Pokazuje rezultate 1 do 45 od 45

Tema: Kako znati da dijete ima reakciju na neku namirnicu?

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno Kako znati da dijete ima reakciju na neku namirnicu?

Jucer je M prvi put probala gluten, ima 8 mj i 7 dana.
    I naravno, nisam ocekivala nikakvu reakciju. Do sad je imala stolicu jednom dnevno ili jednu u 2 dana, cvrstu i konkretnu.
    Danas, 24 sata nakon glutena: jako jako rijetka stolica, skoro vodena, jako sluzava. 2 sata kasnije: opet.
    Imamo li reakciju na psenicu?
    Inace nema nikakav osip i osim sto je jos u stanju soka jer je danas opala dok se dizala uz namjestaj, sve je oke.
    Ispricavam se ako ista tema postoji, nisam je nasla brzinskim pretrazivanjem.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ja bih prestala davati glutan na cca tjedan dana. Kad se stolica normalizira, probaj opet s pšenicom. Ako se ponovi, vjerojatno jest reakcija na gluten.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

sto onda moze znaciti ili alergiju ili celijakiju?

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Šmizla je imala tečne kisele stolice na zobene pahuljice i zobenu kašu. Obustavila sam sve sa glutenom (to je bilo prvo) narednih mjesec dana. Ponovo sam probala, ali sa pšeničnim brašnom - hljeb i griz. Nikakve reakcije. Nakon najmanje 3 mjeseca odvažim se ponovo na zobenu kašu, i opet isto. Sada ne dajem zob dok ne poodraste još malo.
    Isto tako je moguće da ti je zakaćila kakav virus, pa da se samo "preklopilo" sa prvim davanjem glutena.
    Ja bi sačekala sa ponovnim pokušajem bar 15-20 dana.

Nice avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Netolerancija glutena se očituje rijetkim obilnim, pjenušavim i smrdljivim stolicama
    probaj ne davati, pa ponoviti nakon kojih 2-3 mjeseca.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Obilne nisu bile, niti pjenusave ali jesu bile smrdljive i rijetke
    No sve to moze biti i viroza.
    Vidjet cu za koji dan...

mrla avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

moja djevojčica se po leđima (posebno po vratu), ručicama, a i trbuščiću osipala nekim crvenim kao prištićima. da li je to reakcija na hranu?! nije ništa novog jela... u biti pred 2 dana je probala suhe brusnice - pojela je dvije...
    ili, malo je glupo, ali je li moguće da je to reakcija na jagode? nije ih ona jela nego ja, ali možda iz mmlijeka...
    a možda je to samo reakcija na znoj jer se užasno znoji ovih nekoliko vrućih dana?!
    kaj da radim sa osipom? trebalo bi samo proći, ili?

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

evo ovde ima opsiana reakcija, u lutonjicinom postu:

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...751&highlight=

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

mrla i moja L. ima osip, kao mali sitni crveni prištići, a najviše ih ima po pregibima, na rukicama i nogicama.
    Baš sam bila prije dva dana kod dermatologa i doc rekla da je to od znojenja i da je koža inače super.
    Ali ako sumnjaš najbolje ti je pitati pedijatra.
    A vidjela sam negdje ovdje temu o prištićima od znoja, pa malo pogledaj.

mrla avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

cure, hvala...

llella, i meni se čini da je ipak od znoja. do sad je imala besprijekornu kožu pa me ovo malo uplašilo... kaj ti je rekao dermatolog, kako tretirati te prištiće? proći će sami od sebe?
    mislim da ću sutra u svakom slučaju zvati pedicu, da čujem kaj ona veli...

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

rekla da će to proći samo od sebe, da i dalje radimo sve kao i do sad.
    vidim da L. ništa ne smeta, pa se niti ne brinem.
    pusa

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

dala sam L. trešnje prije četiri dana, prvo je stolica bila žuta sa dijelovima zelene, a danas je imala opet rijetku stolicu kakvu je imala dok je bila isključivo dojena, s tim da je danas kakala 3 puta, a od kad smo uveli dohranu kakala je samo jednom dnevno.
    Jel to normalno za trešnje, mislim da li trešnje "otvore", ili je to neka loša reakcija?

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

tresnje otvaraju. al meni se ne cini da ti je stolica strasna. zabac ima nekad 1 stolicu u danu a nekad 5.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

evo što se nama desilo - mara još cica, adaptirano mlijeko je dobila par puta u vidu onih kašica za laku noć (oko prvog rođendana), cijele ih je pojela i nije reagirala. neki dan sam radila za nas pire - dakle s kravljim mlijekom i putrom (ne nekim prevelikim količinama). dala sam joj da proba i pojela je dosta - ustvari nekih desetak žlica. par minuta nakon toga dobila je par crvenih flekica oko usta koje su se za par min povukle, pa onda izbile po licu pa se opet povukle, pa na čelu, pa se povukle.
    što to znači? da je alergična na kravlje mlijeko? a zašto onda ne reagira na adaptirano? pitati ću pedicu, ali željela bi čuti vaš savjet. u obitelji nemamo nikakvih alergija. jeli to možda neki blaži oblik koji će proći ili je to baš alergija? :?

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj llella prvotno napisa
    dala sam L. trešnje prije četiri dana, prvo je stolica bila žuta sa dijelovima zelene, a danas je imala opet rijetku stolicu kakvu je imala dok je bila isključivo dojena, s tim da je danas kakala 3 puta, a od kad smo uveli dohranu kakala je samo jednom dnevno.
    Jel to normalno za trešnje, mislim da li trešnje "otvore", ili je to neka loša reakcija?
    mislim da joj je jos jako rano za tresnje. Ne znam... Kad su one po tablici?
    reakcija na neku namirnicu se manifestira u vidu nekog osipa oko usta, rekose mi neke mame.
    moguce je da je neka bezveze viroza, sumnjam da je od tresanja osim ak ih nije hrpu pojela.

Kod nas se rijetka stolica nastavila a gluten je ukinut. zakljucujem da ono nije bila reakcija i sretnija sam tako.

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

trešnje su po tablici sa sedam mj., pa kako imamo doma trešnju mislila sam da joj bolje to dajem, nego jabuke i kruške kojima sad nije sezona.

Ma ja sam sva sad zabrinuta zbog alergija jer smo sad radili testove na KM i gluten, i patch test je pokazao da je alergična i na jedno i na drugo, a RAST da nije. A radili smo te testove jer je imala par puta par kapi svježe krvi u stolici, tak da frikam na njezine promjene kakice.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    evo što se nama desilo - mara još cica, adaptirano mlijeko je dobila par puta u vidu onih kašica za laku noć (oko prvog rođendana), cijele ih je pojela i nije reagirala. neki dan sam radila za nas pire - dakle s kravljim mlijekom i putrom (ne nekim prevelikim količinama). dala sam joj da proba i pojela je dosta - ustvari nekih desetak žlica. par minuta nakon toga dobila je par crvenih flekica oko usta koje su se za par min povukle, pa onda izbile po licu pa se opet povukle, pa na čelu, pa se povukle.
    što to znači? da je alergična na kravlje mlijeko? a zašto onda ne reagira na adaptirano? pitati ću pedicu, ali željela bi čuti vaš savjet. u obitelji nemamo nikakvih alergija. jeli to možda neki blaži oblik koji će proći ili je to baš alergija? :?
    Da nije reakcija na krompir?
    Krompir sadrži solanin, kojeg najviše ima u krompiru koji pozeleni od stajanja na svjetlu.
    Najviše ga ima ispod same kore, zato ga treba dobro oguliti.
    Čini mi se da sam čitala da ga je više u mladom nego u zrelom krompiru (ne drži me za riječ za ovo).

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj vještičica prvotno napisa
    Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    Da nije reakcija na krompir?
    Krompir sadrži solanin, kojeg najviše ima u krompiru koji pozeleni od stajanja na svjetlu.
    Najviše ga ima ispod same kore, zato ga treba dobro oguliti.
    Čini mi se da sam čitala da ga je više u mladom nego u zrelom krompiru (ne drži me za riječ za ovo).
    hvala na odgovoru. hm, nije na krumpir jer ga inače najviše voli skuhanog, s maslinovim uljem - i to je već jela i nikom ništa.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj llella prvotno napisa
    trešnje su po tablici sa sedam mj., pa kako imamo doma trešnju mislila sam da joj bolje to dajem, nego jabuke i kruške kojima sad nije sezona.

Ma ja sam sva sad zabrinuta zbog alergija jer smo sad radili testove na KM i gluten, i patch test je pokazao da je alergična i na jedno i na drugo, a RAST da nije. A radili smo te testove jer je imala par puta par kapi svježe krvi u stolici, tak da frikam na njezine promjene kakice.
    da, to se slazem s tresnjom.
    Uf...
    ne znam kaj da velim. a radili ste test samo na KM i gluten?
    Kaj sad znaci alergija na gluten?

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Lucija Ellen prvotno napisa

da, to se slazem s tresnjom.
    Uf...
    ne znam kaj da velim. a radili ste test samo na KM i gluten?
    Kaj sad znaci alergija na gluten?
    Da, samo na to dvoje, ali sad više nisam sigurna jel test dobar, jer smo danas skužili da je L. u to vrijeme imala trodnevnu groznicu, pa je možda to utjecalo na test :?
    u srijedu idemo kod gastroentrologa, pa ću vidjeti šta ona kaže, a do tada po starom, ja na dijeti bez km,riba,jaja,orašastih plodova, a L. na mm i dohrani za 6mj.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

podižem malo. može barem link na sličan topic - ovako brzinski ništa ne nađoh.

Lulu avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

cvijeta, moj je klinjo reagirao tako kako si opisala nakon što je prvi put probao sladoled, liznuo je tri puta s vrha mog prsta. pojavile su se flekice oko usta, rekordno brzo, unutar 10 min. onda su polako nestajale, a kroz sat vremena su se i po tijelu pojavljivale crvene točkice pa nestajale. nakon neka dva sata sve bi prošlo.
    i drugi put, nakon što je probao sladoled, opet isto.
    na puno je hrane reagirao tijekom prve godine. osipao se na sve što bih ja pojela, pa i KM. sad, nakon godinu i pol, uglavnom je ta preosjetljivost na hranu spontano nestala, ostala je samo jača alergija na kikiriki i nešto što se pojavljuje u antibioticima (to još istražujemo zbog jaaako ružne reakcije nakon popijenog klavaxa). alergije na KM više nema.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

hvala, lulu
    pretpostavljam i ja da nije alergija na KM jer bi onda valjda reagirala i na adaptirano.
    kako si skužila da nema više alergije na KM - po malo si mu davala, ili?

Lulu avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

po malo sam sebi davala. jan doji pa mu ne dajem KM jer nema potrebe, ali jede normalno mliječne proizvode, jogurte, sireve itd.. negdje s godinom dana je prestaso dobivati osipe na svaku "opasnu" namirnicu.

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Da li je moguće da reakcija na neku namirnicu bude povraćanje iste?
    M. je u subotu probao krušku po prvi put (5-6 žličica, bilo mu fino), nakon toga cikenje i nakon sat vremena je počeo jako povraćati, cca 10 puta, još i u klaićevoj. nije bilo temperature ni proljeva no ipak je dobio dijagnozu vomatitis (iliti povraćitis) virusnog porijekla. E, pa mene sad kopka ta kruška :/

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Nitko :?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

vidjet ćeš sljedeći put.
    daj mu jednu žličicu.
    pa sutradan opet jednu...

ja vjerujem kako je moguće da mi kruška nije dobro "sjela", ali isto tako... bila si kod doktora i rekli su svoju dijagnozu.

kao i najčešće u životu, opet će iskustvo/dovoljan broj ponavljanja, pokazati što je bilo :/

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

e, da...
    neka kruška bude skroz zrela, lakše je probavljiva

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Sin od MM-ovog brata se tako ispovračao kad je prvi put probao špinat, da je majka umrla od straha, i naravno, nije mu ga davala još dugo vremena. Kasnije je opet probao i sve bilo OK, nije bilo alergije. Do duše, špinat je poznat kao težak, ali njemu je očito jako teško "pao".
    Slažem se sa Apricot, ne mora biti alergija, samo mu kruška u taj tren nije dobro "sjela".

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

koliko je potrebno da bebacpojede pa da bi se videla reakcija?

n. je danas prvi put probao kupine, dala sam mu da pojede 3 komada i odusevljen je... je l to dovoljna kolicina da bi odreagovao ili treba da pojede vise?

sad im je sezona pa ne bih da ih propustimo...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mislim da je to dovoljno.
    nekoj djeci izbije alergija ako ih poljubi netko tko je jeo namirnicu na koju je dijete alrgično.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

thnx... i ja tako nekako razmisljam... a i danas me mama setila tuznog dogadjaja kad se moja mladja sestra docepala jedne maline iz komsijskog vrta i pojela je... reakcija je bas bila burna i dugo joj trebalo da se oporavi...

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

pisala sam na jednom topicu pa nisam dobila odgovor, ponavljam ovdje:
    evo baš sam na pretražniku i tražim nešto o grožđu. Mi imamo pergolu na terasi, neko poludivlje grožđe (nije za raditi vino ali ga se ne treba prskati i rodi kao ludo).
    Mala pikira to grožđe još otkad su bobice bile 1mm. Kad god bi uhvatila priliku trpala ga je još zeleno u usta, nekad bi je nagovorila da pljune ali mislim da je i pojela dosta toga. Nikad nisam primjetila da je imala neku reakciju.
    Pred par dana je to grožđe počelo dozrijevati, pa sam joj odabrala najtamnije bobice, ona je bila oduševljena i tražila još, i tako smo ga po malo zobali 2 dana, kad treći dan ujutro dobila plikove po tijelu, kao ubodi komaraca ali ih ima jako puno, pojavljuju se i nestaju. To jutro nije jela grožđe, ali možda se može reakcija javiti nakon dan-dva?
    Također, ona je to grožđe već probala zeleno, ali sad ga je prvi put pojela u većim količinama.

Što mislite, je li moguće da je uzrok grožđe ili da tražim dalje?
    Inače se hrani jako zdravo, skoro sve domaća hrana i iz prirodnog uzgoja koliko god je moguće. I siše na veliko (ima 13 mj).

Ako ispadne da je uzrok grožđe nećemo više moći na terasu a neprestano smo tamo... ona čim vidi grožđe pruža ručice i ciči... guljenje kože i vađenje koštica isto baš ne dolazi u obzir jer su bobice jako sitne, sastoje se dobrim dijelom od kože i koštica . Šteta i zato što će biti puno tog grožđa a nije prskano ni gnojeno ničim, pa mi se to činilo kao dobar izvor vitamina za malu.

Danas je drugi dan što ima te plikove, pa smo se sjetili da bi moglo biti grožđe i prestali joj ga davati, mislim da se malo povuklo ali nisam sigurna (možda je i zato što je predvečer rasfriškalo). Vidjet ću sutra ujutro kakvo je stanje.
    To sam pisala prekjučer navečer, jučer je imala samo par tih plikova, danas ujutro isto nekoliko, dakle puno je bolje ali još su tu. Ne dajem joj više grožđe, ali sam vidjela da se dočepala par bobica, ne znam je li uspjela i pojesti. Sumnjamo malo i na skutu, taj dan kad se osula ujutro nije htjela ništa osim skute. Ali to i inače puno jede, već dva mjeseca joj to često dajemo.

Najčudnije mi je to što sam sigurna da je ona već pojela po koju bobicu još zelenog grožđa, morala je već ranije dobiti reakciju ako je od toga?

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ajde, recite nešto... znam da sam razdužila s onim postom, pa da probam ukratko: je li moguće da je već probala malo grožđa (i to zelenog) pa nije bilo ništa, a tek kad ga je pojela više da se javi reakcija i plikovi?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

hmm..i mene zanimaju ovi plikovi od grožđa. čini mi se da je i nama loše sjelo. a baš ga voli. i nema puno toga što voli. šmrc..
    plikovi su kao ubodi od komarca, ali nekako vidiš da nisu jel'da? i nama su izbili tek nakon nekoliko dana.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj mayda prvotno napisa
    hmm..i mene zanimaju ovi plikovi od grožđa. čini mi se da je i nama loše sjelo. a baš ga voli. i nema puno toga što voli. šmrc..
    plikovi su kao ubodi od komarca, ali nekako vidiš da nisu jel'da? i nama su izbili tek nakon nekoliko dana.
    da, baš kao ubodi od komaraca, mali izbočeni plikovi a okolo crvenilo, ali ima ih previše da bi bili od komaraca, budu i u većim skupinama i pojavljuju se pa nestaju na raznim dijelovima tijela.

Sad joj ne dajemo grožđe ali je nismo otjerali s terase pa tu i tamo ulovi neku bobicu s poda... Sad ima samo tu i tamo po koji plik, nisu u skupinama. A tako cvili za tim grožđem... baš šteta

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Evo malo podižem, treba mi pomoć.

Moj mališan ima za 4 dana 9 mjeseci. Prije cca 10-tak dana sam mu dala 2 žličice zobenih pahuljica, pa sutra i prekosutra opet i nije bilo reakcije.
    Onda sam mu jedan dan dala jedan obrok sa zobenima i sutra cili dan česta sluzavo vodenasta stolica.
    Slijedeći dan nije više bio proliv ali ni baš gusta stolica. Čak su dvije bile mrvičaste - ko fino mljevena kava .

Jučer sam mu dala opet par žličica griza kuhanog na vodi i opet je danas dosta česta stolica, ali ne bih je nazvala proljevom. Onako, ni gusta ni rijetka.

I uz to osipić po guzi (valjda od te stolice iako ga odmah presvučem).

Uhvatila me malo panika da nije reakcija na gluten, ali onda su mi pali zubići na pamet. par dana ih baš žestoko žulja.
    Da li bi moglo biti to?

Drugih simptoma nema - ni osip - hm, osim po guzi :/ , ni loše raspoloženje....ne mogu se sad sitit koji su još simptomi.

Zanima me baš Lucija Ellen kako je to kod vas izgledalo? Je li se ponovio proljev sa ponovnim davanjem glutena? Jeste li radili kakve testove ili je kasnije sve bilo ok?

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Vezano za gluten:

nama griz od pira uvijek pogura kakicu i uvijek ide kakica od ostale hrane: senfaste boje, i tekstura plastelina, a onda nakon nje kakica od pira koja je zelenkasta i vodnija s vidljivim mekinjama i njihovim kao žilicima. Istinam tih prvih puta je pojela 6,7 žličica pomiješano s jabukom ili bananom...možda je to za početak ipak bilo previše?!

Nekako pratim situaciju i kakica nije učestala, svako 5,6 dana.... je li to loša reakcija na gluten? Sad joj ga dajem 1x tjedno, no mislila sam krenuti sa zobenim pahuljicama...

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Evo i kod nas problema, pretpostavljam, ali nisam sigurna što bi moglo biti. Prije dva dana imala je temperaturu 38,2 koja je trajala jedan dan i čitavu noć, prošla bez ljekova. Paralelno s tim dobila je i proljev, a od jutros joj se pojavio osip po rukama i licu. Prije 10-ak dana počeli smo s kašicama, ali to je stvarno minimalna količina. Ne znam čemu da pripišem ove reakcije, viroza, zubići, alergija na hranu?

Spider Pig avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

3 puta je povratio palentu (nije bilo 3 dana zaredom)
    prvi put sam mislila da se prejeo
    drugi put sam opet mislila da sam mu prerano ponudila siku nakon palente (s tikvicom)
    treci put je pojeo samo 2-3 zlicice. nakon toga je sisao.. i nakon sat-dva povratio.

ne pada mi sad na pamet da mu dajem palentu, bar ne neko vrijeme.
    samo me zanima ima li itko slicnih iskustava..
    u svojih 7 mjeseci nije nikada povracao, osim ovu palentu..

ne znam da li je palenta to sto ga muci, ili mlijeko nakon palente??
    a vec ju je jeo na samom pocetku dohrane, barem 4 dana zaredom, i nije bilo nikakvih problema. malo sam zbunjena :?
    ovo sam pisala prije 2 tjedna. mozda mi tu netko odgovori.. any ideas??

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Indi prvotno napisa
    Vezano za gluten:

nama griz od pira uvijek pogura kakicu i uvijek ide kakica od ostale hrane: senfaste boje, i tekstura plastelina, a onda nakon nje kakica od pira koja je zelenkasta i vodnija s vidljivim mekinjama i njihovim kao žilicima. Istina tih prvih puta je pojela 6,7 žličica pomiješano s jabukom ili bananom...možda je to za početak ipak bilo previše?!

Nekako pratim situaciju i kakica nije učestala, svako 5,6 dana.... je li to loša reakcija na gluten? Sad joj ga dajem 1x tjedno, no mislila sam krenuti sa zobenim pahuljicama...

Samo da nadopišem da sam pitala pedicu i rekla mi da je to ok reakcija.
    Pitala me je li nam samo ta glutenska jedna stolica takva ili bude i nakon toga i sljedeća. Nama je samo jedna, tako da onda nema brige.

Inače nastavili smo s glutenom cijelo vrijeme i još uvijek nakon njega takva stolica.

sade_74 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

dala sam cijeli kuhani žumanjak 10.mj-ečnoj bebi. sutradan je dobio vodenastu stolicu (uf, sve je zašpricao! nije htio sjest na lonkicu ).
    da li sam pretjerala s količinom?? naravno, on je pojeo samo cca pola količine skuhanog ručka (žumanjak+ribana mrkva+kruh), dakle pola žumanjka.
    inače ima tvrdu stolicu svaki treći dan.
    odgađam žumanjak na mjesec dana...

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Mi smo krenuli s dohranom sa 6 mjeseci, dakle prije 2 tjedna. Krenuli smo s rižom, prosom, jabukom, crvenom bučom.
    E sad, do sada je bilo sve ok, međutim danas ujutro su bebici buknuli crveni obrazi. Inače već je danima razdražljiva, često plače, loše spava, iz sna se budi uz plač, dosta slini i žvače sve što joj dođe pod ruku.. Nikad dosad nije bila takva, osim kad su joj prije 2 i pol tjedna izašle donje jedinice.
    E sad, prekjučer sam uvela crvenu buču, jučer nije reagirala na nju, pa mi je totalno čudno da bi danas tako reagirala.
    Da li je moguće da su ovo sve simptomi izlaska gornjih zubića a ne zbog dohrane? Danas joj nisam davala ništa od dohrane, nego isključivo doji, čisto da vidim da li će joj se smiriti crvenilo ili ne. Oko podneva se smirilo i ona je bila nekako zadovoljnija i malo odspavala, ali je ponovo popodne jače zacrvenilo pa to mažem bepanthenom. Jel ima tko slično iskustvo?

I da, još me zanima, kad se uvede dohrana, da li je normalno da stolica bude nešto tvrđa nego što je bila kad je beba samo dojena? Jer boja nam je i dalje zlatno žuta ali je konzistencija nešto tvrđa.

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Mojoj maloj tek sada izbijaju jedinice gornje i unazad par noci bio je dernek totalni- budjenje u plac, vrisku, nikad tako , sutradan, evo jedinica se bijeli... Nisu joj se zarumenili obrazi, ali sve ovo ostalo sto si nabrojala i mi smo dozivjeli (i nije nista htjela jesti, samo dojiti) .

Normalno je da kada jede kruce i kaka kruce, mogla bi ti i dosta tvrdo kakati, ako je nesto od hrane koju jede malo zatvori. U tom slucaju (kad vidim da se napinje, a pelenica prazna), skidam pelenu, nad wc školjku s malom, imitiram zvukove napinjanja i da vidis kako izlazi!

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

nakon koliko vremena bi se trebala pojaviti reakcija ako je beba alergicna? svako toliko dobije osip po trbuhu i prsima, a pojavili su se i neke crvene flekice.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •