Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: IVF u BiH

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno IVF u BiH

Pozdrav cure,

Pokušala sam pronaći na forumu informacije o IVF postupcima u BiH. Nisam uspjela pronaći ništa vezano za npr. dr Zulfa Godinjaka ili kliniku Arbor Vitae od dr. Sarića, a o kojima sam našla neke podatke na netu.
    Ja sam poslala upit u kliniku Arbor Vitae, ali isto bih voljela dodatne informacije iz prve ruke.

Dakle, ima li tko iskustava? Hvala

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Dobrodosla, Sanci!

Informacije neces naci jer pozitivnih iskustava medju populacijom BiH pacijentica koje se javljaju na Rodu nema - za kliniku i dr. Sarica nisam niti cula, a za Godinjaka slusam vec godinama, nazalost jednako negativne price.

Nase su opcije lijecenje u inostranstvu, Godinjaku je AIH vrhunski domet, a i to sumnjive uspjesnosti... za "lijecenje" na Kosevu treba ogromno strpljenje i sposobnost ignorisanja cinjenice da je kvalitet usluge koju nude minimalan - od visesatnih cekanja, korupcije, nepoznavanja anamneze, identicne terapije za sve, do ogromne mogucnosti zaraze. sve ovo nazalost - ja bih bila najsretnija da se mogu lijeciti u svom gradu.

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Hej draga
    Ako imaš lovu kod sebe i strpljenja pokupi svoje kofere i van iz BiH, po pitanju MPO u BiH nema nekih posebnih stručnjaka, svi oni u tome vide samo brzu i dobru lovu. A s druge strane klinike koje si gore navela će ti postupke IVF naplatiti više nego jedan Maribor, Prag, brojne klinike u Hrvatskoj koje iza sebe imaju gomilu pozitivnih rezultata, brojne uspiješne trudnoće a imaju manje cijene nego klinike koje su ti pomenula, Tek polazi sa IVF, nikavih rezultata a daju sebi za pravo da za IVF naplaćuju ogromne novce.
    Zato draga put pod noge i traži sreću negdje drugo, vjeruj mi i ja bih ko što kaže naša wewa bila sretna da se mogu na teret našeg zdravstva liječiti u svojoj državi, da se ovom polju medicine pokloni pažnja, educiraju lječnici a ne samo da se pojedinci u ljudskoj muci bogate.

SRETNO!!!!!!!!!!!!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Uh, znači takvo je stanje :? :shock:

Baš grozno, a ja se čudila kako se nigdje po forumu ne spominju, a baš imaju lijepe stranice, ono, slike sa super uspješnim timom i sl. Šteta za cure iz BiH.

Inače, ja sam krenula u obradu za IVF u Citu. Nadam se da ću za ciklus-dva ići u postupak, ali htjela sam iz znatiželje vidjeti kakvo je stanje u susjedstvu obzirom da sam slučajno nabasala na njih.

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Drži se ti draga moja CITA i Poljaka, Šparca i Romca, izbor ti je dobar.
    SRETNO!!!!!!!!!!

maja8 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ja sam prošla 7 postupaka što IVF što FET i evo hvala bogu pa ću za par dana roditi curicu koju već dugo čekamo a sve to zahvaljujući poliklinici Cito i njihovom stručnom osoblju, i naravno vjeri u Boga

Mogu ti samo kao i Rozalija reći drži se Cita i njihovih liječnika a mani se ovdje naših šarlatana s kojima kada pričaš oni sve znaju,a u biti nemaju pojma

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Pozdrav moja zemljakinjo, sta reci a da bude drugacije od predhodnih poruka koje si dobila. Na zalost stanje je tako, glavom bez obzira i zaobilaziti nasu zemlju u sirokom luku. Dzaba nase zdravstvo i refundacija kad je usluga jedna velika NULA. Ja sam cekalica Maribora za maj/2010god. Dobila sam vizu bez frke na tri mjeseca kad sam isla na konsultacije i dobicu je opet pred odlazak na postupak. Ako ti mogu sta pomoci tu sam.

vjestica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj sandric prvotno napisa
    Dzaba nase zdravstvo i refundacija...
    ovaj dio me zanima
    koja refundacija?
    jel se mogu refundirati troškovi postupaka, iako mi još nemamo zakona o mpo?
    moram se nadovezati i na wewin post . ja sam opet za Godinjaka čula dosta hvale( za Mehmedbašica sam čula sve najgore) i znam par ljudi koji su kod njega zatrudnili inseminacijom
    s obzirom da sam i ja kod Godinjaka, moram spomenuti neke stvari i iz ličnog iskustva - jeste da su loši uslovi na klinici, dugo se čeka, ali nije istina o mitu i korupciji, barem kad je dr. Godinjak u pitanju, anamneza stoji u kartonu koji on svaki put otvori kad mu dođem (za Mehmedbašića sam čula da nema običaj pisati u karton anamnezu i da radi napamet)
    stanje jeste loše, ali nije toliko katastrofalno
    za IVF treba krenuti dalje van BiH, ali do tad ne mogu samo sjediti kući i čekati, nego ću pokušati i sa AIH-om

Sanja79 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

vjestice, refundiranje jednog postupka vantjelesne oplodnje (u Medico S-u, ili ako uspijes dobiti uputnicu za negdje drugo) se radi u Republici Srpskoj.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Vjestice, refundacija se odnosi za pacijente koji su osigurani na zdravrstveno osiguranje u Republici Srpskoj. Zdravstveni osiguranik RS-a ima jedan besplatan postupak sa lijekovima koji se takodje refundiraju i ugovor je potpisan sa klinikom u Banja Luci kod dr. Sanje.

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Vjesticice, drago mi je da je tvoje iskustvo drugacije, no ne mozes tvrditi da nije istina o korupciji, buduci da znam da se cijenjeni dr ne libi uzeti novce.

Drago mi je zbog svakoga kome se posreci ostvariti trudnocu bez odlazaka u inostranstvo, no obzirom na silu parova koji dolaze na Kosevo, bilo bi cudo da neko ne ostane trudan. Podjednako kao u kucnoj radinosti. Za ozbiljno lijecenje i povjerenje u kliniku potrebno je ipak malo vise od "desi se da poneko i uspije"...

vjestica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

hvala vam cure na odgovorima
    moj je problem što o ozbiljnom lječenju u inostranstvu sad ne mogu ni sanjati (Hrvatska sad nije opcija do daljnjeg, Slovenija mi je finansijski daleko narednih bar godinu dana ) i trebaju mi sad pozitivni primjeri iz mog grada i dr. G., jer to je sad jedino čemu se mogu nadati (+kućna radinost, ali to je već u katogoriji čuda)

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

eh Bože, u kakvom mi haosu živimo i borimo se.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj sandric prvotno napisa
    Pozdrav moja zemljakinjo...
    lijepi pozdrav i tebi, samo što ja živim u okolici Splita

A kako surfam svugdje tako sam nabasala i na IVF u BiH. Vidjela sam da cure po forumima pričaju o nekim puno nižim cijenama postupaka nego u HR, pa sam se vođena recesijom htjela informirati. I jesam, samo su rezultati porazni, što mi je jako žao....
    A o psihološkoj potpori zbog suočavanja s neplodnošću i svim popratnim stvarima možemo samo sanjati!!!

Dr. Šparac mi je divan u ovo nekoliko kontakata, ali mislim da neću moći financijski izdržati nekoliko postupaka pa se raspitujem za dalje. Vrijeme mi opasno curi, a kako stvari stoje s hrvatskim zakonom i zdravstvom neću doći još godinu dana na red na VV. :/

A možda mi Šparac odmah napravi blizance.....
    To sam si naručila...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •