Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: Kakvo mlijeko nakon dojenja?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno Kakvo mlijeko nakon dojenja?

Dojim curicu od dvije godine ali želim prestati i htjela bih joj ponuditi neko mlijeko na šalicu da popije prije spavanja.

S 11 mj. je imala reakciju na jogurt i ad mlijeko s kojim sam joj napravila kašicu, i onda smo počeli koristiti Allernova mlijeko za djecu alergičnu na kravlje mlijeko jer se nisam mogla dovoljno izdojiti za pahuljice ( a i nije mi se dalo). Ne želi ga piti, meni ima grozan okus i miris, ali ga jede kad je s nečim pomiješano.

Rižino mlijeko (probali smo Vitariz) je toliko odvratno i slatko da ga ne želi okusiti. Probala sam joj napraviti rižolino koji je s ad mlijekom bez okusa, a s rižinim je bio preslatki i nije ga htjela jesti. Od Alnature nije tak grozno ali ga isto nije htjela piti, okrene glavu čim osjeti miris toplog mlijeka.

Sojino ne želim davati jer ima genetsku sklonost alergijama. Zobeno nisam nigdje našla. Osim toga to ionako nije mlijeko, zanima me još da li dijete mora piti mlijeko u toj dobi.

Sad ima 2 god. i na mliječne proizvode više nema reakcije, jede abc sir i palačinke i ostalo pečeno s mlijekom pa razmišljam da joj ponudim neko ad mlijeko da ga pije ali ne zna koje. Molim da mi preporučite neko koje ima dobar okus da ga može piti dijete koje nikad nije pilo ad mlijeko nego samo majčino. Ima nekih s okusom vanilije, ne znam da li možda da probam s tim?
    Ako se ne smije o tome ovdje pisati, molim odgovore na pp.

di_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

mi smo nakon dojenja bili na Laganom jutru i nakon toga bez problema na kravljem, svježem (ne trajnom i ne light) i sve je prošlo ok...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Nisam nikad čula za to Lagano jutro, sad sam malo prosurfala pa vidim da dosta ljudi komentira da je jako slatko. A i nekak nisam ljubitelj mlijeka u tetrapaku, sve je to kemija. Adaptirano mlijeko je ipak hrana za djecu pa mislim da valjda prolazi bolje kontrole.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ako nemaš problem s kupovinom AD, to svakako jest najbolji izbor.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Zakaj bih imala problem? Pa, bitno mi je kaj je za dijete najbolje :?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ovdje se preporučuje AD do 3 godine. Ono u tekućem obliku.

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Adaptirano je nepotrebno. U toj dobi mlijeko je namirnica, kao i svaka druga, a ne glavni djetetov obrok. Trajno "Alpsko mleko" Ljubljanske mljekare, 3.5 %m.m je najbolje na našem tržištu. Zašto? Zato što Slovenci svoje krave drže vani na livadi i ne uvoze mlijeko.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Anvi, otkud ti to da ke baš ljubljanske mljekare koriste samo tako organsko mlijeko? jer po EU propisima, ukoliko je tako, to bi mlijeko imalo euro label BIO ili ORGANIC. a bome ga nema.
    pa onda mislim da baš i nije tako vrhunsko kvalitetno.... :/

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mislim da je najvajžnije da nije homogenozirano
    Davor zna više o tom procesu, uglavnom taj proces čini mljeko trajnijim ali štetnijim po zdravlje

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    Davor zna više o tom procesu, uglavnom taj proces čini mljeko trajnijim ali štetnijim po zdravlje
    Jedino od Veronike je samo pasterizirano.

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj petra prvotno napisa
    Anvi, otkud ti to da ke baš ljubljanske mljekare koriste samo tako organsko mlijeko? jer po EU propisima, ukoliko je tako, to bi mlijeko imalo euro label BIO ili ORGANIC. a bome ga nema.
    pa onda mislim da baš i nije tako vrhunsko kvalitetno.... :/
    Najbolje je koje se može naći na hrvatskom tržištu, ali koliko mi je poznato, ne radi se o organskom uzgoju. Kod nas na tržištu uopće nema bio mlijeka, a ljubljansko je onda najbolje alternativa. Dakle zaista stoji da najveći dio slovenskih uzgajivača svoje krave drži vani, dok u Hrvatskoj to čini manjina uzgajivača, te da hrv. mljekare dio mlijeka uvoze iz drugih zemalja.
    Obzirom da nema svježeg Alpskog mleka na našem tržištu, onda je njihovo trajno najbolja alternativa. Netko tko ne voli trajno će radije izabrati svježe mlijeko hrvatskog proizvođača, ali tada mora biti svjestan da te krave najvjerojatnije nisu vidjele sunca.
    Punomasno mlijeko (3.5%) je najmanje industrijski obrađeno, pa je i o tome dobro voditi računa.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ovo je dobro za znati - za kad smo doma.
    thx!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Kad bih odlučila davati kravlje mlijeko, ne bih ni davala mlijeko iz tetrapaka nego pravo kravlje mlijeko od nekog tko ima kravu.

Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa
    Citiraj MGrubi prvotno napisa
    Jedino od Veronike je samo pasterizirano.
    tko je veronika?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mislila sam - dobro je za znati za nas kao obitelj. Mali će sigurno na adaptirano do 3, kao što pedijatri ovdje savjetuju. Ali za Petru i za nas ću onda radije kupovati te slovence, umjesto dukata ili zbregova koje inače trošimo.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa
    Nisam nikad čula za to Lagano jutro, sad sam malo prosurfala pa vidim da dosta ljudi komentira da je jako slatko. A i nekak nisam ljubitelj mlijeka u tetrapaku, sve je to kemija. Adaptirano mlijeko je ipak hrana za djecu pa mislim da valjda prolazi bolje kontrole.
    draga moja adaptirano mlijeko ti je isto kemija živa, tako da je možda najbolje da pređep na lagano jutro jer mu ništa ne fali i ima skroz skoro normalan okus

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

A kaj mislite o pravom kravljem mlijeku, prokuhanom? Nekak mi se čini da mi to možda bilo najbolje :/

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

ja obožavam mleko, /da ne bude zabune -govorimo o kravljem-kupovnom/ali mislim da ono u takvom obliku nije nužno u dečjoj ishrani. ja bih radije insistirala na jogurtu i ostalim fermentisanim proizvodima.

a ako pričamo o ad. tu nemam odgovor.
    i ja se pitam da li nama treba ad radi mešanja sa žitaricama.

ako se izdojim i to pomešam sa žitaricama, lira baš i neće da jede, a u međuvremenu mi se sve to razvodnji, pa onda takvo ne bih ni ja jela.
    ali, treba nam neki zasitan, a lagan obrok pre spavanja, jer sam primetila da lepo odspava noću kada dobije večeru. a kada samo sisa, onda se budi svako malo na sisanjac i onda sutradan obe budemo koma jer smo neispavane.
    imate li predlog

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

mi za večeru obično ostatak od ručka

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

ja njoj tako i dam ponekad od ručka, ali se onda stalno budi jer joj to teško padne. povrće, meso+žitarice... hm, pa i meni ne legne baš na stomak uveče od ručka. :/

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa ne jede sedmomjesečno dijete ni za ručak nešto teško.
    trebalo bi biti svejedno je li doručak, rzčak ili večera.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

u pravu si, apri. naravno da ne jede teško, ali ne znam onda zašto se budi, vrti se, prducka. imam utisak da joj u stomaku smeta. jer čim se isprducka, smiri se.
    i tačno sam primetila da joj spavanje zavisi od toga šta jede i kad jede

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

naravno, ovisi tko šta i kako jede. nama je ručak povrće + meso/riba/jaje (ili bezmesni dan) + žitarice... sve na lešo..ne mislim da je to uopće teško za želudac..

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

kada npr. pojede za kasni ručak oko 17-18 h boraniju /zelene mahune/, karfiol /cvjetaču/, brokulu, nešto mesno, za jaje još nisam utvrdila, ali mi se učinilo da i od jajeta zna da se vrti i budi, proso, ima još toga, ali se ne mogu trenutno setiti.
    to sve nije teško, ali izgeda nju to nadima i onda imamo problem. preko dana bude sve 5.
    izgleda mi za sada najbezbednije neke bebeće žitarice + mleko. ali kao što sam gore napisala, to bi moralo biti ad, jer od mojeg se sve raskaši, a i nije zainteresovana toliko za tu kombinaciju. više voli da papa žito sa jogurtom. tačnije, to obožava.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa za jaje ti je opako prerano.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

u našim tablicama jaje, tj. žumance ide od 6 meseci :/ belance tek od godine, kao i posvim tablicama.

ali ona ga ionako jede tek tek po koju mrvicu jednom nedeljno. umešam 1/8 u ceo obrok, a ona pojede 1/3 od toga

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •