmljac.
    Pravim to i sa drugim nadevom. Šampinjoni, meso...

  9. #9

    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Postovi
    1,357

    Početno

    Jesam li dobro shvatila sa se "rolada" reže kolutove od 1 cm širine i dobiju se mali okrugli bureci?

  10. #10
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Citiraj rena7 prvotno napisa
    Jesam li dobro shvatila sa se "rolada" reže kolutove od 1 cm širine i dobiju se mali okrugli bureci?
    Da, ali možeš ih i deblje, budu sočniji kad se ispeku.

    I recept za burekčiće je moj a ne anchie-n.

  11. #11
    KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Lokacija
    Beograd
    Postovi
    1,433

    Početno

    Cure,jel svezi sir onaj sto mi ovde zovemo Svapski,ili Sremski :? ja imala neki tvrdi pa nikako razmazati te 2 kasike nadeva na koru
    Morala sam dodati malo kiselog mleka da namazem svih 9 kora.
    Trenutno se zamrzavaju,nadam se da ce svejedno biti ukusno :D

  12. #12
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Jedno i drugo je svjezi kravlji sir (mislim da se takav jos zove i mladi sir).

    Koliko ja znam, jedina razlika izmedju sremskog sira i svapskog sira je slijedeca:

    Sremski sir je punomasni, a svapski posni

    Da, sa takvim mazivim sirom moze se bez problema mazati kore.

  13. #13
    KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Lokacija
    Beograd
    Postovi
    1,433

    Početno

    Napravila,pojeli :D
    Jedino sam malo presolila,moja greska

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •