Citiraj paid prvotno napisa
moj I. ima 19 mjeseci i počeo je s ovakvim ispadima.
baka ga čuva od kad sam počela raditi znači od godine dana. nije bilo većih problema, osim što ja nisam baš zadovoljna s njom, ali to je druga priča. on je voli ali zadnjih 15 dana neće da joj jede, nateže se na povraćanje, neće da joj spava, udara je i slično. dok se igraju sve je ok, ali čim pokuša napraviti nešto drugo epizode su. kad ja dođem kući jadnik je toliko iscrpljen da ga jedva dovedem u red.kad sam ja doma cijeli dan sve je super.

jel moguće da mu falim pa da je takav. kako ga je tek sada razdvajanje pogodilo???danas nije htio pričati sa mnom na telefon, a to uvijek čini. ja sam užasno pekmezasta, pa me to pogodilo . šta ću takva sam-jeeedinica.
kod nas se dogodilo da je prvih mjesec dana što sam počela odlaziti na posao mala to super prihvaćala (zapravo je tih prvih dana bilo tjedan na poslu a tjedan na godišnjem zbog nekih privatnih razloga). Tek nakon nekih mjesec dana počele su drame s užasnim plakanjem dok sam odlazila. Prošlo je jako jednostavno kad sam popričala s njom i rekla joj da ću se ja vratiti svaki put, nešto u stilu ti ćeš se igrati s bakom, jesti ćete svašta, ići u šetnju, spavati i ja ću doći, nema potrebe za plakanjem (i kad je zbilja upalilo nisam mogla vjerovati koliko me razumije dijete od 13mj)

Ali nisam sigurna je li kod vas isti problem. Vjerojatno on iskazuje neku frustraciju, da li zbog odvajanja od roditelja ili mu smataju neki bakini postupci (ja bih možda posumjala da li ga forsira s jelom, kad si spomenula povraćanje, ali ne mora biti). Možda je baka pomalo slab autoritet, pa i to doprinosi problemu, što on vidi da se ona slabo nosi s njegovim ispadima pa to koristi.

U svakom slučaju, popričala bih s bakom ali ne tako da je napadam (ne znam zašto nisi bila zadovolna s njom ali ipak je to velika stvar što ti čuva dijete, pa to treba cijeniti) nego da pokušam izvidjeti u čemu bi mogao biti problem i dati joj poneki savjet koji inače pali kod njezinog unuka.

Možda i da pitaš dijete da priča što se događa preko dana, pa se preko nekih detalja razjasni problem. Ne znam što bih pametnije rekla.