Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Prvi put Nova Gradiška, a gdje sad?!

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno Prvi put Nova Gradiška, a gdje sad?!

Prvo dijete, curicu, rodila sam u rodilištu u Novoj Gradiški (prijatelj djece) gdje mi je suprug i radio, tako da je tesko znati što je u tom slučaju bilo "normalna" procedura a što potaknuto rađanjem djelatnikovog djeteta.
    Rodila sam npomoću dripa (prenijela sam 2 tjedna a dan kad sam došla na pregled voda se zamutila), i moram priznati da mi to nije bilo traumatično iskustvo, koliko me ljutila činjenica da trebam roditi sa zdjelicom na povišenom položaju u odnosu na trup (?!). Kako se sve odvijalo relativno brzo, tijekom prolaska djeteta su me razrezali, a još sam i pukla (mjesecima nisam mogla normalno sjediti, a i sad imam velike ožiljke! A sve to preko veze! Pa kako ću onda proći kad nemam nikoga?! Toga me strah.
    Ono što svakako nije bilo u redu, je da su se djeca hranila nadomjescima; rodilje ne kupaju same djecu nego to učine sestre (na čemu im dijelom sam bila i zahvalna jer nakon poroda stvarno budeš umoran i nikakav), a kad se djeca vrate s kupanja sva su mirisna i: nahranjena. Tako da je tesko uspostaviti laktaciju. Ja sam nekako ubrzo ipak uspjela uspostaviti laktaciju dijelom zaslugom drugih rodilja, a samo dijelom trudom sestara. Neke od njih su tamo samo da bi vrijeđale žene iz raznoraznih razloga! Uglavnom primjedbama o tome kakve smo to mi majke...
    Od tada je proslo neko vrijeme (2005.) i preselili smo se u Zagreb. I sad sam trudna. Trebam roditi krajem travnja. I zbunjena sam pričama: prema mjestu stanovanja pripadam Petrovoj. O svim rodilištima imaju ružne i lijepe priče. Koga izabrati?
    Ne tražim ništa, samo malo razmišljanja o meni kao ženi i trun ljudskosti.
    Gdje to naći?

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

I još jedno pitanje vezano uz porod.
    Suprug mi je medicinski djelatnik (s 15 godina radnog staža u anesteziji i intenzivnoj njezi), no zadnjih godinu dana ne radi u sustavu zdravstva. Na prvom porodu mi je puno značila njegova prisutnost. I željela bih da i drugi put bude sa mnom. Kako to izvesti? Trebamo li otići na tečaj (gdje se u istočnom dijelu grada održavaju isti), ili ponijeti diplomu visoke škole o stručnoj spremi, ili samo zamoliti da nam vjeruju u naobrazbu?!
    Hvala

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Do papira za muža nije teško doći, na tečaju se može pojaviti i samo žena i dobit ćeš papir. raspored tečaja:
    http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=453
    Što se tiče odabira bolnice, ja pripadam Sv. duhu i uglavnom sam zadovoljna. Mislim da je često sam porod i splet sreće na koga ćeš taj dan naići od osoblja, koliko ima žena na odjelu u rađaoni itd.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno Re: Prvi put Nova Gradiška, a gdje sad?!

Draga mama!
    Vašim prohtjevima bi možda najbolje "udovoljila" privatna poliklinika PODOBNIK!
    Pa samo hrabro!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Preporučam Varaždinsko rodilište, ali da sama doneseš odluku, evo link:
    http://www.roda.hr/forum/viewforum.php?f=22

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Re: Prvi put Nova Gradiška, a gdje sad?!

Citiraj ljubica01 prvotno napisa
    Draga mama!
    Vašim prohtjevima bi možda najbolje "udovoljila" privatna poliklinika PODOBNIK!
    Pa samo hrabro!

Ovaj bezobrazan komentar zanemari.
    Ja nisam primjetila da imaš neke "prohtjeve" .

Glasam za Varaždin, svakako si pročitaj više na linku koji ti je stavila Smajlić.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ljubice nisi fer! Ako si djelatnica bolnice, nadam se da drugačije postupaš sa ljudima koji ti se ne svojom voljom nađu na putu.

Josipa sve sam ti napisala na pp.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Draga moja nisam dijelatnica bolnice vec njihova pacijentica..
    Trebate otici u zagreb pa ce te vidjeti pristup prema nama ženama,tamo kao da i ne postojite dok sam ja ovdje u novoj gradiški doživjela jako lijepo iskustvo!

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Svakako nisam rekla da mi je bilo ruzno na porodu; cak dapace. Samo sto neki ljudi citaju a neki osudjuju :/ ili imaju ideju nekoga ocrnjivati iz samo njima znanih razloga: e pa, sretno im bilo!
    Citajuci price drugih zena svasta mi prolazi kroz glavu (mozda bolje ne citati nista?!) i vjerujem da ima svasta, u svakom rodilistu. Pa se tako za svako rodiliste nadje i ruzno, a srecom, i dobro iskustvo. Osobno iskustvo.
    Jer smo ljudi i jer u bolnicama rade ljudi!
    Topli pozdrav svima
    I sva sreca rodiljama i njihovim bebama

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •