Dojim curicu od dvije godine ali želim prestati i htjela bih joj ponuditi neko mlijeko na šalicu da popije prije spavanja.
S 11 mj. je imala reakciju na jogurt i ad mlijeko s kojim sam joj napravila kašicu, i onda smo počeli koristiti Allernova mlijeko za djecu alergičnu na kravlje mlijeko jer se nisam mogla dovoljno izdojiti za pahuljice ( a i nije mi se dalo). Ne želi ga piti, meni ima grozan okus i miris, ali ga jede kad je s nečim pomiješano.
Rižino mlijeko (probali smo Vitariz) je toliko odvratno i slatko da ga ne želi okusiti. Probala sam joj napraviti rižolino koji je s ad mlijekom bez okusa, a s rižinim je bio preslatki i nije ga htjela jesti. Od Alnature nije tak grozno ali ga isto nije htjela piti, okrene glavu čim osjeti miris toplog mlijeka.
Sojino ne želim davati jer ima genetsku sklonost alergijama. Zobeno nisam nigdje našla. Osim toga to ionako nije mlijeko, zanima me još da li dijete mora piti mlijeko u toj dobi.
Sad ima 2 god. i na mliječne proizvode više nema reakcije, jede abc sir i palačinke i ostalo pečeno s mlijekom pa razmišljam da joj ponudim neko ad mlijeko da ga pije ali ne zna koje. Molim da mi preporučite neko koje ima dobar okus da ga može piti dijete koje nikad nije pilo ad mlijeko nego samo majčino. Ima nekih s okusom vanilije, ne znam da li možda da probam s tim?
Ako se ne smije o tome ovdje pisati, molim odgovore na pp.