-
Pucanje hemeroida
Guglala sam al nista pametno nisam nasla. Inace nemam problema s hemeroidima, imala sam jedan veliki, vanjski, u trudnoci. Dugo me mucio al sam ga se rijesila sa kestenovom masti. Sad se vratio, imam osjecaj isti taj jer je na istom mjestu i iste velicine. Barem je bio, do jucer, kad je izgleda pukao, Jako je krvarilo, stavila sam ulozak i poslje je bio natopljen necim smedim. I sad me uzasno boli, i dok hodam i dok sjedim i dok...disem!
Krvari cijelo vrijeme i to kolicinski poprilicno ali nije tamna krv, vise izgleda ko sukrvica. Hemeroid vise ne mogu napipat, samo je malo oteceno.
Bila u ljekarni, doduse privatnoj, kaze zena nema pojma sta da mi kaze... :/
Nebi isla doktoru ako ne moram, bila sam s ovim u trudnoci i fakat mi se nije svidjelo to njihovo ceprkanje.
Jel ima kakav prirodan lijek, mozda neki prirodni antibiotik? Jel smijem mazat to s cim? Bojim se da je nastala rana, a tu ranu tesko da mogu odrzavat cistom. Strah me infekcije.
Bas me jako muci!
-
Možda Kantarionovo ulje (ulje od Gospine trave). Ono je u principu jako dobro za sve rane.
-
Koksy, već sam pisala o provjerenom lijeku protiv hemoroida-tablete Hemoroidin. Od njih se oni povlače. Sve te masti mogu ublažit stanje, ali ne i riješiti problem do kraja. Tablete će to riješiti. Ima i nekih novih, mama mi pričala o njima, ali nisam zapamtila naziv. Znat će u ljekarni. Za te su rekli da rješavaju problem hemoroida koji krvare za 2 tjedna.
-
Kantarionovo ulje, nevenova mast, pročišćena svinjska mast, Faktu mast ( baš za hemoroide, može i kad krvare ), isto tako Ultraproct mast, od antibiotskih masti gastroenterolog je mojoj sveki rekao Garamycin mast namazati na čepić ( postoje i Faktu i Ultraproct čepići )
Najvažnije je izregulurati stolicu, nikako se ne "natezati" na wc-u, nakon nužde oprati se hladnom vodom ( hladnom koliko možeš podnijeti ), namazati se nekom masti ( mast će zaštititi područje od idućeg odlaska na wc i lakše ćeš se obrisati ).
Bilo koju mast da odabereš, možeš je obilato namazati na pamučnu blazinicu i staviti kao oblog a preko uložak.
Ako ne uspiješ sama zaustaviti krvarenje morat ćeš kod liječnika (sjećam se dobro tog "čeprkanja"
)
Ima negdje tema Hemoroidi u trudnoći ili nešto slično, tu ima mnogo korisnih savjeta.
Nadam se da ti je već bolje
-
Hvala svima na odgovorima, danas je bolje. Ne krvari toliko jako a ni ne boli vise cijelo vrijeme, samo me povremeno "zareze".
Sutra idem u ljekarnu pitat ih za savjet ili jednostavno uzet kantarionovo ulje.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma