Pa nisam ni znala za taj položaj bebe dok nije došao trenutak da su rekli: Neće ići! Iako se inače bebe rađaju kad su u takvom položaju, ali porođaj traje 2-3h duže što kod mene više nije bilo moguće zbog prevelikog rizika zbog druge bebe i puknuća vodenjaka pred 14h.
A zašto 14 h? Pa zato jer sam se toliko otvarala uz pomoć gela i 2 dripa i smatrali su da je to za prvorotku školski porod. Da to u principu toliko traje..
Uglavnom mi smo već 2 tjedna na nadohrani (kršitelj koda)om 1. Kako bebe nisu dobivale baš na težini kad su došle doma i stalno su cendrali, pedijatrica je predložila uvođenje (kršitelj koda)a da im se ponudi na kraju dojenja. I oni ga prihvaćaju, nekad više, nekad manje.I od onda je puno bolja situacija s kilažom i plakanjem.
Jednostavno su prelijeni za cicanjem, umore se brzo...nije da mlijeka nema..
A dojenje mi je i dalje jako bolno, pogotovo jedna dojka koja od početka ima rane koje nikako da se oporave i ja sam već luda od bolova i sva se preznojim kad znam da trebam bebi gurnut cicu u usta.
Od danas sam počela s izdajanjem s te cice da ju malo poštedim i dam joj priliku da se oporavi, jer nakon ovih dvoje mališana nema šanse da se oporavi nakon silnih navlačenja i vlaženja.
I dalje nisam probola dojenje u duplo ali samo zato jer me toliko bolilo to dojenje da se nisam uspjela psihički skoncentrirarti na dvije boli paralelno.
Kakva su vaša iskustva što se tiče tih ragada?