Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: kineska piletina - kak da bude onak... "ljigava"

  1. #1
    Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Bestovje
    Postovi
    6,890

    Početno kineska piletina - kak da bude onak... "ljigava"



    mislimono... kuzite kaj ocu rec
    kadgod jedem kod kineza uvijek im piletina onak... "ljigava" - kak to naprave???

    cula sam da treba navodno sve uvaljat u kukuruzno brasno i bjeljanjak, al ne da mi se eksprimentirat - ja bi da mi neko kaze TOCNO

    jel prvo ubrasno pa ond a u bjelanjak
    ili prvo u bjelanjak pa ondau brasno
    i zakaj bas kukuruzno

  2. #2
    Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    Dalmacija
    Postovi
    5,498

    Početno

    mislis premekana? meni je to suuuper

  3. #3
    koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Lokacija
    zagabria
    Postovi
    1,654

    Početno

    probaj marinirat piletinu u blago razmućenom (i posoljenom) bjelanjku
    a brašno (ili bolje gustin) se dodaje na kraju da se umak zagusti (i posluzavi )

  4. #4
    Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Bestovje
    Postovi
    6,890

    Početno

    skuhala sam
    dakle ono kaj sam htjela sam i dobila

    razmuti se bjelanjak, posoli
    ubaci se u kukuruzno brasno
    przi se kratko na vrucem ulju
    ubaci se medju povrce

    njammmmmmmmii

  5. #5
    koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Lokacija
    zagabria
    Postovi
    1,654

    Početno

    a gdje je tu piletina?

  6. #6

    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Postovi
    380

    Početno

    Ja pomesam gustin sa soja sosom i seckanu piletinu mariniram u tome nekih pola sata pa tek onda przim. Ispadne kao u restoranu .

  7. #7
    Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Bestovje
    Postovi
    6,890

    Početno

    drugi put cu probat panirat s gustinom
    al vec sam nesto prije panirala s gustinom (al bez uvaljivanja u bjelanjke) i nije mi ispalo bas sjajno - sve mi se bilo zaljepilo za wok


    polfezna - ka ti to uspije??
    meni se gustin cim mu dodam (bilo kakve) tekucine pretvara u gustu ljepljivu smjesu :/

    koryanshea - pa piletinu przis

  8. #8

    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Postovi
    380

    Početno

    Mukica, stavim 4-5 velike kasike soja sosa i kasicicu gustina i meeeeesaaaam. Ispadne lepljivo ali lepo se pomesa. Piletina u tome stoji( ne treba da pliva u marinadi) i posle se przi. Nema paniranja. Nisam shvatila da zelis panirano, ovo moje je "golo" meso, samo od te marinade postane mekano i "ljigavo".

  9. #9

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,983

    Početno

    Mi doma ne koristimo gustin, alergicna sam na njega.

    Pokusaj ovako napraviti umak (nije ljepljiv ali je predobar):

    Piletinu sitno narezati i na brzinu zatvoriti u woku (maknuti piletinu sa strane)
    Hrpu mjesanog povrca pripremiti na woku (maknuti sa strane)
    Na kombinaciju vrelog sezamovog i maslinovog ulja ubaciti sitno nasjeckanog cesnjaka, usitnjeni Cileanska feferona i sitno nasjeckanog djumbira (treba paziti da ne izgori).
    Maknuti s vatre i dodati Husein umak i malo preprziti, dodati soja umaka i malo proprziti.
    Vratiti meso u wok na umak i mrvicu prodinstati,
    Eventualno dodati shitaki gljive ili druge suhe gljive,
    Dodati povrce i gotovo.
    Za kraj se moze posipati s indijskim orascicima i posluziti s basmati rizom.

    (paziti kada soliti soja umak i husein sauce su slani tako da je potrebno samo mrvicu nadosoliti).

  10. #10
    mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    10,556

    Početno

    Ubacujem se tu za pitanje s čim kombinirate tjesteninu od riže (da ne otvaram novu temu)? iskombinirala bi nešto s piletinom i povrćem, da li se ta tanjušna tjestenina umiješa u umak ili ide samostalno (u koneskim obično jedem nešto drugo pa se ne sjećam kako ta tjestenina ide)?

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •