Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Beba nije na poreznoj kartici - povrat poreza

migoh avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno Beba nije na poreznoj kartici - povrat poreza

Eto,čisto me zanima šta i kako.Beba ima 4mj. te ga nismo prijavljivali na poreznu karticu.Ovako si mislim da bi to mogla biti lijepa svota u komadu od cijele godine.Pretpostavljam da sljedeće godine kada će se predavati za povrat '09, ja neću imati pravo za bebu jer sam na porodiljnom,jel tako?
    Međutim , kada ću ipak jednog dana predavati , tko mi daje nekakvu potvrdu za djete koju ću priložiti?

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ispuniš podatke za dijete (postoji, ima oib ) u poreznoj prijavi i vrate ti razliku.
    to možeš ti ili tm. Ili popola.

SpOOklica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Prijava se radi za 2009, pa ovisno koliko si dugo na porodiljnom, ti ćeš vjerovatno vratiti kompletan porez na račun neiskorištenog osobnog odbitka u ovoj godini, a bebu kao olakšicu neka iskoristi suprug. Trebat će mu najvjerovatnije kopija rodnog lista, prijava JMBG bebe i prijava adrese boravka. Postotak korištenja se upisuje na prvoj strani (i može se podijeliti sa mamom u nekim drugim godinama - dogodine ćeš ti opet vratiti porez na račun razlike osobnog odbitka) i za prvo dijete je koeficijent 0,5. Uglavnom tata bi bio na istom da je odmah prijavio bebu na sebe, jer bi onda u ovim mjesecima dobivao veću neto plaću, umjesto povrata u 2010.

migoh avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

hvala cure na brzini

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •