ne mogu vjerovati da nisam čula za to do nedavno, prije neki dan, znam samo šture informacije, pa molim nekog da me prosvjetli, što je to, kako funkcionira, jel dobro ili ne i sl.?
ne mogu vjerovati da nisam čula za to do nedavno, prije neki dan, znam samo šture informacije, pa molim nekog da me prosvjetli, što je to, kako funkcionira, jel dobro ili ne i sl.?
Ja sam čula naziv "čarobne kapi" za kombinaciju efedrina, deksametazona i garamicina. Ne bih to kapala bez preporuke pedijatra.
e da da, mislim da je to ta kombinacija, zovu se čarobne kapi i navodno ih svaka ljekarna radi sama, tj. onak kao i onu pavlovićevu kremu, zmučkaju sami :? može se kupit u slobodnoj prodajimartinaP prvotno napisa
iliti garasone. to po sastavu ti je isto sto i garasone kapi za oci koje mogu u nos. nisu u slobodnoj prodaji , bar ne u nijednoj ljekarni gdje sam ih ja trazila, uvijek ih dizem na recept.
nama ih je dao otorinac , mogu i u inhalacije u inhalator par kapi .
daju se za dugo cureci nos, bakterijske inf. u nosu...
za te kapi smo culi prvi put prije tri mjeseca i mogu rec da sam jako zadovoljna njima bas smo neki dan kupili nove jer kako je dosla zima dosla je i prehlada....anima prvotno napisa
zaboravih rec da nam je pedijatrica predlozila te kapi....
imajte na umu da su to antibiotske kapi i da se ne kapaju bez veze nego kad je dokazano da je bakterija u nosu.
ako su po sastavu kao garasone kapi, onda nisu ništa posebno, barem, nama nisu.
val ovisi zašto ih kapaš. ako je u pitanju viroza niti ne mogu pomoći, nama su pomogle kad je u pitanju bila moraxella i još jedna beštija (ne sjećam se više koja).
mi nemamo bakteriju u nosu, ali imamo stalno cureći nos, a jedna mama mi je rekla da te kapi obnjavljaju sluznicu, pa bi najviše zbog toga probala
ma ne obnavljaju, vjerojatno ti kortikosteroidi pomazu iz njih, onda ti je bolje otici kod orl pa pitat dal bi vam pomogao mozda nasonex ili sl. koji je za alergijske upale. ovako kapas atb i efedrin koji nikako nisu bezopasni , mislim nisu ni kortici ... a nista iz njjih ne sluzi obnavljanju sluznice i ne smije duze od 7 dana u nos nikako.
za obnavvljanje sluznice bolji ti je onaj sprej za nos fizioloska i propolis, ili nisita mast :D
probaj ti njih no ako nemas gustu sluz zute zelene , boje onako bas gnojavo vise , nece ti pomoci..
anima pa jeste se naručili kod alergologa?
ne, sljedeći tjedan ću ići kod otorinca na kontrolu, pa ću otići gore se naručiti...Tashunica prvotno napisa
mi smo evo dozivjeli 7 i 9 godina bez da samo IKADA nakapali nos nekim kapima
a bogme smo znali bit prehladjeni
ja nisam shvatila - zasto kapate nos?
sto tj. kako to pomaze?
tankam nos fiziološkom i izvlačim šmrklje aspiratorom na usisavač jer mu se imaju običaj spustiti pa dobije bronhitis ili upalu puća što baš i nije ugodno.
ako je dokazano da ima bakteriju u nosu, a bris smo radili zbog smetnji a ne iz obijesti, kapam mu garason kapi za koje recept dobijem od pedijatra i nakon tri kapanja se vidi velika razlika.
za samo curenje nosa koje kod nas ima alergološku pozadinu super mu pomaže claritine sirup za koji smo recept dobili također od pedijatra na preporuku specijaliste alergologa.
nisu sva djeca ista pa pristup liječenju ne može biti isti. nekome će obični šmrkljavi nosić ostati obični šmrkljavi nosić, a nekoga će on dovesti do laringitisa, opstrukcija ili upale pluća.
da ga se učini prohodnimMukica prvotno napisa
dijete (i odrasla osoba) kad ne može disati na nos je nervozna, plačljiva, beba ne može dojiti
diše se na usta pa se grlo suši, boli
imaš nadražaj na kašalj
natekne sluznica nosa pa se zatvore sinusi i lakše se "upale"
zatvori se eustahijeva tuba pa lakše dođe do upale ušiju.....
inače čarobne kapi nisu isto što i garasone
u čarobnim je još i efedrin, koji "otčepljuje" nos
a može biti i fiziološka
ima hrpa receptura ovisi o dobi za koju je namjenjena, omjerima, stavlja li se fiziološka ili ne....
zato sto je nosic toliko zastopan da jedva dise,i nista drugo ne pomaze....Mukica prvotno napisa
za ovo nisam znala,nama su te kapi bile prepisane da cak nos nije niti curio ali imali smo jaki kasalj pa zbog njega da olaksa i brze prode...imajte na umu da su to antibiotske kapi i da se ne kapaju bez veze nego kad je dokazano da je bakterija u nosu.
i mogu rec da se smanjio vec drugi dan kapanja....(dobro bio je tu i antibiotik u pitanju)...
potpis do neba. ja sam hipernervozna kada mi je nos začepljen. ne mogu živjeti, spavati ni funkcionirati. otkrila sam super kapi, ali za ODRASLE. Olynth sa hijaluronskom kiselinom (efekt ovlaživanja). 6 sati bezbrižno odčepljenog nosa bez isušivanja kao kod Operila ili Efedrina. ne reklamiram samo dajem savijet bolesnimaaleksandra70vanja prvotno napisa
![]()