evo baš sam na pretražniku i tražim nešto o grožđu. Mi imamo pergolu na terasi, neko poludivlje grožđe (nije za raditi vino ali ga se ne treba prskati i rodi kao ludo).
Mala pikira to grožđe još otkad su bobice bile 1mm. Kad god bi uhvatila priliku trpala ga je još zeleno u usta, nekad bi je nagovorila da pljune ali mislim da je i pojela dosta toga. Nikad nisam primjetila da je imala neku reakciju.
Pred par dana je to grožđe počelo dozrijevati, pa sam joj odabrala najtamnije bobice, ona je bila oduševljena i tražila još, i tako smo ga po malo zobali 2 dana, kad treći dan ujutro dobila plikove po tijelu, kao ubodi komaraca ali ih ima jako puno, pojavljuju se i nestaju. To jutro nije jela grožđe, ali možda se može reakcija javiti nakon dan-dva?
Također, ona je to grožđe već probala zeleno, ali sad ga je prvi put pojela u većim količinama.
Što mislite, je li moguće da je uzrok grožđe ili da tražim dalje?
Inače se hrani jako zdravo, skoro sve domaća hrana i iz prirodnog uzgoja koliko god je moguće. I siše na veliko (ima 13 mj).
Ako ispadne da je uzrok grožđe nećemo više moći na terasu a neprestano smo tamo... ona čim vidi grožđe pruža ručice i ciči... guljenje kože i vađenje koštica isto baš ne dolazi u obzir jer su bobice jako sitne, sastoje se dobrim dijelom od kože i koštica . Šteta i zato što će biti puno tog grožđa a nije prskano ni gnojeno ničim, pa mi se to činilo kao dobar izvor vitamina za malu.
Danas je drugi dan što ima te plikove, pa smo se sjetili da bi moglo biti grožđe i prestali joj ga davati, mislim da se malo povuklo ali nisam sigurna (možda je i zato što je predvečer rasfriškalo). Vidjet ću sutra ujutro kakvo je stanje.