-
Beba nije na poreznoj kartici - povrat poreza
Eto,čisto me zanima šta i kako.Beba ima 4mj. te ga nismo prijavljivali na poreznu karticu.Ovako si mislim da bi to mogla biti lijepa svota u komadu od cijele godine.Pretpostavljam da sljedeće godine kada će se predavati za povrat '09, ja neću imati pravo za bebu jer sam na porodiljnom,jel tako?
Međutim , kada ću ipak jednog dana predavati , tko mi daje nekakvu potvrdu za djete koju ću priložiti?
-
-
Prijava se radi za 2009, pa ovisno koliko si dugo na porodiljnom, ti ćeš vjerovatno vratiti kompletan porez na račun neiskorištenog osobnog odbitka u ovoj godini, a bebu kao olakšicu neka iskoristi suprug. Trebat će mu najvjerovatnije kopija rodnog lista, prijava JMBG bebe i prijava adrese boravka. Postotak korištenja se upisuje na prvoj strani (i može se podijeliti sa mamom u nekim drugim godinama - dogodine ćeš ti opet vratiti porez na račun razlike osobnog odbitka) i za prvo dijete je koeficijent 0,5. Uglavnom tata bi bio na istom da je odmah prijavio bebu na sebe, jer bi onda u ovim mjesecima dobivao veću neto plaću, umjesto povrata u 2010.
-
hvala cure na brzini
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma