-
-
mislis premekana? meni je to suuuper
-
probaj marinirat piletinu u blago razmućenom (i posoljenom) bjelanjku
a brašno (ili bolje gustin) se dodaje na kraju da se umak zagusti (i posluzavi
)
-
skuhala sam
dakle ono kaj sam htjela sam i dobila
razmuti se bjelanjak, posoli
ubaci se u kukuruzno brasno
przi se kratko na vrucem ulju
ubaci se medju povrce
njammmmmmmmii
-
a gdje je tu piletina?
-
Ja pomesam gustin sa soja sosom i seckanu piletinu mariniram u tome nekih pola sata pa tek onda przim. Ispadne kao u restoranu
.
-
-
Mukica, stavim 4-5 velike kasike soja sosa i kasicicu gustina i meeeeesaaaam. Ispadne lepljivo ali lepo se pomesa. Piletina u tome stoji( ne treba da pliva u marinadi) i posle se przi. Nema paniranja. Nisam shvatila da zelis panirano, ovo moje je "golo" meso, samo od te marinade postane mekano i "ljigavo".
-
Mi doma ne koristimo gustin, alergicna sam na njega.
Pokusaj ovako napraviti umak (nije ljepljiv ali je predobar):
Piletinu sitno narezati i na brzinu zatvoriti u woku (maknuti piletinu sa strane)
Hrpu mjesanog povrca pripremiti na woku (maknuti sa strane)
Na kombinaciju vrelog sezamovog i maslinovog ulja ubaciti sitno nasjeckanog cesnjaka, usitnjeni Cileanska feferona i sitno nasjeckanog djumbira (treba paziti da ne izgori).
Maknuti s vatre i dodati Husein umak i malo preprziti, dodati soja umaka i malo proprziti.
Vratiti meso u wok na umak i mrvicu prodinstati,
Eventualno dodati shitaki gljive ili druge suhe gljive,
Dodati povrce i gotovo.
Za kraj se moze posipati s indijskim orascicima i posluziti s basmati rizom.
(paziti kada soliti soja umak i husein sauce su slani tako da je potrebno samo mrvicu nadosoliti).
-
Ubacujem se tu za pitanje s čim kombinirate tjesteninu od riže (da ne otvaram novu temu)? iskombinirala bi nešto s piletinom i povrćem, da li se ta tanjušna tjestenina umiješa u umak ili ide samostalno (u koneskim obično jedem nešto drugo pa se ne sjećam kako ta tjestenina ide)?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma