-
Dizanje teškog u trudnoći
Ostala sam trudna a moja bebica ima šest mjeseci i 9kg. Stalno mi je na rukama, koliko je opasno dizati teško u trudnoći?
-
Pa,zavisi....
I ja sam ostala trudna s drugim kada je prvi imao 8 meseci,i vukla sam ga.I ne samo njega,vec njega u kolicima,natovarenim kesama iz nabavke,pa uz stepenice na prvi sprat... :/
Nije mi nista bilo,mada su me u kasnijim mesecima hvatale kontrakcije...
Zavisi od tebe,rizicnosti trudnoce...svakako je bolje da ne nosis tesko,sto znamo,nije lako izvodljivo ako imas bebu i pogotovo ako si sama s njom vecinu dana.
A 10tak godina kasnije u trecoj trudnoci sam takodje vukla iz nabavke,ali sam osecala svoje godine i trudila se(bezuspesno)da se postedim.
Neke zene osecaju posledice i malog napora i tereta,a neke i ne.
-
u svojoj situaciji nemozes izbjeci dizanje teskog pa stoga ako je trudnoca normalna savjetujem ti samo da malo pripaz i nadjes nekakvu sredinu ako vec dizes 10kg da to ponekad ne znaci 20kg.A mozes i nastojat bebaca zabaviti i biti s njim ne samo nosenjem vec ga stavit u lezaljkicu koja pomogne mnogim roditeljima s problemom nosenja,u kolica,na didakticku dekicu s igrackama itd postoji puno nacina za kvalitetno provodenje vremena koji ne podrazumjevaju nosenje.Svakako payite na sebe i svoju novu trudnocu,odmarajte s bebom i nastojte sto manje dizati tesko koliko god to bude moguce
-
-
predlažem da razmisliš o ovome što je peterlin rekla :D zaista je poučno
-
mene je to isto brinulo, misic je imao ja mislim 12 kg kad sam ostala trudna, sad ima oko 16, ak ne i preko, i dalje ga nosim - ne puno - kolko " moram ". zatvorena skroz, cerviks duzi nego s njim, evo danas je mjesec dana do termina i sve super. e nije zapravo, skoro zaboravila, pojavila mi se pupcana hernija kad je trbuscic poceo rast, sad malo iskoci, malo se vrati u normalu - ovisi o naporu - dizanju.
-
Osoblje foruma
ja sam zatrudnila sa k. kad je f. imao 13 mjeseci i nosila sam ga cijelu trudnocu, bez problema, a zivimo na 3. katu bez lifta. znaci--ovisi o trudnoci.
-
kao sto su cure i rekle, zavisi od trudnice do trudnice, ja S ne nosim cesto ali ga umem podici pa i nositi na kratko. on sad ima oko nekih 14 kg
-
pravilo je da nema pravila,individualno je kod svakog organizma ali treba pripazit,također znam ženu koja ima malu razliku između djece i baš zato jer je dizala starijeg u trudnoći imala je problema i morala mirovat
-
Ja imam curicu od skoro 4 godine i cca 16kg i od rođenja voli biti na rukama. Učim je da je sad ne mogu nositi kao prije, ali nekad je od želje jednostavno dignem. Osjećam se dobro i želim si to priuštiti, ali ako uočim i najmanju nelagodu - sjedamo ili ležimo i neko vrijeme je nosi samo tata (šmrc). Bojim se i ja zbog prethodnih trudnoća da ne bih prije reda stigla do bolnice.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma