Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Dizanje teškog u trudnoći

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno Dizanje teškog u trudnoći

Ostala sam trudna a moja bebica ima šest mjeseci i 9kg. Stalno mi je na rukama, koliko je opasno dizati teško u trudnoći?

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Pa,zavisi....
    I ja sam ostala trudna s drugim kada je prvi imao 8 meseci,i vukla sam ga.I ne samo njega,vec njega u kolicima,natovarenim kesama iz nabavke,pa uz stepenice na prvi sprat... :/
    Nije mi nista bilo,mada su me u kasnijim mesecima hvatale kontrakcije...
    Zavisi od tebe,rizicnosti trudnoce...svakako je bolje da ne nosis tesko,sto znamo,nije lako izvodljivo ako imas bebu i pogotovo ako si sama s njom vecinu dana.
    A 10tak godina kasnije u trecoj trudnoci sam takodje vukla iz nabavke,ali sam osecala svoje godine i trudila se(bezuspesno)da se postedim.
    Neke zene osecaju posledice i malog napora i tereta,a neke i ne.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

u svojoj situaciji nemozes izbjeci dizanje teskog pa stoga ako je trudnoca normalna savjetujem ti samo da malo pripaz i nadjes nekakvu sredinu ako vec dizes 10kg da to ponekad ne znaci 20kg.A mozes i nastojat bebaca zabaviti i biti s njim ne samo nosenjem vec ga stavit u lezaljkicu koja pomogne mnogim roditeljima s problemom nosenja,u kolica,na didakticku dekicu s igrackama itd postoji puno nacina za kvalitetno provodenje vremena koji ne podrazumjevaju nosenje.Svakako payite na sebe i svoju novu trudnocu,odmarajte s bebom i nastojte sto manje dizati tesko koliko god to bude moguce

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Čuvaj se koliko možeš... Ja sam skupo platila cijenu "ne mogu ne dizati teško" (v. potpis, razlika između djece mi je godinu i 2 mjeseca).

U drugoj trudnoći probala sam se "čuvati" (nisam više nosila kolica+sina na 2 kat, ali sam nosala sina, vreće s placa i slično, iako mi je ginekolog rekao da pazim jer se otvaram kao vrata od štaglja ). Rezultat: na pol trudnoće završila na čuvanju i umjesto da ne dižem teško i budem doma, provela sam puste tjedne na kampiranju na Sv. duhu...i rodila nekih 6 tjedana prije termina. I danas se pitam da li se to moglo izbjeći... S druge strane, moj stariji je bio sve to vrijeme doma s bakom i tatom (bez mene ), prestala sam ga dojiti silom prilika itd. Preživjeli smo, ali možda smo mogli i bolje proći.

Pa ti vidi da li neke stvari ipak možeš izbjeći...

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

predlažem da razmisliš o ovome što je peterlin rekla :D zaista je poučno

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

mene je to isto brinulo, misic je imao ja mislim 12 kg kad sam ostala trudna, sad ima oko 16, ak ne i preko, i dalje ga nosim - ne puno - kolko " moram ". zatvorena skroz, cerviks duzi nego s njim, evo danas je mjesec dana do termina i sve super. e nije zapravo, skoro zaboravila, pojavila mi se pupcana hernija kad je trbuscic poceo rast, sad malo iskoci, malo se vrati u normalu - ovisi o naporu - dizanju.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam zatrudnila sa k. kad je f. imao 13 mjeseci i nosila sam ga cijelu trudnocu, bez problema, a zivimo na 3. katu bez lifta. znaci--ovisi o trudnoci.

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

kao sto su cure i rekle, zavisi od trudnice do trudnice, ja S ne nosim cesto ali ga umem podici pa i nositi na kratko. on sad ima oko nekih 14 kg

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

pravilo je da nema pravila,individualno je kod svakog organizma ali treba pripazit,također znam ženu koja ima malu razliku između djece i baš zato jer je dizala starijeg u trudnoći imala je problema i morala mirovat

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja imam curicu od skoro 4 godine i cca 16kg i od rođenja voli biti na rukama. Učim je da je sad ne mogu nositi kao prije, ali nekad je od želje jednostavno dignem. Osjećam se dobro i želim si to priuštiti, ali ako uočim i najmanju nelagodu - sjedamo ili ležimo i neko vrijeme je nosi samo tata (šmrc). Bojim se i ja zbog prethodnih trudnoća da ne bih prije reda stigla do bolnice.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •