Evo, ako želite više mišljenja...
Ja ne bi prešućivala dio o punkcijama na živo (kako se obavljaju u nekim našim klinikama). Ne bi to ni posebno isticala kao presudno važni podatak, ali bi svakako negdje i to napisala.
Uzmimo na primjer ženu koja će na jesen u stimulaciji dobiti 12 j.s., sve će joj punktirati na živo i onda će 9 j.s. baciti u smeće. Meni je ovo čisti sadizam. Nije tu bitna bol punkcije, bitna je bol bez razloga (da, dobar je primjer bio s hrvatskim rodilištima, kao ono porod treba boliti, treba, ali ne treba se onda na rodiljama iživljavati samo da bi ih bolilo, jer porod može i biti lijep).
Nadalje, uz 3 j.s. i zamrzavanje, ja bi svakako istakla onaj bolesni dio s pravnom i psihološkom procjenom (jer, evo i tu neravnopravnog položaja, tko procjenjuje žene i djevojke koje zatrudne doma... ili pijane u autu).
Istakla bi i onaj dio o drugom mišljenju - ne bi li to trebao biti naš izbor, netko želi drugo mišljenje, netko vjeruje svom doktoru. A da ne govorim o omalovažavanju liječničke struke (koja eto nije sposobna dijagnosticirati, opet od svih bolesti, samo neplodnost).
I naravno, članak 38 - kršenje liječničke zakletve i opet neravnopravan položaj (samo MPO pacijentima dr. ima pravo odbiti liječenje po vjerskoj i dr. osnovama, što je prestrašno!!!).
Mislim, ne treba s ovim pili, ali dati do znanja da se MPO pacijenti stavljaju u položaj u koji se nijedan korisnik zdravstvenog sustava ne bi smio stavljati (da ne govorim sad o osnovnim ljudskim pravima).
I, ajmo ljudi - slikavajte se